De blik van Sjtass op SNC 2 (en RKHBS 1) uit

1ste elftal2de elftal
Geschreven op maandag 11 oktober 2021 17:26 door Milan Stassen.

Schin op Geul, 10-10-2021

In het knusse, prachtige kerkje van Oud-Valkenburg heb ik gisteren samen met Caubo van Geuldal 3 de heilige mis bijgewoond. Ik was er nog nooit geweest, in de kerk van Oud-Valkenburg. De kerk is klein, goed onderhouden en voorzien van een paar mooie schilderijen en beelden. Het orgel en de orgelist zijn de reden dat ik naar de mis ben gegaan – en voor onze lieve Heer natuurlijk. Het pure orgelgeluid deed mijn bonkende katerhoofd een beetje bedaren. Even een uur niet met de telefoon in mijn hand en niet omgekeken naar scriptie, voetbal, dispuut en andere ellende. En wat heb ik van de heerlijke rust genoten. De pastoor zong mooi met het orgel mee en de lector gaf goede redenen om te bidden. Als de Heer naar mijn beden heeft geluisterd, lag er vandaag een overwinning in het verschiet voor Geuldal 2.

Het verzamelen vanochtend ging moeizaam. Het was half 10 en iedereen was net wakker, op een enkeling na. Gelukkig was de vader van Ghian de beroerdste niet om op aanvraag zijn zoon wakker te schudden. Ghian had zich verslapen, maar kwam gelukkig wel nog opdagen. Omdat aanvoerder Stan vandaag was gekaapt door de trainer van 1 (net zoals Denys, Viktor, Nils en Scott) was ik aanvoerder.

We speelden vanochtend om 10:30 uur in Noorbeek tegen SNC 2 op een heerlijk vochtig grasveld waarop we de tegenstander – naar eigen zeggen – voetballes hebben gegeven. We speelden fel, alert en actief. Het duurde dan ook niet lang voordat Yannick de bal van Scheepers kreeg en de 0-1 maakte. Nog geen kwartier later maakte Scheepers zelf de 0-2. Hij kopte de bal zo hard de grond in, dat deze per ongeluk via de stuit in slow motion over de keeper heen vloog de kruising in. Met deze stand gingen we het kleedlokaal in.

Na rust had SNC ook niets in te brengen en scoorde Scheepers de 0-3. Hij schoof de bal langs de keeper en wederom per ongeluk (omdat hij de bal eigenlijk nog een keer wilde raken) rolde de bal heel traag het doel in. Volgens mij had Scheepers gouden schoenen om zijn houten voeten, want normaal lukt scoren, laat staan twee keer scoren, hem nooit. Yannick scoorde de 0-4 en de 0-5 en het puike doelpunt van Ivo Habets was de apotheose: 0-6 was de eindstand. Zelf raakte ik geen knikker. Misschien kwam het door mijn blasfemische scheldpartij bij de eerste foute bal die ik inspeelde. Hoort God mijn gebeden, dan hoort hij ook mijn gescheld.

Misschien kan de trainer van 1 mee naar de kerk volgende week, om daar te bidden dat niet nóg meer spelers geblesseerd raken. Geuldal 1 speelde vandaag op het prachtige complex van RKHBS met een redelijk geïmproviseerde basis elf. Het aantal blessures bij de selectie zit op een hoogtepunt en tot overmaat van ramp viel aanvoerder Danny ook geblesseerd uit binnen het eerste kwartier. Ik dacht dat ik veel deed godveren, maar de trainer van 1 zit denk ik tot 2023 met zijn rozenkrans in zijn handen, wil hij een beetje goed voor de dag komen als hij aan de hemelpoort staat te rammelen. Jezus, wat kan die man schelden zeg.

RKHBS kwam al vrij snel op een 1-0 voorsprong met veel geluk. Een schot werd goed geblokt maar door de kracht waarmee de bal tegen de spits van HBS kaatste, vloog de bal onhoudbaar de kruising in. De spelers van Geuldal werkten hard, maar het mocht niet baten.

De hele wedstrijd was, zoals ik het zag, van geen hoog niveau. Geuldal speelde met een half tweede elftal en RKHBS had tot mijn verbazing brandhout op een paar posities. De zondagmiddag was, net zoals zoveel zondagmiddagen, niet leuk. Laat ik het daarop houden.

Ik ben blij dat ik vanochtend op een lekker grasveldje mocht voetballen, in plaats van op een kankerverwekkend kunstgrasveld waarbij voetballers aan de lopende band gewricht blessures oplopen (kijk maar naar de aanvoerders van beide teams vandaag). Mocht Geuldal ooit een nieuw complex krijgen, of de overstap maken naar één van de twee complexen, dan pleit ik voor een normaal grasveld zoals het heerlijke biljartlaken in Strucht.

Na het voetballen, waar de meeste mensen een rustige zondagavond hebben, had ik eindelijk de drumstokken weer in de handen op een repetitie met the Pigeons. We zijn hard aan het werken aan een nieuw repertoire, inclusief orgel en verschillende zangers. Zoekt u nog een band voor uw feest of evenement? Zoek dan niet verder. We spelen in ieder geval géén kerkmuziek.

Milan Stassen