Dames winnen topper tegen Rood Groen

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 12 december 2016 19:17 door SV Geuldal.

Op 11 december mochten de dames van Geuldal afreizen naar Lemiers alwaar ze het gingen opnemen tegen de directe concurrent Rood Groen LVC. De dames van LVC stonden 4’de op de ranglijst met slechts 1 punt minder dan onze dames van Geuldal.

Omdat de dames geen beroep konden doen op Kim, Jamie en Simone moesten de trainers achterin puzzelen. Jamie wordt al weken op voortreffelijke wijze vervangen door Emmy en deze keuze was dan ook snel gemaakt. Cindy werd vanaf de linksback positie naar de laatste man positie geschoven en de back plaatsen werden opgevangen door Myrthe en Elke. Verder stonden er in het elftal geen verassingen. Wel heeft het elftal de afgelopen week te maken gehad met een heuse griepepidemie. Zowel Lisa, Anouk als Kim hebben de hele week plat gelegen. Anouk en Lisa waren op tijd hersteld maar niet geheel fit.

SV Geuldal begon zeer scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in de eerste minuut al in een doelpunt. Lisa was er als de kippen bij toen de dames van Rood Groen begonnen te klungelen rondom hun eigen 16 meter gebied. Lisa had goed geluisterd naar de trainers, die haar hadden gewezen op het zwakke punt van de keepster van de tegenstander, en schoot de bal hard over de grond langs de keepster. 0-1!!!

Een heerlijk begin voor de dames van Geuldal. De dames van Rood Groen waren de eerste tien minuten van slag en Geuldal kon vrij voetballen. In de 10e minuut was het de uitstekend spelende Nena die Lisa vrij voor de keeper zette. Als een echte spits zette Lisa de keeper op het verkeerde been met een prachtige sleepbeweging. Hierna was het eenvoudig om de bal in het doel te schuiven. 0-2 voor Geuldal!!!

De dames van LVC gingen na deze tweede treffer meer druk uitoefenen. Dit resulteerde in goed voetbal.  De dames van Geuldal dachten na de 0-2 dat ze een makkelijke zondag zouden krijgen. De trainers probeerde dit al coachend te voorkomen. Helaas lukte dit niet en het elftal begon vooral tegen zichzelf te voetballen. Hiervan maakte de dames van Rood Groen gebruik en Geuldal kwam steeds meer onder druk te staan.

Myrthe had als rechtsback haar handen vol aan haar directe tegenstander. Deze dame zou makkelijk een aantal klassen hoger kunnen spelen. Deze dame ontsnapte een keer aan de aandacht van Myrthe en schoot in de 20e minuut de aansluitingstreffer voor LVC binnen. 1-2

In de moeilijke fase was het Lisa die het elftal bij de hand nam en op het goede spoor zette. Ze schatte een diepe bal vanuit het middenveld goed in en zette met een sterke schouderduw haar directe tegenstander weg. 1 op 1 met de keeper rondde Lisa beheerst af en zo maakte ze haar eerste hattrick voor Geuldal 1-3!!

Het spel golfde op en neer maar een zeker in de eerste helft uitstekend keepende Danielle liet geen bal meer door.

Samen met Lisa vormde Veronica het spitsenkoppel. Veronica werkte zich weer een slag in de rondte maar was in deze wedstrijd ietwat ongelukkig. Tot de 45e minuut!! Veronica kreeg de bal aan de linkerkant van het veld. Ze kapte haar directe tegenstander prachtig uit en kreeg de bal voor haar sterke rechterbeen. Veronica schoot de bal in de verre kruising en zorgde er zo voor dat Geuldal met een 1-4 voorsprong ging rusten.

De trainers hebben in de rust een en ander moeten omgooien. Anouk was na een week griep leeg en werd vervangen door Elke. Op de plek van Elke ging Nikki spelen. Verder waarschuwde de trainers de dames voor een zeer offensief Rood Groen in de tweede helft. Daarnaast probeerde de trainer met een praatje over mentale kracht de dames te voorzien van voldoende zelfvertrouwen om de tweede helft goed door te komen.

De tweede helft begon zoals verwacht. Rood Groen ging vol in de aanval. Naast de gevaarlijke linksbuiten was er door de trainer een nieuwe rechtsbuiten in het veld gebracht. Ook deze dame kon heel goed voetballen en zorgde ervoor dat Nikki nog 45 hele lastige minuten zou gaan krijgen. De scheidsrechter had de rust duidelijk doorgebracht in de kleedkamer van de dames van Rood Groen en legde de bal in de 46e minuut al op de stip na een keurige sliding van Cindy in het 16 meter gebied. Deze onterecht gegeven penalty werd door Danielle naast gekeken waardoor de stand 1-4 bleef.

Geuldal wist hierna goed stand te houden. LVC kreeg wel wat kansen maar de verdediging van Geuldal deed haar werk goed. Geuldal kwam echter verder in de problemen doordat de dames op het middenveld niet het werk leverde dat in deze wedstrijd nodig was. De middenvelders hadden het zwaar te voortduren op het middenveld en kregen het niet belopen om de verdediging consequent uit te helpen. De verdediging kwam als gevolg hiervan voortdurend in een ondertal situatie. In de 63e minuut scoorde LVC dan ook de verdiende 2-4.

Het initiatief bleef na deze goal bij de dames van LVC en de druk op de goal van Geuldal werd alleen maar groter. De scheidsrechter speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd en zo leek het wel alsof Geuldal tegen 12 man speelde. Werkelijk elke beslissing viel in het voordeel van LVC. Foute inworpen en buitenspel van LVC werd niet meer gezien. Een doeltrap voor Geuldal werd een hoekschop en ga zo maar door. Als de belangen (een derde plaats) iets groter worden is het jammer dat de thuisspelende club zo bevoordeeld kan worden. De dames van Geuldal lieten zich echter niet van de wijs brengen en lieten de psychologische oorlogsvoering vooral over aan hun trainer.

Geuldal bleef loeren op de counter en het was Lisa die in de 75 minuut bijna haar 4e van de wedstrijd erin schoot. Een heerlijke volley vanaf een meter of 25 van de goal spatte hard uiteen op de paal.

De moegestreden Lisa werd hierna noodgedwongen vervangen door de supersub Floor.

De dames knokte voor elke meter en wisten zo tot de 80e minuut de 3-4 tegen te houden. In de 80 minuut verdedigde de tot dan toe uitstekend keepende Danielle uit door het midden. Deze harde bal kreeg Emmy onmogelijk onder controle. Twee dames van LVC vlogen erop en schoten direct raak.

Met nog 10 minuten te gaan  ging LVC alles op alles spelen. De verdediging bestaande uit Cindy, Emmy, Myrthe en Nikki hadden een over hun lijk mentaliteit en zorgde ervoor dat LVC niet meer wist te scoren. In de 95e minuut was het zelfs Femke die door Veronica vrij voor de keeper werd gezet. Femke schoot prachtig de 3-5 binnen. De scheidsrechter keurde deze goal echter af wegens buitenspel. Dit was onmogelijk omdat Femke duidelijk van achter haar tegenstander wegliep richting de goal. De scheidsrechter vond het nodig om nog tot de 98e minuut door te laten spelen. Nadat de trainer van Geuldal eens had gevraagd of de tijd in Lemiers anders liep dan in het mooie Schin op Geul en Wijlre floot deze man maar af.

Deze wedstrijd hebben de dames alles gegeven!! Een heel groot compliment van de trainers en we gaan de winterstop in met een keurige 3e plaats!!!