De kop is eraf voor G5!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 19 september 2016 13:51 door SV Geuldal.

De eerste competitie wedstrijd stond op het programma. Uit naar WDZ! Van te voren werd er op de G5-app al gedaan aan wedstrijdvoorbereiding door een filmpje te laten zien van vorig jaar, hier werd door enkele onder ons inspiratie op gedaan. Helaas was het wel weer een feit dat onze leider Theo met zijn handen in het haar zat om 11 man bij elkaar te sprokkelen. Door enkele afmeldingen, blessures en overschrijving naar ander team….wordt de selectie wel erg slank.

Doordat onze super uithulp Arno wederom zijn hulp aanbood en Gaston in record tempo een lidmaatschapnummer had kunnen aanvragen en nog enkele bereid waren ons uit te helpen, waren we toch met 13 man om aan de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd begon dan ook zoekend voor de G5-selectie. Meerdere spelers konden niet hun draai vinden en dit maakte het samenspel wel erg moeilijk. Van samenspel was dan ook eigenlijk maar weinig te bespeuren en WDZ was dan ook de bovenliggende partij. Door een zeer goed keepende Paulus bleef het dan ook nog lang 0-0. Toch wist WDZ na een misverstand tussen de achterhoede, een t-shirt en de keeper, het 1-0 te scoren…wat een cadeautje voor de tegenstander! Toch werd het spel na deze treffer iets beter en er kwamen nu ook kansen aan onze kant. Helaas bleef het probleem dat de bal niet in de ploeg kon worden gehouden en geregeld aan de noodrem moest worden getrokken. De rust werd dan ook met deze achterstand ingegaan.

Na een kopje thee, een wissel en frisse moed werd het veld weer op gegaan voor de tweede helft. Deze werd een stuk beter gestart door G5, er kwamen zowaar enkele hele grote kansen die zeker een doelpunt zouden verdienen. Gelukkig kwam er een wereldvoorzet van onze Maurice J, die ongelofelijk knap werd ingekopt door Berry ( van A. ) die gehuurd was van G3….1-1!!!! Na wat kansen over en weer gaat het spel gelijk op. Maar door even de concentratie te verslappen valt de wederom onverdiende tegentreffer van WDZ. Een onnodige terugspeelbal van ondergetekende terug op onze keeper, brengt hem dan in een moeilijke situatie waar hij dan ook niet uit komt. Een oplettende spits van de tegenstander zet druk en weet de bal in het netje te deponeren, 2-1 ( later werd deze treffer een heckiefounck black-out genoemd )

Op dat moment is nog niets verloren en hangt eerder de gelijkmaker in de lucht als een tegendoelpunt. Toch gebeurt het laatste! De bal wordt diep gegeven en onze “stormtank” Robbie Stass probeert de tegenstander nog met een schouderduw uit ballans te brengen waardoor hij zelf erg ongelukkig neer komt….Ai,jai,jai,jai! Het interesseert ook niemand dat WDZ de eindstand van 3-1 maakt, de toestand van onze Robbie is veel belangrijker. Het is een flinke klap wat hij heeft gemaakt en hij wordt dan ook per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig weet ik bij het schrijven van dit verslag dat het nu goed gaat met onze Rob, hij is in goede handen bij de verpleegsters en wensen hem dan ook vanuit het hele team een goed herstel.