Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op maandag 16 maart 2015 17:53 door SV Geuldal.

De C2 kreeg zaterdag een voetballesje van de ongeslagen koploper RKVVL/Polaris.

Na een mooie toeristische tocht druppelden de auto’s met onze kanjers 1 voor 1 het mooie complex binnen dat gelegen is aan de Belgische grens bij Lanaken. Een bal uittrappen betekent zo ongeveer dat je m in het buitenland moet gaan ophalen. Maar ook weer een mooi voorbeeld van een complex zoals de SV Geuldal dat ook ooit hoopt te mogen realiseren. 4 kunstgrasvelden, prachtige kantine met uitzicht op hoofdveld en het frites vet al op temperatuur in de ochtend.

Onze jongens hadden deze zaterdag wel te maken met een flinke afmeldingen lijst. Liefst 4 van onze toppers meldden zich vrijdag af met griep en/of herstel verschijnselen. Beterschap eenieder en hopelijk kunnen jullie er deze week weer lekker bij zijn op de training en zeker aankomende wedstrijddag thuis tegen RKASV C2.

Terug naar de zaterdag in Malberg (wijk 18 in Maastricht). 12 spelers aanwezig die allen wisten dat het een pittige wedstrijd ging worden maar een hart onder de riem gestoken gekregen van de trainers dat ze wederom voetballend de strijd aan moesten gaan. En niet de fysieke strijd ondanks dat enkele spelers dat wel goed kunnen. Opvallend detail: we kregen een vrouwelijke scheidsrechter. En dit maakte toch wel indruk bij onze jongens. De eerste mannelijke hormonen gieren links en rechts toch wel door sommige lijven dus de verwachtingen waren hier en daar toch wel hooggespannen.

Veld 2 werd betreden in een ijzige kou en ondanks diverse adviezen aan de reserves om zich warm te houden met een vest leeft blijkbaar de gedachte dat de voorjaarscompetitie automatisch betekent dat het ook 20+ graden is, het waren er welgeteld 5 zaterdag!!

Zoals gezegd de vrouwelijke leiding (meisje van rond de 18 jaar) liet na de gebruikelijke plichtplegingen voor het begin van de wedstrijd (handjes geven, laatste aanwijzingen en in dit geval ook de pasjes controleren op het veld) de wedstrijd aanvangen. Nu zijn we niet meer zeker of ze hierbij floot maar wat gedurende de eerste helft wel duidelijk werd is dat dit ook het eerste en laatste fluitsignaal van haar was tot aan het rust signaal. Heel opmerkelijk op z’n zachst gezegd maar uieindelijk licht hilarisch. Zo opvallend uniek dat we uiteindelijk met de leiding van de tegenstander besloten of doelpunten wel of niet telden en of buitenspel wel of niet van toepassing was.

1 groot compliment voor alle spelers op het veld. Zij lieten alles ondanks lichte verontwaardiging toe en hielden zich bij het voetbal. Dit was van C2 zijde de eerste twintig minuten totaal goed. Er werd goed verdedigd maar zo nu en dan deelden we ook speldeprikjes uit aan een uitermate sterke tegenstander. Dani hield op wonderbaarlijke wijze zijn doel schoon en werd daarbij succesvol ondersteund daar zijn verdedigingslinie bestaande uit Stefan (de nieuwe Gerry Senden van de C2), Gosjan, Mitchel en Brian.

Echter na twintig minuten werd helaas toch de ban gebroken en kon de eerste keer gejuicht worden door de tegenstander die in de spits ook al een jongedame hadden staan. Echter in tegenstelling tot de vrouwelijke scheids was zij flink ervaren in het spelletje en was ze onze verdediging diverse malen te snel af. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat, zo bleek later, Gosjan een date heeft weten te regelen met haar. Of hij dat uit team belang heeft gedaan of toch echt een oogje op haar heeft laten vallen is nog niet geheel duidelijk.

Maar goed. RKVVL/Polaris voetbalde sterk en steeds meer op onze helft. We kwamen er steeds minder goed aan te pas en Luc, Ghian en Timo hadden het heel erg zwaar om onze voorhoede met Max, Michiel en Rik aan te spelen en een aanval op te zetten. Ondanks de nodige moeite bleef men het goed proberen en boden we de tegenstander toch veel meer tegenstand dan wellicht verwacht. Top jongens.

De rust werd gehaald met ‘maar’ een 3-0 achterstand. Dit had niet alleen te maken met uitstekend keeperswerk van Dani en onze verdediging maar vooral ook dat RKVVL probeerde kansen soms iets te ver uit te spelen en deze veelal te missen. De rust werd goed gebruikt om gezamenlijk met spelers en trainers te bepalen waar we nog meer op moesten letten en hoe we vooral onze inzet moesten blijven geven om te blijven voetballen. Echt niet gemakkelijk voor onze jongens.

Zo bleek ook wel hoe langer de wedstrijd duurde en hoe we ondanks alle goede wil toch de ene na de andere tegengoal moesten incasseren. De tegenstander bleef goed combineren en onze spaarzame aanvallen werden soms te hard gestuit door een strakke verdediging. Dit leidde ertoe dat we ook hier en daar onze enige reserve die net uitgevallen was met lichte blessure verschijnselen toch weer moesten verzoeken weer mee te gaan doen voor het volgende ‘slachtoffer’.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 10-0 voor RKVVL/Polaris. Zeker een pttige en fikse nederlaag voor onze jongens. Maar als je toch ziet hoe door iedereen geknokt wordt en er geen enkele wanklank te horen is in het team na de wedstrijd en de sfeer er eentje is dat we er alles aan gedaan hebben vinden wij trainers dat een groot compliment. En als dan ook nog onze Lisette van de kantine zorgt voor een lekkere versnapering dan ziet de wereld er direct weer een heel stuk anders uit. Mooi teampje hebben we toch!

We weten dat we in een zware poule zitten en zullen samen hard blijven trainen en proberen zo ons eerste doelpuntje en puntjes binnen te gaan halen dit seizoen. Mannen Chapeau voor jullie instelling en die puntjes gaan ons zeker nog lukken! Op naar onze volgende uitdaging volgende week zaterdag thuis (Wijlre) om 10.00 uur tegen Amby (RKASV).

Oooh ja de vrouwelijke scheidsrechter. Ze heeft in de tweede helft toch een paar keer haar fluit weten te vinden….alle begin is moeilijk en iedereen zal ergens moeten beginnen. Laten we wel wezen..niemand kon direct zwemmen of fietsen dus we hebben haar gecomplimenteerd dat de tweede helft al stukken beter ging dan de eerste en hopen dat ze het ver zal schoppen want laten we eerlijk zijn zonder scheidsrechters geen voetbal…..