Dames halen punt bij debuut in 5de klasse

Archief – 2017/’18
Geschreven op dinsdag 26 september 2017 17:53 door SV Geuldal.

De dames mochten op 24 september 2017 voor hun debuut in de 5e klasse naar Eijsden waar de wedstrijd tegen DVC ’16 op het programma stond. De dames van Geuldal/Sibbe reisde met in totaal 14 dames af voor deze wedstrijd.

De opstelling bestond uit de volgende dames: In het doel Danielle Wouters, De verdediging bestond uit Anouk Thewessen, Emmy Janssen, Veronique Van den Hove en Megan Bergmans. Het middenveld bestond uit Roosje Prickarts, Veronica Hubens, Maud Braam en Nathalie Nobbe. Het spitsenkoppel Elke Bekkers en Lisa Janssen maakten het elftal compleet.

De dames van Geuldal/Sibbe hadden er zin in en dat bleek uit de bliksemstart wat het elftal maakte. Veronica Hubens gaf een diepe bal op Elke Bekkers.

Deze dieptepass viel tussen de verdediger van DVC en de keepster van DVC in. Door een communicatiefout raakte geen van beide de bal en kon Elke Bekkers doorlopen naar een lege goal. Dit buitenkansje is wel weggelegd voor een goalgetter als Elke en ze schoof de bal dan ook zeer beheerst binnen. Zo stond het als na 5 minuten spelen 0-1 en zorgde Elke Bekkers voor de eerste goal in de 5e klasse van de dames van Geuldal/Sibbe.

In de 11e minuut was het opnieuw de aanvalsmachine van Geuldal/Sibbe die op volle toeren draaide. Deze keer was Elke Bekkers de aangever. Elke stoomde over de rechterkant op en wist de bal strak over de grond naar Lisa Jansen te spelen. Lisa Wist met een sliding net eerder bij de bal te zijn dan de keeper van DVC en zo stond het na 11 minuten al 0-2.

Maud Braam viel geblesseerd uit en werd vervangen door Michelle Van Den Hove.

Hierna trokken de dames van DVC het initiatief meer naar zich toe. Tot 3 kregen de dames van DVC de kans op de gelijkmaker maar steeds stond Danielle Wouters op de goede plek en redde ze uitstekend. In de 35e minuut was het weer Elke Bekkers die Lisa Janssen vrij voor de keeper zette. Helaas had Lisa deze keer haar vizier niet goed afgesteld en schoot ze de bal rakelings langs het doel. Kort hierna stoomde Veronica Hubens langs de rechterkant van het veld op. Ze legde de bal goed terug naar Lisa die vanaf de rand 16 rakelings overschoot. Zo liet Lisa DVC leven.

In de 37e minuut kwamen de dames van DVC terug in de wedstrijd. Een dieptepass op de rechtermiddenvelder van DVC was onze verdediging te machtig en zo kon deze dame alleen op Danielle af. Deze keer wist Danielle de bal niet tegen te houden en zo stond het 1-2. Met deze stand zochten de dames ook de kleedkamer op.

In de rust probeerde de trainers de dames een aantal tactische aanwijzingen te geven zodat het middenveld meer grip zou krijgen op de tegenstander. Dit pakte na rust direct goed uit. Het was de goed spelende Elke Bekkers die in de 53e minuut de fantastisch spelende Lisa wegstuurde in de diepte. Lisa troefde haar tegenstander af op snelheid en schoof koelbloedig de  1-3 binnen. De keepster van DVC was kansloos op deze inzet.

Helaas wisten de dames de marge van 2 niet lang vast te houden. Een diepe bal van DVC werd door alles en iedereen van Geuldal/Sibbe gemist en zo kon de nummer 10 van DVC vrij doorlopen op het doel van Danielle. Deze handige speelster wist wel raad met deze bal en schoot de 2-3 binnen.

Hierna leek Elke Bekkers nog de 2-4 te maken na een goede actie op links. Helaas belande haar bal in het zijnet. Na deze inzet vielen bij Geuldal/Sibbe twee dragende speelsters geblesseerd uit. Roosje Prickarts en Lisa Jansen konden beide door blessure niet verder. Hun vervangers waren Ling-Xu Monsuwe en Laura Roockx.

In de 65e minuut maakte de dames van DVC de verdiende gelijkmaker. In deze fase van de wedstrijd waren de dames uit Eijsden een stuk sterker. Weer was het de nummer 10 van DVC die de verdediging van Geuldal/Sibbe met haar snelheid aftroefde en raak schoot. 3-3

Hierna was het vooral DVC wat aanviel en Geuldal/Sibbe wat tegenhield. Met keihard werken en knokken wisten de dames van Geuldal/Sibbe het eerste punt van het seizoen binnen te slepen!!! Volgende week wacht de volgende uitdaging Schimmert uit. De fysio Kevin Arends heeft in ieder geval deze week genoeg werk om de dames fit aan die wedstrijd te krijgen.