Een spannende en leuke pot in Partij

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zaterdag 12 november 2016 14:37 door SV Geuldal.

Vandaag stond de uitwedstrijd naar SJO Heuvelland op het programma. Na een week van slecht weer en afgelaste trainingen… (iedereen had een individueel trainingsprogramma thuis afgewerkt)… stonden we ietwat verlaat op de wei in Partij… we waren er klaar voor, we zouden de stijgende lijn doorzetten, tenminste dat was ons plan… Met Justin in het doel gingen we de eerste helft voortvarend van start. Yousef gaf in het kleedlokaal non-verbaal al aan… vandaag een doelpuntje mee te willen pikken… en dat liet hij vanaf de aftrap direct zien… de eerste twee kansen waren voor hem… tegenstander was koud, warm toen onze spelers al enkele waarschuwingen hadden afgegeven. Na Yousef was Max al voor de puik keepende keepster geweest voordat Heuvelland de eerste serieuze kans kreeg. Maar daar waren Gabriel en Niek van mening een stokje voor te moeten steken… en dat deden ze uitermate cool…!!! koel, wat zeg ik koud, kreeg onze goalie het van de lage temperatuur, natte handschoenen en sterke verdedigers… Justin concentreerde zich heel erg goed maar zijn grootste tegenstander was de temperatuur. Ook omdat het spel in de eerste helft vooral plaatsvond voor het doel van de tegenstander. Dit was weer de verdienste van onze aanvallers en middenvelders… Doordat Max en Mik vroeg de opbouw van de tegenstander stoorden, hadden die het erg lastig… en kwamen ze er al eens uit… dan stonden daar Fenna, Yousef, Siem en Sem om rugdekking te geven. Het leek dan ook nog maar een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen… en na een erg mooie actie van Fenna… waarbij Niek vanuit de verdediging deze mooie aanval inzette was daar onze snelle Max. Hij zorgde voor de 0-1 met een erg mooi geplaatst schot… Machtig Max… sterk speelde ook Siem… als tegenstander moet je van goede huize komen om hem te passeren, met sierlijke bewegingen boog hij de aanval van Heuvelland om en haalde de angel uit het gevaar….. Dan leek Mik loon naar werken te krijgen… hij speelde weer een erg sterke wedstrijd… met een geweldige inzet en flitsende acties zorgde hij voor veel gevaar… vanuit het middenveld draaide hij de bal voor zijn rechterbeen en krulde de bal op doel… net naast… Heuvelland had mazzel. De druk was groot op het doel van de gastheer… vanuit het middenveld probeerde Sem het zelfs ook eens met afstandsschot… Super Sem!!! De keepster plukte de bal mooi uit het doel. Met nog enkele kleine kansen voor Max en Fenna leek het hierbij te blijven… totdat… er plots een supporter het veld op rende… Anne wilde haar broer een persoonlijke tip geven maar werd door een aanstormende suppoost daarin gehinderd… Toch was de boodschap overgekomen… want Niek gaf vlak hierna een geweldige pass door het hart van de verdediging en bracht zo Max in scoringspositie… hij maakte het geweldig af… 0-2… Mooi Max… en… Allemachtig Anne… geweldig gecoacht…de druk bleef groot voor de groen/witten… het fluitsignaal voor de pauze bracht hen even wat rust… in het kleedlokaal werd Justin opgewarmd… arme kerel… hij had het ijskoud gekregen… zijn handen waren door de natte handschoenen verstijfd… Justin en Sem wisselden van tenue en Sem koos voor droge, warme handschoenen… en Justin hield de nieuwe droge warme handschoenen nog even aan… De tweede helft kende een zelfde begin als het einde van de eerste… Vanaf de aftrap bouwden we verder aan de druk op het doel van onze tegenstander. Ook nu weer veel gevaar vanuit Mik, Fenna en Yousef… Max liet zich iets meer zakken en onze middenvelders speelden nog compacter met Gabriel en Niek… en dit vlak voor de neus van Sem… dat is vragen om problemen… en die kwamen dan ook… een fase waarin te compact gespeeld werd… of zoals wij dan de technische aanwijzing geven… “ UIT DE KLONTER”… maar te laat… een vrije trap voor Heuvelland voor aangeschoten “hands” bij Yousef zorgde ervoor… de aansluittreffer was een feit… 1-2. Even pakken we de draad weer op… en met erg leuke aanvallen werden Fenna, Yousef en Mik in de diepte aangespeeld… Ook door de verre uittrappen van Sem, kwamen Justin en Siem in kansrijke posities… Zelfs Niek en Gabriel ondersteunden de aanval… Maar vandaag was er het moment voor Yousef… in een van de vele aanvallen zette hij door en kwam oog in oog met de grote keepster… hij maakte het koelbloedig af… 1-3… wat een mooie actie… Yotta* Yousef… toch lukt het deze mooie wedstrijd ook nog erg spannend te maken… want plotseling staat het 2-3 door een hard schot op ons doel waarna Sem beteuterd stond te kijken… onze spelers pepten elkaar op en we verlegden het spel op de helft van de tegenstander… zo ver op de helft dat we letterlijk op de doellijn stonden… met een geweldig afstandschot raakt Mik nog de kruising en Niek had de bal al op de lijn voor een doelpunt… maar net op tijd kreeg de doelvrouw de hand hierachter waardoor deze stand de eindstand werd… 2-3… wat een spannende en leuke pot in Partij…