Eindelijk lente…

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 12 maart 2017 21:09 door SV Geuldal.

Vandaag begon de lente… na een donkere periode van binnen trainen, spannende wedstrijdjes in de zaal, slechte weersomstandigheden waardoor de buitentrainingen vaker niet doorgingen dan wel en een valse competitiestart tegen FC Gulpen vorige week….begon vandaag de lente. Op bezoek bij Walram in Valkenburg schotelde onze “ toekomst” een erg leuke pot voor. Maar voordat we hierover uitweiden, eerst nog even terug naar vorige week. Gulpen op bezoek bij ons in Wielder. We waren gewaarschuwd… Gulpen had nog iets recht te zetten en we hadden het in de wedstrijdbespreking al gehad over “extra”… na de winterstop is het altijd erg belangrijk de eerste balcontacten te voorzien van extra veel inzet, met extra veel concentratie en extra veel werken voor elkaar en extra hard werken wanneer de bal verloren gaat en zeker met extra meer lopen wanneer er ruimte tussen de linies ontstaat… en wat schetste onze verbazing, het leek alsof Gulpen ons had afgeluisterd. Zij deden al dat extra… en wij niet. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, ze waren ook erg goed… speelden erg leuk voetbal en hebben verdiend gewonnen. Ofschoon we met vlagen de wedstrijd naar ons toe probeerden te trekken, verloren we met 10-2 waarbij we in het begin wel enkele kansen hebben gehad. Ook de doelpunten van Max en Yousef hielpen niet. Zeker toen onze keeper, Sem “verrast” werd door een mooie aanval… hij was overigens de enige… drie dozijn toeschouwers en twee voetbalteams inclusief technische staf zagen de aanval ontstaan, opgebouwd en afgerond worden… het zat die dag op zijn zachtst gezegd niet mee…
Maar nu verder over vandaag… we vertrokken samen vanaf Strucht en waren al een beetje in de stemming… er hing een lichte zweem van revanche over de wedstrijd en dat kan van generatie op generatie gaan ;-)… Zie het als een derby… en die zijn altijd bijzonder… nietwaar? Aangekomen in Valkenburg werden we vriendelijk ontvangen door de trainer van onze gastheer.
In de mooie, al redelijk warme ochtendzon, stonden de in grote getale meegereisde supporters onze warming-up te bekijken. Sem werd “warmgespeeld” door Roy en ik probeerde de “rest” op temperatuur te krijgen. Het bleek niet echt nodig. Alle motivatoren; vorige week, revanche, de warme ochtendzon en onze supporters waren reden genoeg om er klaar voor te zijn. We hadden in de kleedkamer en op het veld elkaar diep in de ogen gekeken en, zonder de aanwezigheid van Max (welverdiende vakantie) en Jayden ( helaas ziek) afgesproken dat we er vandaag een mooie pot van zouden maken.
Vanaf de aftrap liep het lekker… de linies sloten nog even niet goed aan, maar toen dat gebeurde was het een lust voor het oog. Sem zorgde met alle uittrappen voor veel diepte in het spel. De hele wedstrijd erg sterk gespeeld Sem, super! Niek en Gabriel waren bijzonder sterk in de verdediging. Erg lastig voor de gastheer om door te dringen tot het doel. Ons middenveld was beresterk zowel Siem als Yousef sloten bij de aanval en de verdediging super aan. En onze aanval, voor vandaag met Justin, Mik en als hangende spits Fenna waren plaaggeesten voor de verdediging van Walram.Walram kwam met uitzondering van 1 mooi uitgespeelde kans en dito doelpunt uit de greep van de bijzonder gedreven Geuldallers. Het spelverloop was net zo mooi… als het weer. Al snel bleek Yousef vandaag de superplaaggeest voor onze tegenstander. Hij maakte ook de 0-1 door heel alert te reageren… super gedaan Yous…! dan komt er een hoekschop voor Walram en deze valt ongelukkig achter Sem nadat Mik, overigens met een prachtig schot, wilde uitverdedigen. 1-1 … Sem was kansloos… met een geweldige veerkracht zorgde dit team snel voor een nieuwe stand. 1-2 door een fanatieke Justin. Top gedaan! Mede door steeds meer vloeiende aanvallen over meerdere schijven lopen we door de verdediging van Walram. Fenna, gevoed door enige vorm van culinaire appelschil mentaliteit zoekt voortreffelijk de vrije ruimte en creëert daardoor veel kansen. Revanche zit in de lucht, ze is er zo dicht bij. Dan het moment van Walram… en de stand is weer gelijk. 2-2… dat is tevens het laatste wapenfeit van de gastheer. Zij speelden echt leuk voetbal, maar vandaag waren wij heer en meester(res) op het veld.
Mik maakt, na een geweldige combinatie met Yousef de 2-3… met een machtig afstandsschot. Ook aan de 2-4 door Justin, ging een mooie combinatie met Mik en Fenna vooraf… de goal was mooi… maar de combinatie super… klasse Fenna!!! Dan maakt Mik de 2-5 via de combinatie met Justin… heerlijk om naar te kijken… klasse kerels… Justin maakt dan een superdoelpunt na weer een prachtig 1-2tje met Fenna… in de draai lobt hij de bal over de keeper 2-6. En dit alles omdat onze verdedigers Niek en Gabriel zo goed aansluiten en direct op het spel zitten… Walram kreeg geen kans van ze… machtig… en dan is opvallend onopvallend Siem bezig met een topwedstrijd… Subliem Siem… door zijn acties sloten de linies perfect aan… hij stond zijn mannetje en dirigeerde regelmatig de aanval… het slotakkoord was voor Yousef, met twee mooie doelpunten uit twee voortreffelijke aanvallen maakte hij de 2-7 en de eindstand 2-8… de uitslag is mooi… maar de manier waarop, maakt ons als technische staf enorm trots. Jullie waren vandaag… weer onze toppers. Samen met het publiek hebben we geweldig genoten.