GD5: Onderschatting?

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 19 december 2016 20:50 door SV Geuldal.

Je hebt van die wedstrijden waar je van te voren zeer gerust naar toe leeft. Zo ook de uitwedstrijd tegen Vijlen 3! Onze leider “Napoleon”-Theo ( hoe kom je aan een nieuwe bijnaam? ) had dan ook wederom zijn uiterste best gedaan om binnen alle andere teams binnen SV Geuldal een leuk elftal bij elkaar te selecteren en er gelukkig een iets hoger GD5 gehalte inzat als vorige week. Uiteraard weer eens bedankt aan de manne die ons in deze moeilijke tijden uit de brand willen helpen.

Tijdens het warmlopen werd ons wel al een beetje duidelijk dat de tegenstander zich iets versterkt had door enkele jonge honden op te trommelen. Vijlen 3 staat op dit moment op de laatste plaats op de ranglijst en leek dan ook een makkelijk te nemen horde.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dan ook dat boven genoemde vermoeden daadwerkelijk gebeurde. Vijlen begint zeer sterk en stuurt ons van het kastje naar de muur. Licht onder de indruk hebben we dan ook vrij snel de eerste kansen voor Vijlen achter de rug. Met name de achterhoede en middenveld moesten even wennen aan het snelle spel van de tegenstander. De spitsen van de tegenstander lagen dan ook op de loer om bij een foutje meteen af te straffen. Dit laatste gebeurde dan ook bij een te kort gespeelde bal waar de spits wel raad mee wist. Ondanks nog een voortreffelijke redding van onze, weer fitte Paulus, wist men de 1-0 in te tikken. Een beetje van de schrik bekomen wist GD5 wel veerkracht te tonen door meteen antwoord te geven. Een mooie combi gaf onze Super spits Wim de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te tikken. Deze goal gaf het team vertrouwen en lek de wedstrijd te kantelen, echter het tegendeel was waar. Vijlen komt weer op voorsprong door een perfect ingekopte bal door een verdediger van hun, GD5 weer op achterstand, 2-1! Toch was deze voorsprong voor de tegenstander maar van korte duur. De huurling Niels wist wederom een geweldige aanval af te ronden en maakte de stand weer gelijk, 2-2! Ook hiervan kon GD5 niet lang genieten. Vijlen krijgt een vrije trap op  een gevaarlijke plaats en de nemer krult de bal vakkundig, “onhoudbaar” voor onze Goalie, onder de lat. Wederom kijkt GD5 tegen een achterstand aan en gaat zo de rust in.

De tweede helft is een omgedraaid verhaal, GD5 neemt meteen het heft in handen maar weet moeilijk tot scoren te komen. Wel kansen maar deze komen niet tot doelpunten. Zo golft de wedstrijd wat op en neer en zijn er enkele kleine hoogte puntjes. We weten wederom waarom we zeer blij zijn met onze keeper, die een weergaloze redding maakte waardoor GD5 nog een kans hield op de gelijkmaker. Ook “dubbel-panna” Berry maakt de wedstrijd wat interessanter voor de neutrale kijker die het anders wel erg koud had gekregen langs de lijn. Helaas vielen er geen doelpunten meer in de tweede helft waardoor de eindstand dan ook 3-2 voor Vijlen bleef. Een pijnlijk punten verlies bij de laatste wedstrijd voor de winterstop, wel een winterstop die GD5 heel erg kan gebruiken.

Volgende wedstrijd staat in het nieuwe jaar op, maar eerst de feestdagen. Daarom nogmaals aan iedereen, namens GD5…..een prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2017!!!!