Dames winnen weer van Sportclub ’25

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op dinsdag 23 mei 2017 09:14 door SV Geuldal.

Op 21 mei mochten de dames van Geuldal afreizen naar Bocholtz om daar de voorlaatste wedstrijd van het seizoen te spelen. De dames van Sportclub hadden de week ervoor nog het kampioenschap verspeeld door met 3-2 te verliezen van Leonidas. De dames van Geuldal leden een onverdiende 1-0 nederlaag tegen DBSV wat weer eens met 8 dames van hun eerste elftal kwam opdagen.

De dames van Sportclub begonnen sterk aan de wedstijd en de eerste 10 minuten waren dan ook voor de thuisclub. In de 10e minuut was het Danielle die uitstekend redde op een kopbal in de linker hoek. Na deze knappe redding was het de beurt aan Geuldal. Veronica en Roosje namen op het middenveld duidelijk het initiatief over. Anouk had haar verdediging op orde en zo kreeg Geuldal meer en meer grip op de wedstrijd.

In de 12e minuut had Geuldal een penalty moeten krijgen. Lisa schoot van ongeveer 20 meter op de goal en de centrale verdediger van Sportclub hield deze bal als volwaardige keepster met twee handen tegen. De scheidsrechter vond dit gezichtsbescherming en liet tot grote frustratie van de trainers van Geuldal doorspelen.

Het was uiteindelijk Veronica die in de 16e minuut van ongeveer 28 meter raak schoot. Een aanval over links waar Ling-Xu zich een slag in de rondte werkte kwam bij Veronica terecht. Veronica werd niet onder druk gezet en bedacht zich dat de trainers hadden aangedrongen vooral op goal te schieten om de zwakke kleine keepster van Sportclub onder vuur te nemen. Veronica schoot keihard onderkant lat raak. Wat een GOAL!!!!!!!! 0-1 voor Geuldal.

Sportclub was na deze goal helemaal van slag. De dames van Geuldal roken bloed en vlogen er vol overheen. Letterlijk elk duel werd door Geuldal gewonnen. Simone en Emmy hadden hun handen vol aan de talentvolle spitsen van Sportclub. Simone en Emmy die het hele seizoen al fantastisch spelen wisten deze dames te neutraliseren en legde zo de aanvalsmachine van Sportclub stil. Dit is bijzonder te noemen want Sportclub wist al 73 keer te scoren in 17 wedstrijden.

Voorin waren het Lisa en Elke die op werkelijk elke bal liepen. Het was in de 19e minuut Lisa die de verdediging van Sportclub onder druk zette. Dit deed ze met succes en ze wist de laatste man van Sportclub de bal te ontfutselen. Lisa ging hierna alleen op de keeper af en had oog voor de uitstekend meegelopen Elke. Lisa gunde de bal aan haar maatje voorin. Elke wist wel raad met deze kans en schoof koelbloedig als ze is de 0-2 binnen.

Geuldal nam hier nog geen genoegen mee en de energie spatte van het team af. Het regende kansen voor Geuldal. Lisa en Elke beginnen elkaar elke wedstrijd beter aan te voelen en speelde een geweldige wedstrijd voorin. Een aantal doelpogingen werden door de keeper gestopt. In de 24e minuut hadden de dames van Geuldal weer een penalty verdiend.

Een speelster van Sportclub hield een corner met twee handen tegen. Tot grote verbazing van iedereen op en rond het veld werd er weer niet gefloten.

Tot in de 25 minuut Lisa werd weggestuurd door Veronica. Lisa draaide knap en sterk weg van haar directe tegenstander en ging alleen op de goal af.

Oog in oog met de keeper mist Lisa zelden en zo zette ze na 25 minuten de tussenstand op 0-3.

In de eerste helft werd na 30 minuten Emmy gewisseld voor Romy. Emmy is na de ziekenhuisopname haar conditie nog aan het opbouwen en werd door de trainers in bescherming genomen.

De trainers kozen ervoor om Simone centraal te laten spelen en Romy links achter te laten spelen. De eerste helft werd gecontroleerd door Geuldal en Sportclub kon geen vuist meer maken.

