Geuldal 5….een echte team prestatie!

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op zondag 28 februari 2016 15:34 door Micha Heckmanns.

Het was weer een tijdje geleden dat Geuldal 5 hun kicks aan kon trekken om een lekker potje voetbal te kunnen spelen. Na een zeer geslaagde carnaval hadden de mannen er ook zin in! De kreet “Kou is een emotie en die kin ste oetsjaakele” was dan ook voor velen even nodig. Er waaide een zeer koude noordoosten windje over het veld die voor onze keeper dan ook de beslissing gaf om een heerlijke muts op te zetten om de oren warm te houden zodat hij geconcentreerd het doel kon verdedigen. Dit laatste was dan ook wel nodig daar we een tegenstander van formaat hadden. Eikenderveld 2 was al eens onze tegenstander voor de beker, maar toen waren ze onze meerdere.

Er wordt goed begonnen. Iedereen weet wat ons te doen staat, vechten voor de bal is het motto en elk duel proberen te winnen. Het was dan ook dat het eerste half uur op en neer golfde, en hier en daar kwam een kansje aan beide kanten. Eikenderveld wist de eerste opgelegde kans te creëren, maar deze werd door onze zeer attente keeper ( met muts ) Arno vakkundig uit het doel gehouden…..we waren gewaarschuwd! Toch was de openingstreffer voor Geuldal 5, na een geweldige bal op onze spits Wim kwam de bal bij onze aanvoerder….dood of de gladiolen dacht deze en door deze inzet kwam de bal voor de voeten van onze “Turbo” Tommy en hij maakte deze prima af….1-0! Helaas moest onze aanvoerder na zijn actie het veld ruimen, een flinke hoofdwond was rede om hem per “Kloemelaire ambulance” naar het ziekenhuis te vervoeren om daar zijn wond boven het rechter oog te laten behandelen door een schone blonde Verpleegster. Gesterkt door vechtlust en voorsprong kon Geuldal 5 het kleedlokaal opzoeken om even op adem te komen.

 De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste, alleen dat wij gesterkt werden door Jeroen en Bart, zij waren zo goed om ons “licht verouderd team te komen uithelpen daar we anders geen wissel meer hadden, mannen bedankt. Jeroen stond dan ook meteen aan een super aanval die van links werd opgezet, door een scherpe voorzet naar het midden wist onze Minister Sven een geweldige aanval te verzilveren. Het Carnavalsseizoen heeft hem goed gedaan en zo stond Geuldal 5 plots met 2-0 voor! Met zo een voorsprong is het vaak moeilijker voetballen en is het de kunst om niet naar achteren te leunen, waardoor de tegenstander meer kansen kan krijgen. Toch weet Eikenderveld hier gebruik van te maken en scoren het 2-1 op een ongelegen moment, Geuldal 5 staat lekker te ballen en door een onoplettendheid valt de bal voor de voeten van de tegenstander. Kopjes omhoog en verder ballen! Het spel gaat dan ook op en neer en zijn er kleine kansje voor beiden. Geuldal laat zich te ver naar achter drukken waardoor de tegenstander steeds korter bij het doel komt. Helaas weet de spits van de tegenstander een onoplettendheidje van onze keeper af te straffen. Onze keeper zag even zwart voor de ogen toen de eerder genoemde muts hem in de weg zat en wist het 2-2 niet te voorkomen. Wellicht een terechte uitslag, maar voor ons gevoel had er meer in gezeten.

 Wel is een compliment voor de vechtlust op zijn plaats, gevochten als leeuwen en gespeeld als een team!

 Volgende week uit tegen RKSVB 3…. Als dan iedereen weer deze inzet toont, moet dat toch wel goed komen!

 MH te W.