Geuldal 4 op tijd uit winterslaap

Archief – 2017/’18
Geschreven op dinsdag 13 maart 2018 16:16 door SV Geuldal.

Afgelopen zondag werd voor het eerst sinds 6 weken weer een wedstrijd gespeeld door het 4de. In Ubachsberg was RKSVB 2 de tegenstander.

Geen gemakkelijke tegenstander zo was gebleken in de thuiswedstrijd. In een pittige wedstrijd die vol opstootjes en gefrustreerde actie’s (vooral van 1 en dezelfde tegenstander) zat won het 4de weliswaar verdiend maar makkelijk ging het niet. Speler/Coach Hugo had daarom de selectie gemaand om zaterdag vooral niet te laat op stap te gaan zodat er zo fit mogelijk afgetrapt kon worden om 10 uur s’ochtends. En zowaar was er geluisterd. Deze keer geen half slapende spelers op het veld maar een wakker team. Althans zo begon de wedstrijd. Twee minuten later was de achterhoede echter alweer het slapen toen een pass van Ubachsberg in het strafschopgebied belandde en de speler die de bal voor zijn voeten kreeg deze hard en vakkundig achter doelman Royos kegelde: 1-0.

Het 4de raakte niet in paniek en ging meteen ten aanval. Een kwartier en een paar verprutste kansen later was de stand alweer gelijk. Een schot van de mee naar voren gekomen Hub, die Remy in de verdediging verving, werd door de keeper gekeerd maar sluwe oude vos Lars koos goed positie en tikte de losgelaten bal alsnog achter de keeper. Meteen ging het 4de op zoek naar de volgende treffer. Maar het spektakel kwam van de eigen helft. De heethoofdige Ubachsberg spits was eerst betrokken bij een opstootje maar kwam daar nog met een waarschuwing vanaf. Deze bleek echter aan dovemans oren gericht. Even later kon de door Ubachsberg ingehuurde KNVB scheids (bij gebrek aan eigen scheidsrechters) niets anders doen dan alsnog de rode kaart te trekken toen Boris een tackle vanachter te verwerken kreeg. Een kaart die op dit niveau nauwelijks meer getrokken wordt maar door de uitstekende scheidsrechter zonder aarzelen terecht uit de borstzak werd gehaald. Dhr Dovemans kon dus inrukken. Een teken voor het 4de om het tempo op te voeren en dat leverde meteen een spervuur aan kansen op die even vakkundig opgezet als verprutst werden. Ivo had al een paar keer moeten scoren toen een afgevallen bal achter hem terecht kwam en hij deze keer wel uit de draai een geplaatst schot kon afleveren 1-2 voor Geuldal.

De thuisploeg was met 10 man niet in staat om het 4de nog nerveus te maken en dus werd er gejaagd op het uitbreiden van de voorsprong. Deze kwam nog voor rust toen Tom van buiten de 16 schoot en via een Ubachsberg speler van richting veranderd werd. De keeper kon de bal alleen maar hopeloos nakijken: 1-3. In de rust kon de muziek alvast aan en was de sfeer gemoedelijk. Iets te gemoedelijk want na rust werden er niet zoveel kansen meer gecreëerd. Er bleek vooral wat moeite voor sommige spelers om na een lange tijd niet spelen (en trainen) weer het juiste balgevoel te krijgen. Of dat ook de rede was dat Tom even later uitviel met kramp is niet bekend maar het vele loopwerk ging hem niet in de bekende koude kleren zitten. Een ander voorbeeld liet Roy zien toen hij met een weergaloze pirouette zijn tegenstander te kijk zette en dat op de achterlijn van de tegenstander. Helaas ging de pass die erna kwam nergens heen waardoor het eigenlijk nutteloos was. Sem was niet blij met zijn eigen spel maar richtte zich nog éénmaal op en schoof de bal vanaf de zijkant behendig in de lange hoek en bepaalde zo de eindstand op 1-4. Belangrijke 3 punten voor het 4de dat na afloop nog een paar Primus biertjes dronk in de kantine van RKSVB. Aan het eind van de middag bleek dat ook het 1ste van Geuldal had gewonnen en hiermee de full streak van Geuldal completeerde. Alle senioren elftallen (incl de dames) wisten namelijk te winnen. Over een na winterstop dip gesproken…. Die was er dus uiteindelijk vooral bij de tegenstanders.