Dames winnen overtuigend van Berg

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 8 mei 2017 16:10 door SV Geuldal.

Op zondag 07 mei 2017 mochten de dames in alle vroegte samen komen om de uitwedstrijd tegen Berg te gaan spelen. De trainers was het met veel kunst en vliegwerk gelukt om 13 dames bij elkaar te krijgen. Nog steeds heeft het damesteam van Geuldal te maken met een flinke blessuregolf. Uit de ziekenboeg zijn Emmy en Myrthe deze week teruggekeerd. Beide dames zijn echter nog niet geheel fit en zitten op 50%. Elke en Veronica raakte afgelopen wedstrijd geblesseerd maar konden wel starten. Dan moesten Maud en Anouk nog werken en was Roosje op studiereis naar Londen. Gelukkig mochten we 4 dames van de meisjes C1 lenen en zo kwamen we toch op 13 speelsters.

Om half 10 werd er afgetrapt in Berg. De trainers hadden de dames de opdracht gegeven er vol in te vliegen en de tegenstander geen seconden het idee geven dat er vandaag iets te halen viel. Dit was niet aan dovemans oren besteed en de dames van Geuldal klapte er vanaf de eerste seconden vol op. De voorhoede bestaande uit Elke en Lisa met daarachter Veronica draaide van af de eerste seconden als een geoliede machine. Veronica was zeer actief en was voortdurend dreigend. Berg wat met 4 verdedigers speelde wist zich totaal geen raad met het twee spitsensysteem van Geuldal en de opkomende Esther op links en Ling-Xu op rechts.

Het was in de tweede minuut de altijd goed spelende Myrthe die een bal goed onderschepte en vanaf de rechtback positie een prachtige steekbal gaf op Lisa. Lisa kwam zo vrij voor de keeper en faalde niet. 0-1 voor Geuldal.

Hierna gingen de dames van Geuldal door en stormde ze over het veld als een wervelwind. Achterin speelde Simone, Emmy Myrthe en Gorgi weer een uitstekende wedstrijd. Hierdoor kwamen de dames van Berg niet een keer in de buurt van het doel van Geuldal. Noa en Veronica heerste centraal op het middenveld. Het was de 10e minuut toen Lisa de op links goed doorgelopen Esther vrij voor de keeper zette. We weten inmiddels wat er gebeurt als Esther de bal in het 16 meter gebied voor haar goede linkerbeen krijgt. Esther rondde dan ook zeer beheerst af. 0-2 voor Geuldal

In de 15e minuut was het Veronica met een afgemeten hoekschop op Esther. Esther wist deze bal bij de 1e paal binnen te knikken waardoor het al binnen een kwartier 3-0 stond. Esther heeft nu al 5 keer gescoord in 3 wedstrijden voor de dames 1. Dit is zeer knap wetende dat Esther normaal haar wedstrijden speelt op de meisjes C1 en pas 15 jaar is!!

Veronica speelde een uitmuntende wedstrijd. Veronica was voortdurend aanspeelbaar en won elk duel. Veronica zorgde er met een aantal prachtige steekballen voor dat zowel Lisa, Elke en Esther nog een keer in kansrijke positie kwamen. Veronica schoot zelf ook een aantal keren gevaarlijk van afstand en het was dan ook na 25 minuten aan de keepster van Berg te danken dat de score nog niet hoger was. In de 30e minuut werd het goede spel van Veronica dan ook beloond met haar tweede assist van de wedstrijd. Ze zette Elke vrij voor de keeper. Elke rondde haar tweede kans van de wedstrijd koelbloedig af. Elke speelde haar 3e wedstrijd in de spits en voelt zich als een vis in het water op deze positie. Ze betaald dan ook het vertrouwen van de trainers terug met zeer goed voetbal. 0-4 voor Geuldal.

Vlak voor rust kwam ook nog de 5-0 op het scorebord. Het was wederom Veronica die een bal op het middenveld veroverde en Lisa met wederom een prachtige steekbal vrij voor de keeper zette. Lisa schoot haar 20e doelpunt van het seizoen tegen de touwen en haalde zo voor het eerst in haar leven de magische grens van 20 goals in 1 seizoen!! Ruststand 0-5 voor Geuldal.

In de tweede helft namen de dames van Geuldal gas terug. Giorgi moest gaan werken en Emmy en Elke werden met het oog op het volle programma in Mei gespaard. Amber en Romy waren de vervangers. Berg kreeg ook in de tweede helft geen kans en was geen enkele keer gevaarlijk. Geuldal combineerde goed en was een aantal keren nog gevaarlijk.

Het slotakkoord was voor de voortreffelijk spelende Lisa. Met een actie die doet denken aan Messi in zijn beste jaren passeerde ze 3 verdedigers inclusief de keeper van Berg waarna ze de bal zeer koelbloedig in de goal schoof.

De eindstand werd zo bepaald op 0-6 en zo gingen de drie punten weer mee terug met Geuldal.

Romy, Amber, Noa en Esther speelde alle een fantastische wedstrijd en we willen deze dames in het bijzonder bedanken voor hun inzet!! Geweldig dat ze de Dames 1 al weken uit de brand helpen.