C2 is los…

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 8 november 2014 18:42 door SV Geuldal.

Vandaag, zaterdag 8 november 2014, moest het gaan gebeuren voor de C2 in de topper tegen medekoploper Partij/Mechelen C2 en het gebeurde ook!

Het was D-day voor de C2. Een heuse topper stond op het programma tegen de andere ranglijstaanvoerder Partij/Mechelen. Om 11.00 uur stond de aanvang gepland maar onze jongens waren om 10.00 uur al helemaal startklaar. En niet alleen omdat ze zo een zin hadden om te voetballen ook de zenuwen speelden hier en daar een ‘klein’ rolletje. Echter vanuit de tegenstander kwamen de berichten dat ook bij hun de spanning te snijden was omdat vandaag de koppositie op het spel stond.

We waren met maar liefst 16 spelers, met Joep als gastspeler van de D (dank je wel Joep), waardoor de reservebank bijna te klein was om iedereen een plek te geven. Na een goede warming-up, waarbij we hulp gekregen van de geblesseerde Seth (dank je wel Seth) gingen we de wedstrijdbespreking in die dit keertje wat langer duurde dan normaal. De afspraak werd gemaakt om vandaag volledig voor de winst te gaan en de opstelling werd daarop aangepast door te zorgen voor een sterk middenveld van Brian, Ghian, Douwe en Nils. En twee rappe spitsen in de persoon van Sam en Ruben. Achterin stond onze vaste verdedingslinie met Daan, Rick Senden, Gosjan en Mitchel. En niet te vergeten onze steun en toeverlaat in het doel: Dani.

We begonnen super goed aan de wedstrijd. Natuurlijk wist iedereen dat Partij/Mechelen hele goeie uitslagen had behaald met veel doelpunten voor maar we gaven vanaf het begin weinig weg. Geen risico’s en zorgen dat iedereen zijn plekje wist te vinden. Partij/ Mechelen is een goede ploeg en probeerde het spel naar zich toe te trekken. Echter we zetten daar hard werken en gevaarlijke counters tegenover. Na enkele spaarzame aanvallen van de tegenstander lukte het ons steeds beter om op de helft van de tegenstander gevaarlijk te worden.

Zo ook op het midden van de eerste helft. Na enkele goede uitbraken olv Nils kwamen we ook nu gevaarlijk door op rechts en uit de voorzet die niet goed weggewerkt werd scoorde Sam heel leep met een mooie boogbal over de keeper: 1-0!!! Ontlading maar vooral ook vertrouwen voor het team. Het kan dus toch! Zo wisten we, gesterkt door deze voorsprong, Partij/Mechelen toch een beetje te verrassen. Echter zij zetten er een tandje bij zoals dat zo mooi heet en we kregen het zwaar.

Steeds meer goed gecombineerde aanvallen van Partij/Mechelen golfden richting Dani en hij moest dan ook af en toe handelend optreden met zelfs een wereldsave vlak voor rust. Nadat ook nog onze linksback Daan geblesseerd het veld moest verlaten was het aan Luc te taak de aanvallen over rechts onschadelijk te maken en hij deed dat met verve. Zo haalden we een beetje fortuinlijk de rust met nog steeds een 1-0 voorsprong.

In de rust was het hectisch maar ook schitterend om te horen met welk enthousiasme iedereen aangeeft waar we op moeten letten en wat beter kan. De één lukt dat wat beter dan de ander hè Sam? Duidelijk was wel dat we het ontzettend goed deden en we ook het gevoel hadden dat we nog maar 35 minuten verwijderd waren van een prachtige overwinning. Met de prikkelende Limonade van Fien van de Kantien gingen we weer het veld op maar vooral ook met een gevoel dat we zeker niet de mindere waren.

Met Timo voor Brian begonnen we aan de tweede helft en Partij/Mechelen was gebrand om de achterstand goed te maken. De druk werd zeker hoger maar ons middenveld onder aanvoering van Douwe hield goed stand en Mitchel en Gosjan zorgen er verbaal en met eigen inzet wel voor dat iedereen gas blijft geven. Toch gebeurde het ietwat onvermijdelijke. Uit een mislukte voorzet van Partij/Mechelen verdween de bal via het scheenbeen van Luc in eigen doel. 1-1.

Een tegenvaller natuurlijk omdat we het toch goed onder controle hadden tot dan toe. Echter zoals al vaker dit seizoen weten onze ‘mannuh’ het voor elkaar te krijgen niet in paniek te raken maar er gewoon een schepje bovenop te doen met z’n allen. Dat gebeurde dan ook. Met veel strijdkracht en werklust knokten we ons op het middenveld kapot en de onfortuinlijke Luc gaf zelf het goede voorbeeld door de duels sportief en volle bak aan te gaan en de tegenstander geen ruimte meer te laten. Het voetbal kan zeker nog beter op dit soort momenten maar alle inzet vergoedt veel.

We bleven in de wedstrijd en dat niet alleen. Steeds meer konden we ons spel verleggen op de helft van de tegenstander, die zeker gevaarlijk bleven met hun goeie spel. Echter nadat Timo uit één van onze gevaarlijke corners al de 2-1 op z’n voet had was het tien minuten voor het einde toch raak. Wederom wisten we door te breken over rechts en uit een puntgave voorzet van Ruben scoorde Sam zijn tweede van de dag: 2-1!!! Het team uit z’n dak en de hele dugout veerde op. Nog maar tien minuten en we hadden de winst zowaar binnen.

Voetballend werd het pittig en beide partijen knokten voor de overwinning. Rick Senden en Ghian liepen alle gaten dicht op links en Luc en Timo gingen met succes alle duels aan op de linkerflank. Douwe was overal op het veld te vinden en Nils is de man met het overzicht. De spanning was te snijden en als zo vaak krijg je dan nog pal voor tijd een vrije trap tegen vlak voor ons eigen doel. Alle hens aan dek voor de spelers. En de aanhang kneep stiekem de billen tegen mekaar en durfde bijna niet meer te kijken. Het was gelukkig loos alarm omdat we de bal uit de zestien wisten weg te werken met een enorme peer richting de andere helft. Op dat moment floot de scheidsrechter ook voor het einde van de wedstrijd en een enorme vreugde uitbarsting klonk er door de Beemden.

Ongelofelijk maar waar, het gebeurde…we wisten niet alleen stand te houden maar ook niet onverdiend de drie punten te pakken en alleen aan de leiding te komen in onze klasse. Wat een prestatie! Die vooral en alleen maar te danken is aan Michiel, Rik Wierts, Max, en Joep die ervoor hebben gezorgd om gezamenlijk dit resultaat te behalen. Complimenten voor al jullie inzet vandaag en geniet nog lekker lang na van deze wedstrijd dit weekend. Maandag en woensdag lekker samen trainen en volgende week zaterdag thuis tegen Oranje Boys om 10.00 uur.