C2 deelt eerste tik uit…

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 20 september 2014 19:45 door SV Geuldal.

Met een heerlijk najaarszonnetje op een prachtige accommodatie van Rood-Groen mochten de mannen van de C2 aantreden. Omdat onze ‘Torhuter’ en nr. 1 Dani verhinderd was, nam Nils Adang plaats in het doel… en hoe!!

Na een goeie warming-up begonnen we fris aan de wedstrijd tegen de C2 van Rood Groen. Net als vorige week voetbalden we vanaf het begin goed naar voren en hadden we achterin de zaakjes netjes op orde. Met Chris Adang als regisseur op het middenveld hadden we voetballend vermogen en het hele elftal combineerde er lekker op los. Over rechts braken we al een paar keer goed door met Ghian en Michiel. Het duurde dan ook niet lang of we combineerden ons weer langs de linksback van RoodGroen en Douwe gaf voor op Rik Wiertz. Deze bleef koel en zette tussen twee man goed door en scoorde onze eerste competitietreffer van het seizoen!

Het was mooi om te zien hoe iedereen voor mekaar vocht want ook RoodGroen gaf zich niet zomaar gewonnen. Maar als ze al doorbraken was het gelegenheids doelman Nils die alles pareerde wat op zijn doel afkwam of gooide zich met ware doodsverachting voor de bal. Dani dat wordt nog concurrentie ;-)… ook het voetbal bleef goed en ook al lukt niet altijd alles even goed we bleven de combinaties zoeken en weer was de rechterflank succesvol waardoor Douwe wederom de bal kon voorgeven. En nu was het Michiel die zijn voet knap tegen de bal zette en de twee nul op het scorebord liet noteren. Wat een weelde…kippenvel!

Maar dit was nog niet alles. De zoveelste aanval richting het doel van de tegenstander leverde zoveel paniek op in de defensie bij RoodGroen dat we zelfs een beetje hulp kregen bij het derde doelpunt dat voor een groot deel op conto kan worden gezet van Ghian die goed doorzette. 3-0!!!

In de rust was iedereen enthousiast en gaven de spelers zelf aan waar we nog beter op moesten letten. Betere passes, meer duels winnen en meer op de ‘kist’ schieten…compliment mannuh!! Ook na rust bleven we goed voetballen maar RoodGroen klopte menigmaal aan onze deur. En het moet gezegd dat we een paar keer door het oog van de naald kropen of het was nu Chris Adang..de broer van…die zijn doel vrij hield. Knokken voor elke bal was aangezegd en het wisselen van enkele spelers die moegestreden waren nam toe. Op het middenveld stonden Nils, Brian, Timo en Luc hun mannetje en de linie daarachter met Daan, Gosjan, Mitchel en Rick S. deed daar niet voor onder en hield prima de nul.

De laatste tien minuten waren aangebroken en ondanks dat het voetballen moeilijker werd hadden we met Max en Michiel twee doorzetters en zorgden zij dat de achterhoede van de tegenstander niet tot rust kwam. Onze counters werden steeds gevaarlijker en na een mooie combinatie tussen Nils, Ghian en Douwe was het Luc die met een prachtige boogbal de keeper verschalkte en de 4-0 liet optekenen! En vooral lekker nonchelant teruglopen is dan cool…

Zoals gezegd de tegenstander was niet de mindere van ons en hadden dan ook de eretreffer verdiend die ze vlak voor tijd maakten doordat we wat erg veel naar voren georiënteerd waren. Het mocht de pret niet drukken. Niet veel later was het eindsignaal er en de eerste drie punten van het seizoen binnen. 4-1 winst! Wat een mooie start en wat een opsteker na de moeilijke bekerwedstrijden. Een schitterende overwinning met goed voetbal! Zo doorzetten mannen…een compliment voor jullie inzet. Proficiat!

Volgende week om 10.00 uur thuis tegen Scharn 5.

Doelpunten:

Rik Wiertz

Michiel Donners

Luc Peerboom