GD5: Selfie!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 1 mei 2017 20:53 door SV Geuldal.

En ja hoor, deze week was de selectie van GD5 redelijk breed, allen was de gemiddelde leeftijd aan de lagere kant als normaal. Thei en zijn onderdanen hadden deze week de jeugd bij GD5 betrokken en meer dan de helft van het team bestond uit jeugdspelers…….waar de oudere garde zeker niet ontevreden over was! Uiteraard moeten we die mannen bedanken om de laatste loodjes van ons team op te vangen.

De verdeeldheid in leeftijd was al meteen te zien bij het omkleden en warmlopen. De jeugd had in het kleedlokaal hun muzikale begeleiding aangezet en uit respect voor de ouderen hun muziekkeuze aangepast…`Doe Maar`…..werd dan ook door iedereen uit volle borst meegezongen….oe lalalala lala, ze is…ze is van mij!

Toch was de jeugd eerder buiten als de ouderen, deze moesten nl nog uitgebreid zalfjes smeren en schouderbandages aanleggen. Maar zeker blijft er bij die oudjes iets jeugdigs hangen, om dit te laten zien maakten de aanwezige spelers van GD5 maar een Selfie om aan te tonen dat ze er nog steeds bij horen. Hierna werd het veld opgezocht om te concluderen dat de toestand van het veld aan de harde kant was.

De wedstrijd begon dan ook iets moeizaam aan de kant van GD5, men kon niet echt vat krijgen op de bewegelijke voorhoede van Rood/groen. Met name het middenveld was zeer dreigend en hadden steeds een speler over. Ook de lange ballen van onze vriend `Spielman` vormden een dreiging voor de sterk spelende achterhoede van GD5. Ondanks het overwicht van de meest zuidelijke voetbalclub van Nederland, kwam de kans voor GD. Door een goed aanval aan de linkerkant was onze vliegensvlugge spits al onderweg naar het doel om de bal in ontvangst te nemen op een meesterlijke manier, eenmaal de bal onder controle wist hij deze op en voortreffelijke wijze in de lange hoek te deponeren….Sjiengs….klasse kerel, wat een goal…..1-0!!! Helaas kon GD5 hier niet lang van genieten. Rood/groen deed een schepje er bovenop en maakte vrij snel de gelijkmaker waarmee men de rust in ging.

De tweede helft was in de eerste 10 minuten op de hand van GD5, de jeugd was snel en de combinaties goed. Helaas waren deze minuten niet genoeg om de stand naar Geuldal te laten kantelen. De tegenstander nam het heft weer in handen en werd steeds sterker, dit resulteerde dan ook in de 1-2 voor Rood/groen. Het leek alsof GD5 gebroken was, want vlak na deze treffer viel ook de 1-3 en 1-4 wat dan ook de eindstand was.

Volgende wedstrijd is uit tegen Zwart/wit, ook weer en locale derby waarbij wij weer alle zeilen moeten bij zetten om de punten mee te kunnen nemen!