Een dubbeltje op zijn kant!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 26 september 2016 09:24 door SV Geuldal.

Wedstrijd twee staat op het programma. Wederom komt de tegenstander uit Bocholtz, maar nu is het de oude broer. Vorig jaar werd gemakkelijk gewonnen van deze tegenstander, maar aangezien hun selectie iets veranderd was, zou het vandaag een andere strijd worden. Maar de grootste tegenstander van GD5 ( op verzoek nu GD geschreven want er kwamen vragen of wij het G-team van Geuldal waren ) is toch echt ons blessureleed, of is het iets anders?????

Uiteraard missen we ons “sleutel”figuur Rob, die vorige week ongelukkig werd uitgeschakeld. Ook onze vaste sluitpost kampte met een gekneusde rib waardoor hij helaas niet onder de lat kon gaan staan. Hier en daar waren er ook enkele speler nog licht in de olie van de dag ervoor, op deze leeftijd begint het feesten tot in de late uurtjes toch zijn tol te betalen. Toch krijgt Theo weer zijn team op scherp gezet, bij het oplezen van de 11 godenzonen blijkt er een klein foutje ingeslopen te zijn. Theo had nl een speler van de tegenstander op het middenveld gezet om zo alsnog 2 reserves te hebben. Vakkundig werd dit meteen opgelost door onze Roel een basisplaats te gunnen. Ook John S werd de dag ervoor nog geronseld om zijn voetbalschoenen uit de Wilgen te halen om ons te versterken en meteen in de basis te starten.

De wedstrijd begon vanuit Sportclub meteen fel, hier was GD5 niet op voorbereid en kregen een stortvloed van aanvallen over zich heen. Gelukkig was het nog vroeg en hadden we een geweldige vervanger in ons doel die enkele weergaloze reddingen verrichte waardoor het lang 0-0 bleef. Maar zoals het voetbal is kan een doelpunt aan beide kanten vallen. Mark geeft een geweldige bal op de voorhoede die via Bertus vakkundig op het hoofd van Maurice J terecht komt, deze weet de bal netjes over de doelman en onder de lat te scoren….1-0! Met deze stand weten we dan ook de rust te bereiken.

De tweede helft is een kopie van de eerste. De tegenstander zet meteen druk waardoor wij het ook meteen moeilijk krijgen, toch komen er de kansen aan beide kanten. Ook nu weer weet onze keeper Ivo prima zijn werk te doen tot dat er een scherp gegeven hoekschop bij de eerste paal terecht komt. Doordat de bal niet meteen wordt weggewerkt komt deze tegen de dikke teen van één van onze spelers en schiet in de korte hoek het doel in…1-1! Hierna bleef het op en neer golven en waren er kansen aan beide kanten, men was aan het wachten op een doelpunt. Het team wat nu zou scoren zou dan ook de wedstrijd winnen. Helaas was dit laatste voor Sportclub een feit. Door een onoplettendheid in de achterhoede scoorde, notabenen de speler die Theo eerst bij ons in de opstelling had staan, het 1-2! Dit was ook tevens de eindstand waar nummer 9 van Sportclub wel erg blij mee was aangezien hij alleen naar Wijlre was gekomen om “de 3 poenkte” op te halen.

Volgende week Gulpen-uit! Alweer een zware dobber!!

Uiteraard bedanken wij de spelers die ons uit hebben geholpen om met 11 man op het veld te kunnen staan en waarschijnlijk kan ik nu ook al de uithelpers van volgende week bedanken.