GD5: Als Leeuwen gevochten!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 17 april 2017 13:11 door SV Geuldal.

Het Paasweekend stond voor de deur en dat betekend dat er op zaterdag en maandag gevoetbald dient te worden. Er was een opmerkelijk feitje, beide wedstrijden moesten tegen de koploper gespeeld worden. Aangezien wij op zaterdag maar net bij elkaar kwamen en op maandag van een lekker vrije dag wilden genieten, kwam er de vraag of wij de wedstrijd van maandag konden overslaan ( lees punten weggeven ), aangezien de koploper van iedereen met duidelijke cijfers won en wij dachten hier toch geen kans tegen te maken. Zie ook de stand ( foto ), hier werd ook duidelijk dat zij een doelsaldo van + 105 hadden en wij van -8!!!! Zij hadden 15 wedstrijden gewonnen en pas 1 verloren!!!! De koploper, Partij/Simpelveld ( hoe ze aan deze combi zijn gekomen mag Joost weten ), wilde hier echter niets van weten. Zij hadden hun Kampioenszegetocht inmiddels uitgestippeld en was het niet de bedoeling dat ze de punten zomaar cadeau kregen, ze moesten hier wel voor gevoetbald hebben. Daar de wedstrijd, waar ze dan kampioen zouden worden ook al gepland was, moesten we deze wedstrijd dan wel komende week inhalen. Na enig app-verkeer kwam men dan overeen dat deze wedstrijd donderdagavond wordt gespeeld. Maar goed, eerst moest de wedstrijd van zaterdag gespeeld worden. De warming-up was al behoorlijk verschillend, GD5 druppelde eens binnen en ieder deed op zijn eigen manier de voorbereidingen op de wedstrijd, en de koploper deed heel serieus een groepswarming-up. Bij het voordragen van de opstelling werd ook meteen onze tactiek besproken. Men had van een ander team, dat de enige wedstrijd van hun gewonnen had, begrepen dat deze tegenstander moeilijk ermee om kon gaan als er heel erg verdedigend gevoetbald werd. De opdracht was dan ook om hun te laten komen en alles weg te rossen wat voor onze voeten kwam.

De wedstrijd begon en het was duidelijk dat de tegenstander een voetballende ploeg was, rustig liet men de bal rond gaan en waren op zoek naar een gaatje in onze verdediging. Toch kregen wij in de gaten dat ze niet echt gecharmeerd waren van het korte dekken wat wij deden. Hierdoor kwamen zij niet echt in hun spel en begonnen er wat foutjes in te sluipen. GD5 had uithulp gekregen van Stephan die met zijn snelheid voor in de punt van de aanval was aan het loeren op een counter. Het harde werken, werd echter niet beloond. Door en ongelukkig duel komt de bal tegen de hand van onze voorstopper Gianni. Onze scheid kon dan ook niets anders als de bal op de stip te leggen! Ondanks dat onze keeper Paulus er heel goed bijzat kon hij het 0-1 niet voorkomen. Het zal uiteraard GD5 niet zijn als ze de kopjes niet laten hangen, er werd volop gestreden en hier mogen we zeker onze beide jeugdspelers Coen en Bram niet vergeten, wat een geweldige spelers zijn dit!!!! Deze twee kanjers zijn klaar om door te stomen naar ons eerste elftal. Toch gaan we de rust in met een achterstand, maar de tactiek wordt toch iets aangepast daar we helemaal niet slecht aan het voetballen zijn. We zijn aan het vechten als leeuwen, hier zouden menige Profs zich eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

De tweede helft wordt dan ook direct op de bal gezeten en men ziet dat de tegenstander het daar hel erg zwaar mee heeft. Hierdoor komt er ook een uitval waar Stephan een geweldige solo maakt en de bal super in het netje weet te deponeren…..1-1!!!Het publiek weet niet wat ze zien, door de vechtlust komen er zowaar meerdere kansen aan GD5 kant, die het team moed geven. En ja hoor, door en goed opgezette actie op het middenveld komt d bal opeens voor de voeten van onze Maurice J., zonder te twijfelen maait hij de bal in het doel, hoppa 2-1! De wedstrijd hobbelt wat door en de tegenstander begint zich te ergeren, en met name tegen zich zelf. Door het harde weken van GD5 weten ze dus deze pot binnen te slepen en blijft het 2-1. Wat een Top prestatie, gezien de cijfers die in het voorstukje beschreven werden.

Na afloop werd er uiteraard nog even een heerlijk verdiend biertje uit eigen dorp gedronken. Zoals ook al benoemd is a.s. donderdag wederom tegen Partij/Simpelveld ( inhaal ), maar dan uit. We verwachten één tot de tand gewapende tegenstander, maar wie weet…….GD5 weet soms geheime krachten vrij te maken tegen een tegenstander die hun onderschat.