“ Der Angstgegner…”

Archief – 2017/’18
Geschreven op maandag 23 april 2018 14:06 door SV Geuldal.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen FC Kerkrade-West JO9-4 op de planning. Een wedstrijd die in het verleden al eens ongunstig voor ons verliep. Ofschoon we toch altijd wel de gelijke waren, maakte Kerkrade het ons altijd moeilijk. Of maakten we het onszelf erg moeilijk…? een soort van “ Angstgegner…” zou dat vandaag ook weer zo zijn?

De wedstrijd kende al een zonnige en feestelijke aanloop. Niek was afgereisd naar het zeer zonnige zuiden voor een trainingsstage in Spanje…Olé.., Gabriel was met zijn familie naar een speciale bestemming in België vertrokken, dit was voor een bijzonder feest…Proficiat… en dan nog één jaarring erbij in de technische staf… Het was dan ook een feestelijke sfeer in het team. En bovenop dit alles kwam een erg mooie, zonnige start van de zaterdag… de verwachtingen waren BBQ-weer met het cijfer 10… enkel nog even afwachten wat de sportdag, van de dag ervoor, gedaan had met de conditie van onze spelers, waren ze tijdig hersteld en vooral uitgeslapen?

Direct na de aftrap starten wij voortvarend. Met een beginopstelling, waarbij Sem in het doel staat, Yousef en Ryan in de verdediging, Siem op het middenveld en Mik in de spits met Fenna in zijn schaduw geven we een visitekaartje af. Met mooi combinatievoetbal en veel beweging zonder bal maakt Fenna de 1-0 en vla erna de 2-0… onze schaduwspits zat op het vinkentouw. Even brak er een sterk moment van FC Kerkrade aan… bij de eerste serieuze uitval rolde de bal richting Sem… hij stond klaar om de bal de diepte in te spelen… in zijn hoofd woog hij nog even af… de linkervleugel of via de rechtervleugel… en met, dat hij uithaalde… lag de bal al in ons net… 2-1… een graspolletje?… we waren toen ook even de kluts kwijt achterin… Sem, Yousef en Ryan, liepen even achter de feiten aan…dit resulteerde in de gelijkmaker… maar eigenlijk vanaf het begin was het vertrouwen in ons spel aanwezig… het stond toen 2-2, maar we waren niet ongerust. Het grootste aandeel van het spel lag bij ons… en we hadden al enkele mooie aanvallen gezien. Vooral Siem bleef rustig en zorgde voor puik verzorgde passes… hij dirigeerde als een volwassen spelverdeler… strooide met scherpe korte en dan weer diepe passes… Fenna, Mik en soms de opgekomen Yousef…in de aanval. Dit resulteerde in het derde doelpunt van Fenna op rij…een hattrick…Top Fenna, super gespeeld… en wat op zijn minst net zo mooi was… het werk van Mik in zijn voorzetten, de combinaties en het harde werken… Top Mik… En het kruid was nog lang niet verschoten… we wisselden Arjan in het spel en schoven wat in enkele posities… direct was de druk weer steviger naar voren gericht… Door Arjan ontstaat de 4-2… we vieren de doelpunten samen… de meegereisde FC Kerkrade supporters, die vlak daarvoor nog intens hun team aanmoedigde, applaudisseerden nu met het nodige respect voor ons… dan gaat het erg snel… met bijzonder leuk combinatievoetbal, waar wij als trainers erg verrukt door raken, zien we dat het spelplezier in combinatie met een technische groei de basis is van mooi en sportief jeugdvoetbal… Yousef maakt de 5-2, Arjan… de 6 en 7-2… waarbij weer Mik voor een geweldige voetballende impuls zorgde… zowat in iedere combinatie als voorzet had hij een aandeel…Machtig Mik. De keepster van FC Kerkrade had haar handen vol aan ons… letterlijk en figuurlijk. Ze stopte ook nog enkele ballen op een mooie manier… soms ook achter de lijn…en ons middenveld en verdediging? Die waren stabiel… Siem, Ryan en soms Yousef lieten met wisselende focus de aanvallen van onze gasten op niets uitlopen… en wanneer ze dan toch doorkwamen… was daar Sem…een mooie eerste helft…rusten met een stand van 7-2…

In de tweede helft was het een gelijk verhaal… we gingen sterk van start en door een eigen doelpunt kwamen we op 8-2. Het verschil zat in het nog mooiere voetbal. We waren nog even met het hoofd in de wolken waardoor een gevaarlijke actie nog tot de 8-3 leidde… Dan krijgt Mik loon naar werken… met een prachtig afstandsschot schiet hij ons naar de 9-2. Arjan zorgt dan nog voor de 10-2 en met een mooie loopactie, waarbij de achterhoede van FC Kerkrade even in verwarring is, prikt hij tussen drie spelers de 11-3 in de netten… Klasse Arjan…in de tussentijd hebben Siem en Ryan bijna alle vocht uit hun lichamen gelopen… de temperatuur steeg op deze mooie ochtend naar een bijzondere hoogte net als het spel van onze toppers.

Yousef die ondertussen op dreef begon te komen… (vroege wedstrijden zijn niet zo zijn ding, ;-)…pikte zijn doelpunt ook nog mee…en voordat Mik voor het slotakkoord zorgde, moest Sem nog net een doelpunt incasseren… met een knap schot, in de kruising, na een snelle combinatie, waarbij Mik zichzelf vrij speelde… bracht hij de einduitslag op 13-4… weer een erg mooie wedstrijd gespeeld… én de angst voor deze “ Gegner “ is weg…

Super samen gespeeld…