Dames 1 oefent tegen Scharn dames 1

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op dinsdag 29 september 2015 23:51 door SV Geuldal.

Vandaag oefende het damesteam tegen Scharn dames 1, een derde klasser!

Voor de afwisseling konden we eens aantreden met een brede selectie. Maar liefst met 17 speelsters hadden we eens mogelijkheden om wat nieuwe dingen te proberen. De eerste 15 minuten hadden we weinig in te brengen. Scharn speelde goed verzorgd positiespel, liet de bal goed lopen en creëerde een aantal kansen. Lisa stond echter steeds op de goede plek en behoede SV Geuldal voor een vroege achterstand. Na een kwartier keerde het tij langzaam. SV Geuldal nam het initiatief meer en meer en kon met mooie steekballen de spitsen regelmatig aanspelen die vervolgens weer voor gevaar zorgden. Zo ontstond ook de 0-1. Daarna was het over en weer dat de aanvallen werden opgezet en vervolgens werden afgeslagen door goed verdedigingswerk maar wat vooral opviel is dat we steeds meer en meer goed opbouwen vanuit de verdediging. Een minuut voor rust viel jammer genoeg de 1-1- binnen na een goede corner van Scharn die mooi werd ingekopt. In het laatste kwartier wist Scharn goed gebruik te maken van twee schoonheidsfoutjes in onze verdediging en scoorden daaruit brutaal. Enigszins geflatteerd was de 3-1 uitslag wel voor het gemiddelde spelbeeld zeker op basis van inzet aan onze zijde. Gezien het aantal gecreëerde kansen was de uitslag terecht. Al bij al een fijne oefenpot tegen een goed voetballende tegenstander waar we ons totaal niet voor hoefden te schamen want met name door de enorme inzet en goed verzorgd spel konden we wederom met opgeheven hoofd het veld verlaten. Een stijgende lijn is duidelijk waarneembaar. Dank aan Romy Smeets, Adelissa en Mina Topalovic van de MC1 en welkom aan de nieuwe speelsters Lotte, Demy, Rachel, Tamara en Veerle. Verder wensen we de dame van Scharn beterschap die helaas in de laatste minuut onwel werd en met een ambulance van het veld moest worden gereden. Isa zorgde onmiddellijk voor eerste hulp ter plekke waarvoor dank!