Dames tonen veerkracht maar komen net tekort

Archief – 2017/’18
Geschreven op donderdag 21 september 2017 10:58 door SV Geuldal.

Op zondag 17 september stond de bekerwedstrijd tegen de dames van GSV’28 dames 1 op het programma. Deze wedstrijd moesten de dames winnen met 2 doelpunten verschil om door te gaan naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

De dames begonnen met de volgende opstelling: In het doel stond Danielle Wouters. De verdediging werd gevormd door aanvoerder Anouk Thewessen, Gorgi Bekkers, Emmy Janssen en Veronique Van Den Hove. Het middenveld bestond uit Roosje Prickarts, Maud Braam, Veronica Hubens en Michelle Van Den Hove. In de aanval stonden Elke Bekkers en Lisa Janssen.

Voordat de wedstrijd begon maakte enkele dames gebruik van de nieuwe sportmasseur/verzorger van het damesteam van Geuldal/Sibbe. Sinds deze week is Kevin Arends toegetreden tot de staf van het damesteam en zal hij er mede voor gaan zorgen dat de dames fit blijven.

De dames van Geuldal/Sibbe trapte om 10:00 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Bovens af. De dames waren voor de wedstijd door hun trainers op scherp gezet maar ondanks dat begonnen de dames veel te lief aan deze wedstrijd. In het begin was er nergens aan te merken dat de dames vandaag het gras en tegenstander wilde opeten. Sterker nog de dames werden op felheid afgetroefd door GSV. De wedstrijd was dan ook pas 8 minuten oud toen de spits van GSV vrij makkelijk door de verdediging van Geuldal/Sibbe kon dribbelen. Er was helemaal niemand die deze dame aanpakte en zo kon ze vrij makkelijk de 0-1 maken.

De dames van Geuldal/Sibbe moesten nu opzoek naar minimaal 3 doelpunten. De coach pepte de dames nogmaals op en langzaam kreeg het elftal iets meer grip op het spel.

GSV combineerde goed en was feller in de duels. Fysiek was GSV zwakker dan Geuldal/Sibbe maar de dames uit Genhout waren simpelweg gewoon feller. Hierdoor bleef het moeilijk voor de dames van Geuldal/Sibbe om kansen te creëren. In de 26e minuut was het bijna raak. Veronica Hubens speelde Elke Bekkers perfect vrij in het 16 metergebied en die had weer oog voor de vrijgelopen Lisa.

Lisa schoot hard op doel maar vond de keepster van GSV op haar weg.

In de 27e minuut was het Michelle Van Den Hove die op rechts een goede actie maakte en de bal goed voorgaf op Lisa. Lisa schoot vanaf de rand 16 meteen op doel. De bal ging maar rakelings naast en zo kwam Geuldal/Sibbe niet op de verdiende gelijkmaker. In een periode dat Geuldal/Sibbe sterker was verslikte de normaal foutloze Anouk zich in een terugspeelbal. Anouk die in de rust  met buikgriep zou uitvallen speelde de bal volledig verkeerd terug op de keepster waardoor de spits van GSV vrije doorgang had naar het doel. De spits van GSV liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de 0-2 binnen.

In de 45e minuut leek Roosje nog wel iets terug te doen maar helaas werd haar schot uitstekend gekeerd door de keepster van GSV.

In de rust hebben de trainers aan de dames meegegeven dat ze vrij moesten gaan voetballen en dat er geknokt moest worden. Volgens de trainers moesten de Dames een gaan laten zien dat dit Schin op Geul was en geen Genhout. Typerend voor het spel was dat Geuldal/Sibbe de gehele eerste helft slecht 1 overtreding maakte ten opzichte van 8 overtredingen van GSV. De trainers gaven mee dat er fair moet worden gespeeld maar dat ze op het gebied van felheid meer op het randje moesten gaan spelen.

Anouk Thewessen werd gewisseld voor Nathalie Nobben en Michelle Van Den Hove werd gewisseld voor Miryam Dijks.

De tweede helft begon dan ook veelbelovend. Roos Prickarts maakte goed gebruik van haar ruimte op het middenveld en speelde Lisa in de vrije ruimte aan. Lisa schoot hard op doel en de keeper van GSV kon ook deze bal keren. Op de rebound van de slim meegelopen Elke Bekkers had de keepster echter geen antwoord en zo stond het in de 47e minuut al 1-2.

De dames van Geulal/Sibbe bleven goed voetballen en waren iets feller geworden. In de 60e minuut was het Veronique die een ingespeelde bal van Danielle volledig verkeerd raakte waardoor de spits van GSV voor de 2e keer deze wedstrijd een cadeautje kreeg en zo 1-3 maakte. De teleurstelling bij de dames van Geuldal/Sibbe droop ervan af en ze waren klaar voor de sloop. 7 minuten later was het dan ook al 1-4.

Gorgi Bekkers werd gewisseld voor de strijdlustige Laura Roocxk. Michelle viel nogmaals in voor de moegestreden Emmy Janssen. Beide backs hadden een zware wedstrijd gespeeld tegen 2 zeer snelle en behendige buitenspeelsters van GSV.

Er werd links en rechts wat gevloekt maar er kwam ook bij de dames iets los. De dames werden feller en begonnen elkaar eindelijk te vinden met passes. In de 84e minuut begonnen de dames aan een inhaalrace.

Lisa liep op rechts goed weg bij haar tegenstander en hield het overzicht voor de goal. Ze bediende Elke Bekkers op haar wenken en die bleef op haar beurt zeer rustig oog in oog met de keeper. 2-4!!

In de 86e minuut voerde Geuldal/Sibbe exact dezelfde aanval uit als 2 minuten daarvoor. Weer had de sterk spelende Lisa Janssen oog voor haar maatje in de spits en legde de bal perfect voor. Elke Bekkers is inmiddels uitgegroeid tot een zeer koele kikker in de 16 meter en wist haar 3e van de wedstrijd te maken. Haar eerste (onofficiële) hattrick in een wedstrijd!! 3-4!!

Helaas was de tijd hierna te kort om nog een mooi resultaat neer te zetten en bekeren de dames van GSV’28 door. De dames van Geuldal/Sibbe mogen zich opmaken voor de competitie die aanstaande zondag begint.