Dames beginnen met grote overwinning

Archief – 2017/’18
Geschreven op dinsdag 22 augustus 2017 17:28 door Ralph Souren.

Op 20 augustus mochten de dames afreizen naar het verre Membruggen gelegen in Belgie. Daar werd de eerste vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen het plaatselijke damesteam van VV Membruggen. De dames van Geuldal hebben dit jaar de handen ineen geslagen met de dames van Sibbe en gaan onder de naam Geuldal/Sibbe combinatie verder. Dit seizoen zal dit combinatie elftal uitkomen in de 5e klasse. Dit is een niveau hoger dan het niveau waar de dames de jaren hiervoor speelde.  Een groot deel van de dames heeft de zomer doorgetraind door gezamenlijk te gaan hardlopen in het Heuvelland. Dat het damesteam van Geuldal/Sibbe er dit seizoen iets van wil maken blijkt uit het feit dat ze een week eerder zijn begonnen met trainen als alle andere senioren!

Het seizoen werd dan ook op 6 augustus geopend met een wandeling naar restaurant WOODZ te Schoonbron. Aldaar waren we door de eigenaar Ken Heugen uitgenodigd voor een heerlijke brunch. Nadat de dames van voormalig Geuldal en Sibbe tijdens de wandeling en de brunch elkaar beter hebben leren kennen hebben de dames ruim anderhalf uur getraind. Onze dank nogmaals aan de eigenaren en het personeel van restaurant Woodz. De brunch was tot in de puntjes verzorgd.

Van de 24 leden tellende selectie waren nog behoorlijk wat speelsters op vakantie en moesten sommige dames werken. Helaas tellen we nog steeds 3 geblesseerde en daardoor konden we maar met slechts 12 dames afreizen naar Membruggen. Een van de afwezige was onze keepster Danielle. De trainers zijn al langere tijd bezig om een tweede keepster naar Geuldal/Sibbe te halen maar dat is lastiger dan ze dachten. Hierdoor zijn de trainers gaan kijken naar hun eigen selectie. In die selectie zit Laura. Laura komt terug van lange blessure en heeft een geschiedenis als basketballer. Daarnaast is Laura vrij lang en een zeer coole kikker. Ze gaat voor het team door het vuur. Deze kwaliteiten bij elkaar opgeteld maakt dat Laura haar debuut voor Geuldal/Sibbe als keepster maakte. Deze instelling wordt door het hele team uiteraard enorm gewaardeerd, Laura is dan ook als aanvoerder voor deze wedstrijd aangewezen geworden.

De eerste helft speelde de dames van Geuldal/Sibbe bergop. Ja u leest het goed. Het veld had een geschat verloop van 2 a 3 meter over de gehele lengte. Membruggen wat in Belgie in de 3e klasse speelt wist de eerste 20 minuten knap stand te houden tegen de dames van Geuldal/Sibbe. De Trainers zagen dat de dames van Geuldal/Sibbe goed samenspeelden. Dit resulteerde in de eerste 20 minuten al in 2 enorme kansen voor Maud Van De Heuvel. In de 21e minuut was het diezelfde Maud die de score opende. Lisa leverde een panklare voorzet af en Maud schoot onhoudbaar binnen. 0-1 voor Geuldal/Sibbe en zo scoorde Maud, die zeer fanatiek aan de voorbereiding was begonnen, het eerste doelpunt van het nieuwe team Geuldal/Sibbe.

Hierna was het verzet van Membruggen ook gebroken. Lisa ging door waar ze vorig seizoen mee is geëindigd en dat is doelpunten maken. Op aangeven van de ijverige Vee die achter de spitsen speelde maakte Lisa in de 23e minuut de 0-2. Na een fout in de verdediging maakte Lisa er in de 27e minuut ook nog 0-3 van.

Links en rechts op het middenveld speelde Maud Braam en Myriam  heel sterk. Deze speelsters zijn pas 16 en 17 jaar en het talent spat er vanaf. Maud wordt ook wel Braam genoemd omdat anders voortdurend 2 speelster opkijken. Braam en Myriam hebben een zeer verfijnde techniek zijn snel en geven beide nooit op. In de 33eminuut passeerde Braam voor de zoveelste keer haar directe tegenstander en leverde een perfecte voorzet af. Maud Van De Heuvel stond in de spits klaar om deze kans te verzilveren en maakte er 0-4 van.

Alsof dit nog niet genoeg was maakte Lisa in de 43e minuut nog 0-5 op aangeven van de zeer goed spelende Maud Van Den Heuvel. De dames van Geuldal/Sibbe mochten dan ook met deze stand de kleedkamer opzoeken. Dat achterin de 0 werd gehouden was te danken aan de zeer sterk spelende verdediging bestaande uit Anouk, Veronique, Myrthe en Emmy. Relatief gezien heeft de verdediging een rustige wedstrijd gehad omdat Roosje als verdedigende middenvelder veel tegenhield en onderschepte. Wat er dan nog doorkwam werd vakkundig om zeep geholpen door onze verdediging. Laura hoefde dan ook maar 4 keer een diepe bal op te rapen maar kreeg geen schoten op doel te verwerken.

In de tweede helft wisselde de trainer een aantal dames van positie. Hij deed dit om te experimenteren met een aantal dames.

De tweede helft was 4 minuten onderweg toen Vee vanuit de rechterkant op de goal afliep en keihard op doel schoot. De keepster van Membruggen wist deze bal wel te keren maar niet meer weg te werken. Braam was er als de kippen bij om deze afgeslagen bal in de goal te werken. Zo maakte de 16 jarige Braam haar eerste goal voor Geuldal/Sibbe.

1 minuut later in de 50e minuut was het Vee die verwoestend uithaalde van ongeveer 20 meter. De bal verdween onhoudbaar in de kruising en maakte de 0-7. Hierna viel Lisa licht geblesseerd uit en zo maakte Kim haar debuut als spits. Kim werkte zich een slag in de rondte en kreeg ook nog een aantal kleine kansjes maar wist deze helaas niet te verzilveren. Bij de dames van Geuldal/Sibbe was de energie eruit en ze kregen de opdracht de bal iets meer in de ploeg te houden en de wedstrijd vooral uit te spelen.

In de 88e minuut kwamen de dames van Membruggen met nog 1 wanhopige aanval in het 16 metergebied van Geuldal/Sibbe. Anouk die bergop moest verdedigen maar ook de tank leeg had stopte de aanvaller onreglementair en de scheidsrechter wees naar de stip. Penalty voor Membruggen. De spits van Membruggen schoot deze raak en bepaalde zo de eindstand op 1-7.

Alle dames hebben een goede wedstrijd gespeeld en de trainers zijn dan ook dik tevreden. Aanstaande zondag wacht een sterk toernooi in Sittard waar Hulsberg, WDZ en GSV 28’ de tegenstanders in de poule zijn.

Op de terugweg waren de dames moegestreden. Omdat het ruim 45 minuten rijden was vond Emmy het wel goed. Volledig verdiend deed ze lekker een dutje in de auto van Myrthe.