Frankrijk wordt Europees Kampioen!

Algemeen
Geschreven op vrijdag 14 juni 2024 21:59 door Ralph Souren.

Het EK is begonnen en dus is de EK-Pool van SV Geuldal gesloten voor nieuwe inzendingen! 62 deelnemers doen dit jaar mee om Koning(in) Toto van SV Geuldal te worden. Wordt het weer een zege voor Rien Beckers (winnaar WK 2022)? Gaat Britt Jansen (winnaar EK 2020) weer met de prijs naar huis? Of krijgen we een nieuwe winnaar? We gaan het de komende weken zien! Het wordt in ieder geval enorm spannend, je volgt het allemaal op svgeuldal.nl/ek

Frankrijk wordt Europees Kampioen!

De kans dat Frankrijk zondag 14 juli de Coupe Henri Delaunay omhoog mag houden is volgens de deelnemers van de EK-Pool het grootst. 27% van de deelnemers heeft Les Bleus namelijk als winnaar ingevuld. Ook Oranje behoort tot de favorieten: 26% heeft Nederland als winnaar ingevuld! Op een derde plek in dit lijstje vinden we onze Oosterburen: 19% denkt dat Duitsland in eigen land de beker gaat pakken.

Opvallend aan het complete lijstje is dat regerend Europees Kampioen Italië slechts één keer opgeschreven is. Onze Zuiderburen, België, worden totaal niet als winnaar genoemd. De Rode duivels worden in deze categorie vergezeld door Hongarije, Schotland, Zwitserland, Kroatië, Albanië, Servië, Slovenië, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije, Oekraïne, Turkije, Georgië en Tsjechië.

De kanshebbers volgens de SV Geuldal EK-Pool deelnemers:

Frankrijk - 27%
Nederland - 26%
Duitsland - 19%
Engeland - 15%
Spanje - 8%
Portugal - 3%
Italië - 2%

Nederland verslaat Polen en Oostenrijk

Heeft SV Geuldal een beetje vertrouwen in het Nederlands Elftal? In de groepswedstrijden verwacht het overgrote deel dat Nederland van Polen en Oostenrijk zal winnen. Een overwinning op Frankrijk zien echter minder deelnemers gebeuren.

Nederland - Polen
Winst Nederland: 61 deelnemers
Gelijkspel: 0 deelnemers
Winst Polen: 1 deelnemer

Nederland - Frankrijk
Winst Nederland: 13 deelnemers
Gelijkspel: 12 deelnemers
Winst Frankrijk: 37 deelnemers

Nederland - Oostenrijk
Winst Nederland: 58 deelnemers
Gelijkspel: 4 deelnemers
Winst Oostenrijk: 0 deelnemers

Hoe ver komt Oranje dan in het toernooi?
Achtste finale: 62 van de 62 deelnemers
Kwartfinale: 61 van de 62 deelnemers
Halve finale: 43 van de 62 deelnemers
Finale: 29 van de 62 deelnemers
Kampioen: 16 van de 62 deelnemers

En topscoorder van Nederland? Dat wordt Memphis Depay (denken 46 deelnemers), Cody Gakpo (7), Wout Weghorst (3), Jeremie Frimpong (3), Xavi Simons (2) of Frenkie de Jong (1).

Fans grootste groep deelnemers

Als extra optie konden deelnemers aangeven in welk team ze spelen. De groep met Fans is de grootste, gevolgd door het eerste en het derde!

Geuldal Fans: 15 deelnemers
Geuldal 1: 12 deelnemers
Geuldal 3: 10 deelnemers
Geuldal 2: 8 deelnemers
Geuldal VR1: 7 deelnemers
Geuldal Veteranen: 7 deelnemers
Geuldal Jeugd: 2 deelnemers
Geuldal 45+: 1 deelnemer

Je volgt de EK-Pool op svgeuldal.nl/ek

Tot slot: dat Ryan Porteous (die tijdens het typen van dit artikel al eraf moest) de eerste rode kaart zou pakken had niemand goed.