Er wordt bij de spits aan de deur geklopt!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op dinsdag 4 oktober 2016 13:01 door SV Geuldal.

Bloed, zweet en tranen kostte het om weer genoeg mensen bij elkaar te krijgen voor de burenderby tegen FC Gulpen 3. Daarbij kwam op dinsdag ook nog het schokkende bericht binnen dat de wedstrijd om 10 uur i.p.v. 11:30 uur zou starten. Met het jaarlijkse uitstapje op het programma op zaterdag, zorgde dit voor nog meer kopzorgen bij de technische staf. Dit bleek niet ten onrechte… Op zaterdagavond volgde nog een uiterst vage afmelding. Gevolgd door een demarrage huiswaarts waar zelfs Tom Dumoulin jaloers op zou zijn. Gelukkig konden we Jesper weer lenen van de O19 en werd Ron Smeets afgestoft om acte de présence te geven, zodat we toch op 13 man kwamen. Dank mannen!

Spelers die één voor één binnen druppelen, te laat zijn, de sokken zijn vergeten, op toeschouwers moeten wachten, etc. Het duurde dan ook even totdat uiteindelijk 11 man aanwezig waren. Net zo moeizaam begon voor ons de wedstrijd. Eens te meer bleek dat we onze draai nog niet gevonden hebben dit seizoen. Gulpen, normaal toch goed voor een driepunter, was dit keer beter. Gelukkig had onze achterhoede alles onder controle en loerden we zelf op de counter. Dit leverde echter de eerste helft geen noemenswaardige kansen op. Paul moest echter een paar keer redding brengen, waarbij hij niet geheel ongeschonden uit de strijd kwam. Rust 0-0.

Na een bekertje thee kwamen we wat beter in de wedstrijd in de tweede helft. We kwamen zelfs op voorsprong! Jesper werd weer eens diep gestuurd, maar de doelman dwong hem naar buiten. Jesper wist de bal toch nog tussen de toegesnelde verdedigers door naar Roy Boesten te passen, die de bal hard binnen schoot. 5 Minuten later dachten we zelfs op 2-0 te komen, maar helaas kon de inzet van Wim nog net weggekopt worden door een toegesnelde Gulpenaar. Paul ging bij een uittrap door zijn gehavende knie en moest de strijd staken. Voorzitter Frans Souren die toevallig als toeschouwer aanwezig was bedacht zich geen moment en haalde een tas met spullen uit zijn auto. Voorgevoel? Danke Frans!

Gulpen wilde uiteraard 3 punten en schoof de voorstopper door om meer druk te zetten, waardoor we wat meer ruimte kregen. Dat leverde ons nog wat kleine mogelijkheden op waaronder een schot van Roy. Gulpen kreeg echter loon naar werken. De 1-1 volgde na een verwarrende situatie. Roel kwam in botsing met een tegenstander, beiden gingen ter aarde en Roel riep “auwa”, iedereen was een beetje afgeleid en verwachtte wellicht een fluitsignaal van de scheids. Dat klonk ook, voor een aftrap, want toen was de bal via de kluts en half geraakt door iemand van Gulpen al in ons doel verdwenen. Overigens een terechte beslissing van de scheids. De 2-1 voor Gulpen werd, net als vorige week tegen Sportclub, weer door een oud speler van Geuldal gescoord. Jeroen Kees wist te ontsnappen aan onze verdedigers, haalde uit met zijn befaamde linker en bezorgde Gulpen de 3 punten.

Het blijft wachten op de eerste punten…