Dames houden de punten thuis

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 13 november 2016 17:43 door Ralph Souren.

Sv Geuldal – Berg 28

Op 13 november kwamen de dames van Berg 28 dames 1 op bezoek in Schin op Geul. Voor de wedstrijd stonden beide teams gedeeltelijk op de 4e plaats met evenveel punten. Berg had 1 wedstrijd meer nodig gehad om hetzelfde aantal punten te verzamelen als de dames van Geuldal. De wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo waren de reden dat de dames van Geuldal wel nog een plekje boven de dames van Berg stonden.

Geuldal begon gehavend aan deze wedstrijd. Zo mistte we aanvoerder Jamie en topscorer Lisa door blessures. Elke was in Amsterdam naar een feestje geweest waarvan de trainers de naam niet kunnen uitspreken laat staan schrijven. Daarnaast waren er nog een aantal dames verhinderd om uiteenlopende redenen. Door de brede selectie konden de trainers toch kiezen uit 14 dames. De niet geheel fitte Nikki was hier ook een van. Feit dat Nikki toch komt en wil spelen is tekenend voor de teamsfeer!!

Geuldal begon de wedstrijd tegen Berg goed. Ze probeerde haar spel te spelen over de vleugels en combineerde goed. Snel was duidelijk dat Berg voetballend iets minder was dan Geuldal. Met werklust en inzet wisten de dames van Berg het de dames van Geuldal moeilijk te maken.

De eerste kans was na ongeveer 10 minuten voor Geuldal. Veronica speelde zich op lindd goed vrij en kapte haar directe tegenstander perfect uit. Door het kappen kreeg ze de bal voor haar goede rechter been. Vanaf 17 meter schoot ze hard op goal. De bal mistte echter richting en zeilde een metertje over de goal.

De wedstrijd kabelde in de eerste helft voort. De dames van Geuldal bleven hun spel spelen en de dames van Berg konden dit alleen maar storen door hard te werken. Geuldal werd in die eerste helft nog een aantal keren gevaarlijk uit twee afstandschoten en een handje vol corners. Helaas mistte de dames wat geluk en er werd door Geuldal in die eerste helft niet gescoord.

De dames van Berg kwamen er echter halverwege die eerste helft zeer gevaarlijk uit. Waar keepster Dantieke de vorige wedstrijd op een cruciaal moment niet helemaal wakker was bleek ze dit nu wel te zijn. Een diepe bal op de spits van Berg werd op waarde geschat. De spits wist zo alleen op Danielle af te gaan. Danielle was echter geprikkeld en vastberaden het uitgesproken vertrouwen van de trainers terug te betalen. Vol overgave en met alles wat ze had kwam Danielle uit. Met een perfecte duik op de bal wist ze de spits te stoppen en de kans te neutraliseren. Door deze prachtige redding gingen we rusten met de brilstand 0-0.

In de rust voerde de trainers een dubbele door. De moegstreden Nikki voor de getergde Cindy en Maud, die slecht een paar uur had geslapen omdat haar oom en tante de avond ervoor waren uitgeroepen tot prins en prinsen van Wijlre, voor Floor.

De trainers gaven in de rust aan dat de dames moesten blijven combineren omdat Berg nooit 90 minuten kon blijven werken op het drassige veld.

Na rust startte de dames van Geuldal heel sterk en grepen Berg meteen bij de strot.

Na een paar minuten was het CIndy die vanuit de links back positie goed op kwam. Cindy zag een gaatje en schoot van zoon 20 meter op goal. Ook dit schot mistte richting en ging een metertje naast.

In de 53e minuut was het dan raak. Veronica gaf een prachtige steekbal op de zeer goed spelende Nena. Nena dook geweldig in het gat en wist zich met haar snelheid vrij voor de keeper te zetten. Nena schoot hard raak in de lange hoek!!! 1-0 voor Geuldal!!!

De goal gaf de dames van Geuldal een boost en ze zette onder leiding van de fantastisch spelende Roos en Anouk op het middenveld nog een tandje bij. In de 63e minuut was het weer raak. Aan de rechterkant speelde Myrthe als rechtbank en Nena als rechter middenvelder. Dit bleek een gouden koppel. Beide wisselde voortdurend van positie en gingen voor elkaar door het vuur. Myrthe die zich als een raket ontwikkeld binnen het team gaf een goede bal op Nena. Nena ging diep en leverde een perfecte voorzet af. De zeer sterk ingevallen Floor schatte deze voorzet op waarde en rondde beheerst af! Floor bewees hiermee haar waarde voor het team en net als tegen RKHBS besliste zij de wedstrijd.

Het verzet van de dames van Berg was gebroken. De dames van Geuldal bleven zeer goed combineren. Zowel Myrthe,cindy, femke als Nena leverde nog een paar perfecte voorzetten af vanaf de flanken. Helaas belandde alleen Anouk nog een keer in het net maar zij vergat de bal mee te nemen.

De laatste 15 minuten speelde geuldal de wedstrijd netjes uit. Pitbull Ling kwam nog in de ploeg om de gevaarlijke rechtsbuiten van Berg te neutraliseren en deed dit perfect. De verdediging stond onder leiding van de goed coachende Simone 90 minuten lang als een huis!!

Na 90 minuten was scheidsrechter Rob er klaar mee en floot hij af. Geuldal won zo met 2-0 en kruipt zo dichterbij de nummer 3 uit Lemiers die 2 punten lieten liggen!!

De trainers waren erg trots op alle dames!! Nena kroonde zichzelf tot speelster van de wedstrijd met een goal en een assist!!