Eindelijk weer de geur van het gras…

Archief – 2017/’18
Geschreven op zaterdag 10 maart 2018 16:54 door SV Geuldal.

Vandaag is het dan weer zover…éindelijk de wei op. Na een lange en vooral in het staartje, erg koude periode, konden onze jonge spelers eindelijk weer de geur van het gras snuiven…na een periode van zaaltrainingen, een zaaltoernooi en afgelastingen stonden ze te popelen om de meters op het natuurlijke gras te maken. Er is nog maar beperkt buiten getraind, maar toch klaar om met iedere tegenstander de sportieve strijd aan te gaan…
Daar stonden ze dan, bijna compleet. Enkel een zieke Sem ontbrak, maar hij volgde de wedstrijd “live” via teletekst. Vooraf had hij nog via de technische staf het team de sportieve groeten gedaan…zou het helpen?
De omstandigheden waren prima…het veld lag er goed bij…de temperatuur was heerlijk en de in grote getale opgekomen supporters moedigden onze spelers hartstochtelijk aan.Onze gasten, deze keer afgereisd vanuit Eygelshoven, kwamen met een frisse en sportieve uitstraling het veld op. Laura/Hopel combinatie JO9-2 was ook klaar voor de ouverture van de tweede competitiehelft.
Samen gingen we fanatiek van start. De eerste minuten was het nog even zoeken naar de juiste posities, looplijnen en invulling van ruimte…hierbij waren beide teams in alle opzichten aan elkaar gewaagd… ook de sportieve instelling die de hele wedstrijd aanwezig zou zijn, was gelijk. Via Fenna en Mik, door aanjagen van Arjan ontstaan de eerste kansen…maar elke keer lopen we onszelf vast in het drukke centrum. In plaats van de openingstreffer te maken…maken we het onszelf érg lastig…de onrust slaat toe en dan maakt Laura de 0-1… verdient met een mooie goal…al in de 4e minuut…Gabriel was kansloos…we waren iets te veel met randzaken bezig in plaats van, ons dit uurtje, lekker op het voetballen te richten…maar de individuele inzet van Arjan en Mik zorgen voor de gelijkmaker in de 8ste minuut. Siem zwoegde op het middenveld en was een sterke factor in verdedigend opzicht…Fenna kreeg al enkele kansjes terwijl Niek de concentratie probeerde vast te houden om achterin, alle aandacht op de verdediging te richten…maar het was lastig…en het spel golfde op en neer…dan de eerste Time-out…Hierin probeerde het trainersduo de aandacht van het team te vangen…”maak gebruik van de ruimte”…”zoals we op de training de een-twee-combinaties oefenen”…”die kwaliteiten hebben jullie”…allemaal uitspraken met als doel de rust en het geloof in het eigen spel terug te brengen…in het tweede kwart had deze coaching nog niet het gewenste resultaat…Wel scoorde Mik met een geweldig mooi schot de 2-1 en kwamen er wéér veel kansen. Maar iedere keer, was het, het net niet…véél inzet…dat wel… Arjan maakte geweldige meters…Mik had weer het vuur in zijn spel gevonden en liet zich niet zomaar van de bal zetten…rode blossen op alle wangen…Ryan vervulde een sterke rol in de verdediging en liet niet zomaar iemand voorbij…stérker nog …je kwam hem twéé keer tegen…Gabriel zorgde voor de nodige kracht achter de verdediging en weer zorgde Siem voor een stabiele invulling op het middenveld…aansluiting zocht Yousef wel… maar veel energie ging verloren. Fenna stond vaak te geïsoleerd, doordat we door het midden, ”in de klonter” terecht kwamen. Dit was niet ons spel.
Zo maakte Laura dan ook snel na Mik’s doelpunt de gelijkmaker…2-2. En dan gaat het er even “billenknijpend” aan toe…reddingen van Gabriel…en het goede keeperswerk van de doelman van Laura zorgen voor het niet veranderen van de stand.
Het harde werken en de individuele inzet zorgen dan voor de basis van de door Mik gemaakte hattrick…3-2. De eerste wedstrijd na de winterstop gaan we met een voorsprong rusten.
Tijdens de “thee” geeft de technische staf weer de tips mee om gebruik te maken van de ruimte en via samenspel de tegenstander vast te zetten… en sleutelen we wat aan de opstelling.
We hadden het derde kwart nog even nodig…hierin ontstonden nog wat misverstandjes…de looplijnen liepen soms over hetzelfde pad…de “klonter” was soms nog wat te “klonterig”…máár de wil was er… en het geloof groeide.Weer dreef Arjan samen met Mik en Yousef het tempo op en via de combinatie opgezet door Siem ontstonden er mooie patronen…heel veel hoop voor het laatste kwart…dan laten onze spelers een erg mooi slot zien…via erg leuk combinatiespel speelden ze elkaar vrij… enkele aanvallen gingen zelfs over meerdere schijven…we genoten!!!…vanuit de verdediging geeft Niek een geweldige pass…het is het breekpunt in de wedstrijd…via Arjan en Mik, Yousef ,Fenna en Siem en geweldig verdedigingswerk van Ryan, Niek en Gabriel ontstaan de 4-2 door Fenna, de 5-2 door Mik en bekroond Arjan met de 6-2 een mooie wedstrijd…maar alle drie de doelpunten ontstaan door geweldig leuk combinatiespel…het publiek applaudisseerde voor het mooie sportieve spel terwijl wij de tegenstander de handen schudden en hen complimenteren met de deze mooie wedstrijd…de technische staf keek elkaar diep in de ogen…”wat een leuke start van deze seizoenshelft” wij zijn érg trots…