Dames boeken verdiende zege op GSV’28

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 1 mei 2017 12:53 door SV Geuldal.

Op 30 april 2017 kwamen de dames van GSV 28 op bezoek in Wijlre. De uitwedstrijd tegen deze tegenstander werd gemakkelijk gewonnen met 0-6. Door de vele blessures en de meivakantie werd het vandaag een moeilijkere opgave.

Er waren exact 9 dames van SV Geuldal 1 beschikbaar waardoor de trainers een beroep moesten doen op de 15 jarige Esther Solberg en Romy Smeets van de Meisjes C1. De trainers waren erg blij met het debuut van Gorgi Bekkers.

Gorgi was aan het einde van het vorige seizoen gestopt en is het voetbal gelukkig gaan missen. Gorgi is aangesloten bij de groep maar kan helaas geen volledige wedstrijden spelen in verband met haar werk. Voor vandaag had ze op verzoek van de trainers geregeld dat ze tot de 75e minuut mee kon doen. De trainers gaan in de toekomst regelen dat haar werkgever “Brasserie de kleine koning” de openingstijden gaan veranderen zodat Gorgi in de toekomst hele wedstrijden kan spelen.

De dames van Geuldal begonnen de wedstrijd erg tam. GSV had niet het voetballend vermogen om Geuldal echt pijn te doen.

Geuldal wist dat ze niet konden wisselen en de dames hadden van de trainer de opdracht gekregen in de eerste helft te doseren zodat ze de wedstrijd konden uitspelen. Zo kabbelde de eerste 35 minuten van de wedstrijd rustig voort. Lisa werkte hard voorin en wist samen met Elke een aantal keren voor gevaar te zorgen. Dit leidde niet tot een uitgespeelde kans maar Lisa, Veronica en Elke mochten een aantal keren van afstand het doel van GSV onder vuur nemen. Helaas leverde dit nog geen doelpunt op.

In de 35e minuut werd er een overtreding begaan door Geuldal waardoor GSV van ongeveer 20 meter voor de goal mocht aanleggen voor een vrije trap. De dame van GSV nam deze vrijetrap snel waardoor heel Geuldal nog stond te slapen. Geheel tegen de verhouding in stond Geuldal achter met 0-1.

De trainers gaven hierop aan dat er genoeg energie was gespaard en dat er echt een tandje moest worden bijgeschakeld. Vooral op het middenveld werd er te weinig gelopen. Veronica was vandaag niet zichzelf en slofte als vrije man op het middenveld over het veld en eiste veel te weinig de bal op. Hierdoor werd de afstand tussen aanval en verdediging te groot. Roosje moest teveel loopwerk verrichten en kwam hierdoor niet lekker in de wedstrijd.

In de 41e minuut was het Gorgi die met een prachtige steekpass Esther wegstuurde. Van Esther weten we inmiddels dat ze verschrikkelijk veel talent heeft en na haar beslissende doelpunt tegen Sportclub ging ze nu alleen op de keeper af. Zeer beheerst schoof ze de bal binnen waardoor de tussenstand 1-1 werd. De dames van Geuldal waren wakker en gingen er nu vol voor.

2 minuten later in de 43e minuut was het Veronica die na een goede actie op rechts een afgemeten voorzet afleverde bij Esther die heel slim weg was gelopen bij haar tegenstander en als een duveltje uit een doosje opdook bij de tweede paal. Esther schoot de bal met haar goede linkerbeen hard binnen en liet de keepster van GSV kansloos. 2-1 voor de dames van Geuldal. Met deze stand gingen de dames rusten.

De trainers hadden in de rust Kim zo gek gemaakt dat ze thuis haar spullen was gaan halen zodat ze het laatste kwartier op de plek van Gorgi kon gaan spelen.

De tweede helft kabbelde voort. Geuldal was de duidelijk sterkere partij en controleerde de wedstrijd. De verdediging met Simone, Romy, Gorgi en onder leiding van Anouk speelde een zeer goede wedstrijd. De dames achterin gaven werkelijk niets weg en maakte zo de wedstrijd dood. Veronica kwam niet lekker in de wedstrijd waardoor onze twee spitsen op een eiland stonden. In de 75e minuut moest Gorgi helaas gaan. Gorgi speelde als links achter op de beste speelster van GSV. Deze tegenstander had veel snelheid en een goede techniek. De trainers konden dan ook niet anders dan alleen maar complimenten meegeven aan Gorgi. Omdat de trainers Kim niet geheel in het diepe wilde gooien schoven ze Esther een positie terug waardoor Esther tegen de directe tegenstander van Gorgi kwam te spelen en Kim links op het middenveld ging voetballen. Ook deze opdracht voerde Esther perfect uit en GSV kreeg geen kansen meer. Kim viel zeer verdienstelijk in en zorgde voor stabiliteit op het middenveld.

De trainers dachten eigenlijk wel dat de wedstrijd was gespeeld totdat de hard werkende Lisa en Elke de laatste 10 minuten nog een tweede paar longen hadden gevonden.

GSV was geslagen en Geuldal begon weer gas te geven. Het was in de 85e minuut Maud die met een perfecte steekpass Elke bediende. Elke kapte zich knap vrij en punterde de bal als een echte spits tussen de palen. Zo werd de eindstand bepaald op 3-1 en bleven de 3 punten in Wijlre.

Girl of the match was Esther met twee doelpunten en uitstekend verdedigend werk in de laatste 15 minuten. Gorgi kende een fantastisch debuut met een foutloze wedstrijd en een assist.

Dit alles maakt de trainers trots. Hopelijk komen de komende week een aantal dames terug van vakantie en blessure waardoor de trainers weer iets meer te kiezen hebben.