De geest bleef vandaag in de fles…

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zaterdag 15 oktober 2016 19:08 door SV Geuldal.

Vanmorgen reden we in alle vroegte “op” de TomTom naar Eysden. We hadden de toeristische route aangevinkt en genoten onderweg van de mooie omgeving maar niet echt van de weersomstandigheden. De mannen (Mik, Siem en Sem) in onze auto waren al behoorlijk energiek…..normaal komt dan storm…We kwamen mooi op tijd aan in Eysden om ons voor te bereiden op de volgende competitiewedstrijd. Nu tegen de plaatselijke JO9-4G ( Jeugd Onder de 9, 4e team Gemengd…vrij vertaald…een leuk team waar wij ons zeker mee konden meten).
In de kleedkamer waren de strakke koppies nog even bij de wedstrijd…dat zou daarna snel verdwijnen. Op het veld, waar we in de eerste helft een lichte tegenwind hadden, was het moeilijker om het hoofd erbij te houden…Met Justin op doel gingen we van start…maar het liep niet echt…we vochten meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander….we waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd…de eerste kans was voor ons. Mik kwam in een mooie positie maar kon die helaas niet afmaken…hun grote keeper stond ons in de weg. Dan proberen we uit de verdediging te komen Justin, Gabriel en Niek werken tegen de lichte toch duidelijk aanwezige wind… we hadden vandaag 3 tegenstanders….Eysden, de wind in de eerste helft en…… onszelf. We kwamen er niet echt uit. Wat we ook probeerden… het werd “klontervoetbal”…en de felheid van op de training bleef achterwege…Terwijl we in niet goede doen nog de kansen creëerden en deze helaas misten. Yousef speelde weer lekker en kwam twee keer voor het doel…Jammer Yousef…je zit er zo dicht bij…Max, Gabriel, Mik en Sem..ze probeerden wel, maar het zat vandaag niet mee…Fenna liep weer geweldig vrij…ze ziet de ruimte, maar de passes bereikten haar niet. Jammer! Maar Fenna…zo doorgaan, de kansen komen zeker…Dan komt een hoekschop voor Eysden…deze wordt heel slecht genomen…en zo sportief als we zijn, kreeg de tegenstander de kans om de hoekschop over te nemen.Justin stond bij de eerste paal klaar om deze tweede kans tegen te houden… dan rolt de bal onfortuinlijk in de goal…en wat we ook probeerden, we kregen hem er niet meer uit. 1-0 voor de thuisploeg. Toch gaven Fenna en haar mannen niet op…Niek hield het verder achterin dicht met Gabriel. Siem knokte op het middenveld met Sem om onder de druk uit te komen…en toch zat het er in, dat voelde je…de kansjes kwamen wel….uiteindelijk gingen we met deze stand rusten.
In de tweede helft wisselden Sem en Justin weer van positie en hoopten op de gelijkmaker…Sem bracht de bal iedere keer mooi ver in het veld…de kansen kwamen dan ook…en opeens komt Max weer na een verre uittrap van Sem vrij voor de keeper…helaas stond zijn vizier niet helemaal scherp…Jammer Max..je zit er dichtbij. Een moment van onoplettendheid en met een droog schot maakte Eysden de 2-0….jammer…dan valt volgens een Cruyffiaanse theorie altijd het doelpunt aan de andere kant. Toch willen onze helden wel…met man en macht gingen Niek, Gabriel, Siem, Fenna , Yousef Mik, en Max op zoek naar “Das Anschlusstor”. En die valt vlak voor tijd…door een mooie actie van Gabriel…2-1… Eindelijk… zou het dan toch nog lukken? Krijgen ze nog loon naar werken..? Dan ontstaan in de laatste 5 spannende minuten, nog mooie kansen…en de druk op het doel van Eysden nam toe…Hieraan zag je dat het team heel leuk kan voetballen en dat we in de toekomst veel van ze kunnen verwachten…helaas klinkt dan het eindsignaal…
Helaas bleef vandaag de geest in de fles…