C2 gaat strijdend ten onder

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 22 november 2014 18:34 door SV Geuldal.

Vandaag stond voor de C2 de uitwedstrijd tegen de nummerlaatst op het programm tegen Schimmert C1.

Een mooi zonnetje een prachtige accomodatie en een gloednieuw kunstgrasveld. De discussie over wel of niet behoud van echt gras zoals in de eredivsie gaan we vandaag maar niet voeren. In ieder geval zeker een veld waarop er lekker gecombineerd kan worden.

Na mooie kiekjes te hebben gemaakt en een beetje choatische warming up werd er door iedereen op gewezen dat het onderschattings spook zover mogelijk van het veld van Schimmert gehouden moest worden. En dat we er vooral eerst voor moesten zorgen om deze wedstrijd te winnen om volgende week voor het kampioenschap te kunnen strijden. Een genoegen dat natuurlijk al geweldig is omdat de C2 dit jaar iedereen heeft doen verbazen over wat een prestatie zij op de mat aan het leggen zijn.

Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op en waren we achterin met Dani, Mitchel en Gosjan goed bij de les om niets te laten aanbranden. Voor- in kwamen we ook een aantal malen goed door en misten we eigenlijk die laatste bal breed te leggen zodat we simpel doeltreffender hadden kunnen zijn. Eén van de spaarzame momenten dat we dat wel deden waren we ook heel dicht bij de 1-0. Nils brak op rechts met een mooie rush door, beriekte de achterlijn en gaf prima voor op Sam die de bal voor het intikken had. En of het nu de lichte D-bal was waar het hele team zich over versjangeneerde of de lässigkeit van Sam dat de lat een voorsprong in de weg stond dat zullen we nooit weten.

Wat je dan wel vaak in het voetbal ziet werd helaas ook waar vandaag in Schimmert. Bij één van de uitvallen van Schimmert wisten we de aanval onschadelijk te maken maar door enige miscommunicatie belandde de bal tussen Dani en de verdedigingslinie en nam de potige dame in de spits van Schimmert dit kadootje met twee handen aan. Via een dwarrelbal binnenkant paal werd het 1-0 voor Schimmert.

Wat een tegenvaller maar niet getreurd was de instelling gelukkig van alle jongens. We hebben nog tijd zat en er moet gewoon een schepje bovenop. Deze eerste helft was niet de beste dit seizoen zeker niet maar we moeten het gewoon iets meer samen doen was dan ook het motto in de rust. De ballen discussie voerde weliswaar de boventoon maar de puntjes werden op de i gezet en zo begonnen we super gemotiveerd aan de tweede helft.

Het overwicht nam toe. Achterin hielden Rick en Luc de zijkanten van gevaar af en Mitchel schoof steeds meer mee in om de druk op de verdediging hoog te houden bij Schimmert. Stefan, Ghian en Douwe knokten zich kapot op het middenveld en voorin hadden Rick Wierts, Max en Michiel de linkerflank compleet leeggespeeld. De kansjes werden eerst nog teveel van eigen succes omgeven maar gaandeweg werd duidelijk dat de balletjes breed toch echt veel gevaarlijker waren.

Zo ook diep in de tweede helft. Het was nog steeds 1-0 voor Schimmert en de tijd begon zo langzamerhand in ons nadeel te werken merkten we. Echter nadat Nils vanaf links de bal al dribbelend de zestien wist binnen te frutselen liet hij zijn voorzet uitkomen bij Douwe. Deze bleef koel en scoorde beheerst en verdiend de gelijkmaker:  1-1. Boh dat had echt de nerven gebroake van menig speler en ‘ongeruste’ aanhang.

“Door’ was het meest genoemde woord in de minuut daarna en vooral het gevoel dat we de punten nog konden verdienen ondanks het mindere spel. Schimmert was weliswaar ook steeds wat gevaarlijker aan het worden op de counter maar de aanvallen van ons sneden goed door hun defensie en wat we al niet meer verwacht hadden en durven hopen gebeurde toch. Met een splijtende pass werd Sam de diepte in gestuurd en ondanks de aanwezigheid van Nils wist hij de 2-1 aan te tekenen met een bekeken bal in de rechterhoek.

Wat een weelde…uitzinnig dook het hele team over de achterlijn en Sam heen…die minuten nodig had om de van deze spontane teamoverval te bekomen. Achterin gooiden we met Daan de deur zoveel mogelijk op slot en Timo was al op rechts erbij gekomen om de druk van het eigen doel af te houden. Echter Schimmert werd sterker en vooral in de persoon van een goed spelende aanvoerder en laatste man. Deze kreeg het met nog maar vijf minuten te gaan op z’n heupen en liep vanaf eigen helft de zestien binnen bij ons totdat Daan hem wist af te stoppen. Penalty!!!

De elfmeter was terecht en dus werd Dani van alle kanten toegeroepen om de pingel van de aanvoerder himself ( normaal een slecht omen) te stoppen. Helaas werd het slecht omen dit keer niet bewaarheid en was de 2-2 een feit. Nog geen man overboord. 1 punt was nog steed gezien de wedstrijd verdiend voor beide partijen. Helaas dacht Schimmert daar anders over en gebeurde het onmogelijke en dat is nou juist voetbal…

In echt de allerlaatste aanval werd de bal door Schimmert naar voren geramd onder het mom: alles of niets. Het werd alles voor Schimmert en niets deze zaterdag voor onze C2. De bal belandde in de scrimage op onze zestien voor de voeten van de spits van Schimmert en, het moet gezegd, met een bekeken lopje scoorde hij in het lege doel. Erg genoeg dat van ons……3-2!

‘We mochten nog aftrappen en de bal naar voren brengen maar de puf was er helemaal uit en de goed leidende scheidsrechter floot helaas voor het einde. Wat een tegenvaller na zo’n mooie wedstrijden maar ook dat hoort erbij mannuh. Winnen doen we samen en verliezen ook. Het komt ff hard aan bij de spelers, leiding en ook alle trouwe supporters. Maar er is nog niets verloren. We staan nog steeds bovenaan en volgende week hebben we wat recht te zetten tegen medekoploper Gulpen C2.

Na de intense voetballes van vandaag weet iedereen dat we volgende week vol gas gaan geven en dat jullie stuk voor stuk kampioenen zijn na zo’n mooie wedstrijden en prachtige prestaties. Jullie zijn een fantastisch team waar vooral ouders en bovenalles jullie zelf trots op mogen zijn!! Van verliezen leer je nou eenmaal meer dan van winnen dus het komt helemaal goed met jullie volgende week. De wijze waarop jullie hebben geknokt in alle wedstrijden en ook vandaag maakt van jullie echte kanjers!!!

Volgende week spelen we om 10.00 uur  thuis in Wijlre tegen Gulpen C2. Alle ouders zijn van harte welkom om jullie zonen te komen aanmoedigen en ondersteunen. We maken er sowieso een gezellige dag van met z’n allen en schreeuwen onze jongens naar de overwinning.

Fijn weekend en tot volgende week!