Geuldal 1 dodelijk effectief…..

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op zondag 18 oktober 2015 22:29 door SV Geuldal.

Vandaag moest ons 1e aantreden tegen  RKVVL/Polaris, na de ongelukkige nederlaag van afgelopen week tegen Keer wilden de mannen van trainer Marcel van de Laar vandaag absoluut de drie punten pakken. Door ziekte en blessures moest onze trainer vandaag noodgedwongen het team op enkele plaatsen wijzigen. Mika Bekkers kreeg vandaag zijn eerste basisplaats van de competitie en beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Dit toont eens te meer aan dat we een brede gelijkwaardige selectie hebben waar we nog genoeg plezier aan kunnen beleven.

Dan naar de wedstrijd zelf, ondanks het feit dat de beginfase voor de gasten uit Maastricht was kwam Geuldal in het verloop van de 1e helft steeds beter in haar spel. Men speelde verzorgd combinatievoetbal hetgeen in de 43ste minuut beloond werd met de 1-0 door Kevin Bartels. Wellicht engiszins tegen de kansenverhouding in maar dit kon de Geudalsupporters niet deren. Na rust probeerde RKVVL/Polaris op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar de eerder genoemde Mika heerste als een ware veldheer in onze achterhoede. Vrijwel elke hoge bal was een prooi voor hem en werd met kracht weggekopt.

Na 10 minuten spelen in de 2e helft mocht Roy Hodiamont vanaf een kleine 20 meter afstand van het doel een vrije trap nemen. Vaste volgers van de SV Geuldal weten inmiddels al dat dit een specialiteit van Roy is. Met een prachtige krul over de muur van RKVVL/Polaris verdween de bal naast de tevergeefs graaiende handen van de doelman in de linkerbovenhoek. Met dit juweeltje zorgde Roy voor een 2-0 voorsprong. De trainer van de gasten greep in en gooide er twee  aanvallende spelers in. Het was nu zaak voor Geuldal om goed bij de les te blijven en om te profiteren van de ruimte die onze pijlsnelle voorwaartsen vast en zeker zouden gaan krijgen.

Kay Hameleers wist in de slotfase inderdaad tot 2 keer toe te profiteren van de ruimte die weg gegeven werd door de tegenstander. Hij scoorde in de 86ste en 88ste minuut de 3e en 4e treffer van dit duel.  SV Geuldal was gretiger en agressiever in de duels en troefde de tegenstander uit Maastricht zeker in de 2e helft keer op keer af. Zodoende werd er een 4-0 overwinning behaald waarop uiteindelijk niet veel af te dingen viel. Vandaag was men dodelijk effectief.