Een maatje te groot…

Archief – 2017/’18
Geschreven op zaterdag 31 maart 2018 17:04 door SV Geuldal.

Vandaag werd de bekerwedstrijd ingehaald die voor afgelopen woensdag gepland stond…een wedstrijd die al leeft vanaf het einde van de vorige seizoenshelft…we zijn al zover doorgedrongen in het speelschema dat voor menige speler onduidelijk was of dit nu de kwartfinale of zelfs de finale was…Woensdag waren we er dan ook eindelijk klaar voor…iedereen had ernaartoe geleefd …en stond op scherp…voor de wedstrijd kozen we met het team een serieuze voorbereiding… heerlijk eten bij Joyce en Chris in Brasserie De Kleine Koning…de teamspirit kreeg een extra injectie. Hiervoor wil ik jullie nogmaals bedanken! Toen we het bericht kregen dat de wedstrijd werd afgelast vanwege het weer…kregen we een klap…deze zou verstrekkende gevolgen hebben…we hebben toen van de nood een deugd gemaakt en verder aan de zachte kant van het team gewerkt…dat ging super…terwijl ouders “ zware gesprekken” voerden over de essentie van het leven… hebben de spelers en hun broers en zusjes de Brasserie voorzien van een heus verstopspektakel….we sloten de geweldige avond af met in ons achterhoofd dat van uitstel geen afstel zou komen…én dat we ons moesten opladen voor de komende zaterdag….

Dan is het zover…de lang verwachte bekerwedstrijd ging van start…hadden we de scherpte van afgelopen woensdag kunnen vasthouden? Onze gasten van BMR waren met een puike wedstrijdinstelling naar Schin op Geul gereisd…ze namen net als wij deze pot zeer serieus…voor ons als technische staf was het zaak om de focus van het team vast te houden…de gasten trappen af …en al direct worden de plannen van BMR duidelijk…ze kiezen de aanval…net als wij overigens. Maar je ziet een sterk team, mooi verzorgd voetbal spelen. Daar waar de gasten de ruimte zoeken en de combinatie in het spel leggen…maakten wij het onszelf weer moeilijk…het klonterde…dan weet je het….dan komen de doelrijpe kansen vanzelf. De eerste waarschuwing komt dan ook al vroeg van BMR… Gabriël kon er nog net een hoekschop van maken. Dan lukt het Sem en Yousef om uit te breken…en via werkvoetbal gaat de bal net voorlangs de goalie van BMR… deze stond overigens een erg sterke wedstrijd te keepen… maar ook wij hebben een sterke keeper… Gabriël staat op de juiste plek en keert een hard schot… maar de aanvallen van BMR worden heviger en onze verdediging met Niek en Yousef werd soms zoek gespeeld. We kwamen overal een pas te laat… of was het gemis aan scherpte? Ook… maar BMR was een maatje te groot… nu ging het erom, om er een leuke pot van te maken… Mik krijgt het op de heupen en draait mooi van zijn mannetje weg en zijn schot gaat net naast… ook Arjan werkt keihard en probeert veel en vaak het tij te keren… dan komt de 0-1… een hard schot zorgt ervoor dat de bal nog even vast komt te zitten in het net… het is letterlijk vissen… hierna gaat het even snel… wij hebben nog af en toe de mogelijkheid voor een kansje… Yousef, Mik en Arjan dringen aan met soms leuke acties, dan weer te veel in de kleine ruimte, maar nooit echt serieus… terwijl de aanvallen van BMR blijven komen en Sem, Siem, Niek en Ryan de handen vol hadden aan de beweeglijke spelers… zelfs dode spelmomenten wisten de gasten snel en adequaat om te buigen tot gevaarlijke kansen. Dan de time-out… Q1 zit erop… we mogen blij zijn dat het nog maar 0-1 is. Q2 starten we vol goede moed… maar al snel lopen we weer achter de feiten aan… en dat zijn; de bal, de tegenstander, onszelf en uiteindelijk ook de doelpunten…we worden met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gedrukt en de doelpunten vliegen ons om de oren…0-2, 0-3 en 0-4…we kwamen er niet meer aan te pas…de ballen werden nog in laatste instantie door onze eigen spelers geraakt en van richting veranderd… geen houden aan voor Gabriël… dan de rust… kunnen we ons herpakken…?

We richten ons op de mentale kant… kop op en hard voor elkaar werken… met deze instelling starten we aan Q3… waarbij Sem de plaats inneemt van Gabriël en deze naast Niek in de verdediging gaat spelen… het is even nog net als voor de rust… En BMR maakt er een mooi half dozijn van… dan heeft Geuldal een opleving en spelen we gelijkwaardig aan BMR en we creëren mooi voetbal met erg leuke combinaties.
We beginnen er zelfs even in te geloven…via Mik, Fenna, Yousef en Arjan combineren we erg goed. Sem staat zijn mannetje in het doel… Niek, Siem en Ryan lopen hun longen uit het lijf… we werken voor elkaar… Siem heeft het middenveld in zijn bezit, ofschoon BMR uitloopt naar 0-9. Ze maken erg mooie doelpunten, toch komen er kleine kansjes… dan, via een combinatie met Arjan, Mik en Fenna en door druk van Yousef komt de bal voor Arjan’s linkervoet… hij haalt uit en scoort de eretreffer…1-9…opluchting! en even bij vlagen mooie combinaties… door te blijven werken en voor elkaar te knokken, komt door Yousef ons tweede doelpunt op het bord… BMR JO9-1 heeft ondertussen nog twee keer gescoord… een snelle rekensom leverde de opmerking vanaf de reservebank…“ kom op jongens nog 9 keer scoren”… op het moment dat we het signaal “nog één minuut” kregen.

De eindstand 2-11… zo groot was het verschil nog nooit…
BMR was een maatje te groot…

Dan is het een kwestie van slikken, uithuilen en doorgaan…en dat deden ze…
De wedstrijd “ eiertietschjen” achteraf zorgde hier dan ook voor…Vrolijk Pasen.