De dames danken de sponsor en winnen van SCM

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 16 oktober 2016 16:54 door Ralph Souren.

Op 16 oktober stond de thuiswedstrijd tegen SCM op het programma. Deze tegenstander had dubbel zoveel punten als geuldal maar had ook twee keer zoveel wedstrijden gespeeld. De dames van SCM hadden slechts 11 dames en gingen niet akkoord met het verzoek van geuldal om door te wisselen met al onze speelster. De trainers van geuldal hadden weer de beschikking over 18 fitte dames en moesten hierdoor twee dames teleurstellen. Er mogen volgens de regels van de knvb maar 16 dames deelnemen aan een wedstrijd per team. Omdat de trainers niet onder de indruk waren van de kwaliteiten van de tegenstander en met oog op de twee belangrijke wedstrijden tegen Sv Sibbe aanstaande donderdag en DBSV 2e ronde beker op zondag kozen zij ervoor om de twee toppers Veronica en Nena rust te geven.
Sv geuldal kwam als een stel 100 meter sprinters uit de startblokken en dit resulteerde in de 3e minuut al in een voorsprong. Het voorbereidende werk was van Femke die na een prachtige actie aan de linker kant een panklare voorzet afleverde aan Lisa. Lisa schoot haar eerste kans overtuigend tegen de nette. 1-0!!

Sv Geuldal bleef gas geven en SCM kon dit tempo niet bijhouden. Door goede acties van Femke op Links en Maud op rechts werd er veel gevaar gesticht voor de goal van SCM. De druk werd zelfs zo hoog dat SCM in de 10e minuut een eigen goal maakte uit weer een voorzet van Femke. 2-0 voor Geuldal!!!

SCM kwam met 10 dames te staan na een blessure. De dames van SCM ontsierde hierna de wedstrijd met harde overtredingen en verwensingen na speelsters van Geuldal waar de honden geen brood van lustten. De dames van Geuldal gingen hier voor rust in mee en speelde niet meer hun eigen spel. Geuldal deed zich hiermee te kort en benutte de eerste helft de kansen niet meer. In de rust probeerde de trainers de dames weer op het goede spoor te krijgen en hun eigen spel te laten spelen. De eerste 25 minuten van de tweede helft gingen de dames toch weer mee in het spel van SCM en werd er door beide partijen vrijwel niets gecreëerd. Na een blessure behandeling van de aangeslagen Femke zette de trainers de dames nogmaals op scherp. Roosje stond als centrale middenvelder op en ging zich nadrukkelijk met het spel bemoeien. Hierdoor begon geuldal weer goed te voetballen en creëren ze weer de enne na de andere kans. De fantastisch ingevallen Myrthe gaf een afgemeten voorzet op Lisa. Lisa wist wel raad met dit buitenkansje en besliste de wedstrijd 3-0. Alle 16 de dames die op het wedstrijdformulier stonden hebben gevoetbald en de drie punten waren weer binnen.

Na de wedstrijd zijn we met het hele team en staf op uitnodiging van onze hoofdsponser Pauls ijsboerderij gaan brunchen. Paul en zijn vrouw heeft het hele team in de watten gelegd. We zijn deze sponsor enorm dankbaar voor de betrokkenheid en de steun. Paul en zijn vrouw zorgen ervoor dat wij onze hobby kunnen uitoefenen!! Als team hebben we een teamfoto aangeboden aan Paul en zijn vrouw. Deze zal een mooi plaatsje krijgen in Pauls ijsboerderij!! Nu op naar Donderdag!! 19:00 Sibbe uit!!!

Tekst: Leo Steinbusch