4de foutloos in, tegen en op de Berg

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op dinsdag 29 november 2016 15:56 door SV Geuldal.

BERG’28 3 – GLDL 4

Op deze koude en vroege ochtend in november mocht GLDL4 uitrukken richting Berg. Door een volledig elftal aan afmeldingen, kleine jongen Johnny die besloot uit te slapen in zijn luciferdoosje, en enkele langdurige blessures moest er creatief op zoek gegaan naar spelers. Gepensioneerde GLDL4 spelers werden ingevlogen, werkschema’s werden omgezet en Jomanda genas blessures. Ivo H. trok het kortste strootje en studeerde de hele nacht door voor zijn cursus “keepen voor dummies” aangezien de keepers crisis bij GLDL4 nog even voortduurt.

Eenmaal aangekomen boven op de berg werd besloten de zwart witten vroeg onder druk te zetten, met voetbal clichés als “vanaf de eerste minuut” “fel erop” en “de bal in de ploeg houden”  werd het aanvalsplan geïllustreerd. Ivo die zijn taak als goalie zeer serieus nam verscheen dan ook in een volledig Gabor Kiraly teneu aan de aftrap.

Berg begon met een klassieke 10-0-0 opstelling, en was bereid enkel hun eigen zestien meter gebied te beschermen. GLDL4 moest zijn geroemde tactiek achter zich laten en overschakelen naar de lange bal, om zo de  10 mans defensie open te breken. Dit gebeurde na 10 minuten met een uitmuntende pass vanaf de linker voet van Hub R. richting Tim R. die randje 16 klaar stond. Tim twijfelde niet en nam de bal direct op zijn slof, een schitterend doelpunt ten gevolgen. De ban was gebroken. Niet lang na de aftrap stuurde Tom L. Boris the Blade de diepte in op de rechterflank. Boris die met de bal de keeper tegemoet ging, maakte het op bergkampiaanse manier af en scoorde met een prachtige stift de 0-2. The Blade voelde zich thuis in het koude weer en bleef langs de rechterflank gas geven. Hij stoomde weer op langs de lijn en sneed naar binnen richting de zestien van de tegenstander, lars die goed meegelopen was riep luidkeels om de bal. Boris gaf de bal breed en de sluwe Lars pakte dit cadeautje gretig uit. Door de afwezigheid van de Roda jongens in de spits kon het fortuna duo Tim en Lars weer enkele goaltjes uitlopen op hun rivalen. Tim deed daarom ook extra zijn best om nog een goaltje mee te pikken. Na een geweerd schot van Benny, die ingevlogen was vanuit Polen, kon Tim zijn tweede binnentikken. Tim vond het daarna wel welletjes geweest en nam plaats op de bank. De grensrechter van Berg had er ook genoeg van en besloot zijn vlag wat scherper af te stellen. Dit resulteerde in enkele honderd miljard afgefloten aanvallen van GLDL4. De tweede helft werd er niet mooier van, en berg werd zelfs nog twee keer verwelkomd op de helft van GLDL4. Ivo moest dan ook zijn 90 minuten lang durende mannequin challenge in het doel staken, om een goed schot uit de kruising te tikken. De stand bleef steken op 0-4.

Kicksen en haren in het vet, op naar de derde helft.

Rob

Voor het eveneens vermakelijke verslag van de heren van Berg verwijzen we via deze link door naar de site van Berg’28.