Met exact 44 minuten en 50 seconden op de klok werd Lisa weer diep gestuurd. Lisa ging alleen op de keeper af maar de scheidsrechter floot af om te gaan rusten. Uitleg van de scheidsrechter was letterlijk: “Het is 6e klasse dames dit gaat toch nergens om.” De trainers van Geuldal vinden dit zeer denigrerend naar alle dames die op het veld staan en een eerlijke pot voetbal willen spelen.

Het was dan ook aan de scheidsrechter te danken dat er maar met een 0-3 ruststand werd gepauzeerd. Dat er niets op het spel stond moet de trainer van Sportclub het overigens ook niet mee eens zijn geweest getuige het feit dat hij zijn frustratie bij het vallen van de 0-3 botvierde op een reclamebord naast het veld.

In de rust pepte de trainers de dames nog een keer op. Emmy viel weer in voor de nog steeds lichtgeblesseerde Myrthe. Myrthe speelde een uitstekende 1e helft en gaf werkelijk niets weg.

Eindelijk kon haar opa Thei Peerboom zijn kleindochter eens bewonderen en deze moet trots zijn geweest. Myrthe heeft al maanden last van een overbelasting aan haar scheenbeen en de trainers wisselde haar uit voorzorg. Achterin nam Romy haar positie over en kwamen Emmy en Simone weer op hun vertrouwde positie te spelen. Bijzonder is te noemen dat de 15 jarige Romy en Amber nu de rechter flanken vormde. Beide dames werken normaal hun wedstrijden af op de zaterdag bij de meisjes C1 maar helpen de dames 1 vrijwel wekelijks uit en doen dit uitstekend, beide verdiende een ruime voldoende.

De tweede helft kabbelde voort en beide ploegen werden in de tweede helft niet meer echt gevaarlijk. Sportclub probeerde wel maar kwam er niet echt door. Sportclub schoot in de 55e minuut van afstand nog 1 keer op de lat bij Geuldal. Danielle zat er met haar vingertoppen aan en dat was net voldoende.

In de 60e minuut was het de voortreffelijk spelende Lisa die haar 23e doelpunt van het seizoen maakte. Lisa kreeg links voor de bal en draaide behendig weg van haar directe tegenstander. Op ongeveer 18 meter van de goal kreeg ze de bal voor haar sterke rechterbeen en haalde verwoestend uit. De bal paste precies in de kruising en zo kreeg de wedstrijd een prachtig slot. 0-4 voor Geuldal!!!

In de 70e minuut redde de uitmuntend keepende Danielle op een doorgebroken speelster van Geuldal en zo wist Danielle voor de 9e keer de 0 te houden in 20 wedstrijden dit seizoen. Er was dit seizoen maar een team wat minder doelpunten tegen kreeg dan Geuldal en dat was kampioen Leonidas.

In de 75e minuut viel Maud nog in voor de moegestreden Amber die een uitstekende wedstrijd speelde.

De wedstrijd werd afgesloten met een echte publiekswissel voor Simone. Simone woonde het hele jaar in Amsterdam voor haar studie en kon hierdoor niet trainen. Toch nam Simone zich elk weekend de moeite om 440 kilometer te reizen om haar wedstrijd te kunnen spelen bij Geuldal. De trainers hadden dan ook de afspraak gemaakt met Simone dat als zij er was zij ook zou spelen. Simone speelde dan ook elke wedstrijd en was voor de trainers altijd een zekerheidje. Simone speelde gek genoeg tegen Sportclub haar beste wedstrijd van het seizoen. Simone stopt omdat ze voor haar studie in Noorwegen gaat wonen. Helaas is deze afstand net te ver om in het weekend naar Limburg te komen. Geuldal moet daardoor helaas na 13 jaar afscheid nemen van deze kanjer. Simone is een fantastische speelster en een prachtig persoon om in je team te hebben. We gaan haar dan ook zeker missen. Met bloemen en onder een luid applaus verliet zij het veld. Langs het veld werd Simone goed geknuffeld door de reserve speelsters en een viertal geblesseerde dames die als supporter waren meegereisd.

Kort hierna floot de scheidsrechter af en zo namen de dames van Geuldal de 3 punten zeer verdiend mee naar huis. Geuldal is het enige elftal wat dit jaar 2 keer wist te winnen van Sportclub.

Volgende week wacht de seizoensafsluiting tegen Sibbe.