Dames winnen topper

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op dinsdag 18 april 2017 09:39 door SV Geuldal.

Na een dramatische nederlaag tegen laagvlieger SCM zijn op tweede paasdag de dames van Sportclub 25 in Wijlre op bezoek gekomen. De dames van Sportclub 25 doen volop mee voor de titel en hadden maar 1 puntje achterstand op koploper Leonidas. Leo is afgelopen donderdag gaan kijken naar de inhaalwedstrijd tussen Sportclub 25 en DBSV. Sportclub verloor deze wedstrijd met 1-2 omdat het zeer onsportieve DBSV weer eens met het 1e elftal kwam opdraven. Direct viel op dat de nummer 14 van Sportclub genaamd Pien een zeer behendige speelster is waar het team de gehele wedstrijd op leunde. De trainers van Geuldal hebben dan ook de tactiek hierop aangepast en een duidelijke boodschap aan de verdedigende dames meegegeven.

Belangrijk om te vermelden is dat de dames van Geuldal te kampen hebben met een ware “blessure golf”. In totaal zijn 10 dames geblesseerd. De trainers waren dan ook genoodzaakt om een beroep te doen op drie dames van de meisjes C1. Noa, Romy en Esther wilden het team graag uithelpen en brachten zo de selectie op 13 speelsters. Voor de wedstrijd had Abby nog een tactische wissel in gedachten. Hij stelde Veronica als aanvallende middenvelder op en plaatste Elke in de spits.

De dames van Geuldal begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen in de eerste 15 minuten in de gaten dat er iets te halen viel bij Sportclub. Geuldal was feller en sterker in de duels. Het koppel Roos en Veronica bleek een goede keuze centraal op het middenveld. Veronica, Lisa en Elke wisten het spel dusdanig te controleren en verstoren dat Sportclub niet vrij kon voetballen. Na wat kleine kansen aan beide kanten was het Elke die zichzelf in de 20e minuut goed vrij speelde en de 16 meter van de tegenstander in dook. Daar werd ze gehaakt door de verdediger en ging liggen. Scheidsrechter Rob legde de bal volledig terecht op de stip en spaarde de verdediger van een rode kaart (zoals dat ook hoort in het dames voetbal). Elke is onze vaste penalty neemster en mist nooit op trainingen. Ondanks de regel dat je een zelf versierde penalty nooit zelf moet nemen ging Elke vol vertrouwen achter de bal staan. De penalty werd hard ingeschoten maar werd niet goed geplaatst. De keepster van Sportclub wist de pingel dan ook te stoppen. Ze was echter niet in staat deze bal definitief weg te werken en Lisa was er als de kippen bij om als echte spits de bal in de rebound binnen te schuiven. 1-0 voor Geuldal.

De dames konden niet lang genieten van deze voorsprong. In de 27e minuut werd een lange bal gespeeld op de sterspeelster van Sportclub. De goed spelende Myrthe had deze Pien tot op dat moment volledig in haar zak. Myrthe speelde met veel pijn vanwege shin splints en kon maximaal 45 minuten spelen. Myrthe schatte de lange bal goed in maar wilde 1 op 1 de voetballende oplossing zoeken. Pien ontfutselde haar de bal en schoot tegendraads goed raak. 1-1

De wedstrijd werd hierna opgeschrikt door het volgende blessure geval. De tot op dat moment goed spelende Nena ging in een duel door haar enkel. Het was direct einde wedstrijd en door gebrek aan een brancard moest ze door de trainers van het veld worden gedragen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit ingescheurde enkelbanden met een herstel van 4 tot 6 weken. Zo kunnen de trainers inmiddels een heel elftal met geblesseerden opstellen. Esther was de waardige vervanger van Nena op het rechter middenveld.

De eerste helft bloedde een beetje dood en de beste kansen waren voor Sportclub. De uitstekend keepende Daniëlle redde Geuldal een aantal keren met een paar knappe reddingen.

In de rust brachten de trainers Romy als vervanger van Myrthe. De beslissing werd gemaakt om om de uitstekend spelende Noa op de beste speelster van sportclub te zetten. Romy kreeg de taak om de andere flankspeelster nog 45 minuten te neutraliseren. De flankspeelsters wisselde regelmatig maar onze dames deden vrolijk mee en wisten zo de aanval machine van Sportclub goed stil te leggen. De zeer ervaren Anouk wist de dames goed te coachen en straalde vanuit achteruit enorm veel rust uit.  De trainers lieten Esther en Ling van kant wisselen zodat Esther als linkspoot ook van links kon gaan spelen.

Toch kregen de dames van Geuldal in de 50e minuut een goal tegen. Het was weer Pien van Sportclub die zich weergaloos vrij speelde en weer tegendraads raak schoot. 1-2

De trainers riepen op om er een schepje bovenop te zetten en dat was niet aan dovemansoren besteed. Er ontstond een over mijn lijk mentaliteit. Elke, Lisa, Roosje en Veronica knokte voor elke bal en gaven geen meter ruimte weg. Elke en Lisa bleek als spitsenkoppel een gouden zet te zijn. De dames vonden elkaar alsof ze al jaren samen in de spits speelde. Zo dook Elke in de 68e minuut na een goede steekbal het 16 meter gebied in. Iedereen verwachtte een schot maar Elke behield het overzicht en zag rechts naast zich dat Lisa uitstekend was meegelopen. Voor Lisa een koud kunstje om de 2-2 binnen te schuiven. De credits voor deze goal gaan echter naar Elke!!

Geuldal rook bloed en bleef gas geven. In de 72e minuut was het Lisa die een afgeslagen bal bij de tweede paal binnenschoof. Dit klinkt makkelijk maar Lisa moest een uiterste krachtinspanning doen om de bal binnen te glijden. 3-2 voor Geuldal.

Sportclub ging wisselen en ging vol op de aanval spelen om de titel niet te verliezen in Wijlre. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. In de 78e minuut raakte ze de lat en in de 80e minuut werd de 3-3 via weer de lat en de rug van Daniël binnen geschoten. 3-3.

De trainers waren zeer tevreden met een 3-3 en genoten volop van de wedstrijd. Esther werd gevraagd lef te tonen en de actie te maken als ze daar ruimte voor zag. Nou die ruimte zag ze in de 85e minuut. Vanuit volledig kansloze positie op ongeveer 25 meter van de goal schoot ze met haar linker raak in de verre hoek. De keeper was volledig kansloos. 4-3 voor Geuldal.

Sportclub was geslagen en de briljant spelende Lisa diende in de 90e minuut de genadeklap toe. Ze knokt zich goed vrij en schoot haar vierde van de wedstrijd binnen en bepaalde zo de eindstand op 5-3!!!

Rob floot af en zo sleepte Geuldal 3 zeer kostbare punten binnen. Bij de nabespreking konden de trainers dan ook niets anders dan applaudisseren voor de dames!! Iedereen verdiende een zeer ruime voldoende en in het bijzonder de zeer jonge dames Romy, Esther en Noa die een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld.