Een hele mooie zonnige zaterdagmorgen…

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zaterdag 8 oktober 2016 15:25 door SV Geuldal.

Het veld lag er vanmorgen geweldig mooi bij. De lijnen waren kaarsrecht getrokken… als coach heb je dan al een voorsprong… Henk in Strucht en Ron in Wielder trekken deze strepen met grote zorgvuldigheid en overgave… Mannen dank daarvoor… we waarderen dat enorm.
En met deze omstandigheden gingen we de wedstrijd in. Vandaag tegen Keer O9-2.
Zoals gezegd al met een voorsprong. Zo gingen onze beloftes dan ook van start. Het zou een mooie pot met een geweldig resultaat worden. Doordat Keer met 6 spelers arriveerde, onderweg was hun 7e speler ziek geworden… hadden wij drie wissels.
Maar ook dat bracht ons niet uit het ritme. Vanaf de aftrap gingen we op zoek naar de openingstreffer…en wie anders dan onze spits tekende deze aan. Klasse Mik, hierdoor werden we nog meer gesterkt in de overtuiging dat er vandaag een stijgende lijn kon worden doorgetrokken. Zo kreeg Gabriël al snel de kans op de 2-0… maar die zou nog even moeten wachten. Justin die in de eerste helft het doel ging verdedigen, stond zijn mannetje. Hij haalde met enkele supermooie reddingen het gevaar uit de aanvallen van Keer. Geweldige pot, Justin. Dan komt Gabriël in een mooie scoringspositie…en met een krachtig afstandsschot… eindelijk toch de 2-0. Keer geeft het niet op en probeert ons te verrassen. Maar het team staat er…zowel in de aanval als de verdediging… Met Gabriël en Niek hebben we een sterke verdediging… maar toch verdwijnt de bal achter Justin bij een snel genomen corner… 2-1. Je ziet in het spel dat we iedere keer de ruimte beter gaan gebruiken… zo ook vandaag. Fenna stond vaak vrij en werd regelmatig bedient met een mooie pass. Hierdoor wist zij zichzelf in een mooie positie te brengen om te scoren… Fenna, heel goed gespeeld, Top! Die goal komt eraan… het een kwestie van tijd. Het spel golfde heen en weer waarbij Yousef en Max enorm veel meters maakten. Siem sterk in het midden een blok vormt met Yousef wanneer de tegenstander opbouwt. Dan komt Keer gevaarlijk op ons doel af… en met een geweldige redding voorkomt Justin de gelijkmaker. Vlak voor de limonade krijgt Fenna nog één kans, net naast… jammer. We gaan rusten met een voorsprong, dat voelt goed.

In de tweede helft hebben Sem en Justin van shirt gewisseld en geeft Justin nog enkele handige tips. De opdracht voor Sem was, diepe ballen geven, zodat onze mannen achterin, Gabriël en Niek verder van ons doel de opbouw konden ondersteunen. Bij een verre bal komt Max in uitermate mooi positie. Het publiek hield hoorbaar de adem in… en met een geweldig mooie boog schoot hij ons naar 3-1. Klasse Max… daar issie dan… Keer is aangeslagen. Je merkte dat ze niet opgewassen zijn tegen ons snelle spel. Justin is als aanvallende middenvelder samen met Fenna en vooral Mik, een nachtmerrie voor de verdediging van Keer. Justin maakt dan ook verdienstelijk de 4-1. Dan komt Keer nog even terug tot 4-2 waarbij Sem iets te voorzichtig uitkomt, maar hij maakt het goed met enkele geweldige uittrappen. In deze fase zie je ook het belang van ons sterke middenveld. Hier speelt Siem een “beresterke” wedstrijd. Maar Mik haalt alle hoop voor Keer in een “keer” weg… hij bekroont weer een superwedstrijd met een doelpunt, 5-2… Super gespeeld Mik.
Uit een van de verre trappen van Sem ontstaat de 6-2. Hier schiet Gabriël zijn tweede in deze wedstrijd. Goed gespeeld Gabriël. Ook Fenna krijgt nog een mooie kans… de keeper kan er nog net aan. Naar het einde van de wedstrijd komt de bal bij Yousef, met een indrukwekkende rusch gaat hij op het doel af… een prachtig schot en de keeper duwt nog net met de vingertoppen de bal uit het doel. Jammer Yousef… deze actie had meer verdiend. Justin brengt de einduitslag op 7-2. Het publiek geeft onze sterren een staande ovatie… klasse, Justin, Sem, Niek, Gabriël, Fenna, Yousef, Siem, Max en Mik…