GD5: Met moeite uit winterslaap!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 13 maart 2017 21:37 door SV Geuldal.

Het was alweer een tijdje geleden dat GD5 het veld weer mocht betreden, eigenlijk was dit de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar!! De laatste wedstrijd was nog vlak voor de kerst van 2016. Duidelijk dus dat de winterslaap bij de meeste nog in de benen zat, laat staan de afgelopen carnaval die nog hier en daar zijn uitwerking had.

De voorbereiding begon weer als vanouds….een speler die zijn shirt achterstevoren aan deed en dus zijn rugnummer op de borst droeg. Erger is dan ook nog, dat dit niet de eerste keer is voor deze speler……en ook nog bij dezelfde tegenstander. We zullen niet verklappen wie het was, maar geven wel een hint weg…hij scoort het beslissend doelpunt. Maar getroost voor hem, er zijn ook spelers die hun broek achterstevoren aanhebben of twee linker sokken dragen.

Maar goed…..tegen de nummer laatst zou dit toch geen probleem hoeven te zijn…..of????

De wedstrijd tegen Ingber 2 begint dan ook rustig aan…te rustig aan. Het jonge elftal ( op papier wel een stuk ouder als daadwerkelijk op het veld ) gaf maar weinig ruimte weg en kwam er zelf hier en daar gevaarlijk uit. Na enkel kleine kansjes van GD5 kant sloeg het noodlot toe. Enkele snelle aanvallen van Ingber resulteerde in een 0-2 achterstand waarmee men de rust in moest gaan.

In de rust werd het vertouwen in het team uitgesproken en enkele wissels werden scherp neergezet, hierdoor kwam GD5 dan ook goed uit de rust. Het team was rustiger en de oude locomotief begon te draaien met als machinist “good old” Rob! Hij maakte het verschil in de tweede helf en mocht dit bekronen met een prachtig doelpunt…1-2! Ook Roy begon steeds beter in zijn spel te komen en maakte het dan ook af door een fijn doelpuntje mee te pikken en het 2-2 in te tikken. GD5 ging op zoek naar de overwinning maar laat zich dan achterin toch op het verkeerde been zetten door de vlijmscherpe aanvallers van Ingber. Voor dat ze erg erin hebben staat het weer 2-3 voor de jonge goden van Ingber.

Maarrrrr…….GD5 zal GD5 niet zijn, als hun goaltjesdief Bertus K. er niet in staat. Hij zorgt dan ook op een linke manier voor dat het 3-3 vrij snel op het scorebord komt te staan, en als het nog spannender kan zijn, weet hij in de allerlaatste minuut ook nog de winnende treffer te maken….eindstand 4-3! Niet alleen Barcelona weet wondere te verrichten, GD5 is zeker ook tot veel in staat.

Intern wordt er na de wedstrijd nog lang nagepraat over de toekomst van GD5, maar eerst nog dit seizoen afmaken en nog behoorlijk wat punten pakken. Volgende week tegen de nummer twee op de ranglijst RKMVC! Succes mannen!

P.s…..is de witte Mountainbike die al weken op het voetbalveld in de stalling staat, van onze Ricky?? Aan zijn rechter broekspijp te zien is hij wel een verdachte 🙂