Geuldal Veteranen – BMR Veteranen : 1-4

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op maandag 11 april 2016 10:00 door Ralph Souren.

Tegen het op volle sterkte verschenen veteranenteam van Mheer, waar naar verluidt ook knarren uit Tebannet meedoen en sinds kort een meer dan voortreffelijke doelman uit fusie-deelnemer Slenaken tussen de palen staat, leverden de Geuldal-veteranen in hun nieuwe outfits een degelijke prestatie waardoor dit goed geleide en sportieve duel pas in de slotfase werd beslist.

Aanvankelijk waren op het romantisch gelegen complex, de karakteristieke ijzeren netspanners stammen nog uit de tijd dat de dochter van de plaatselijke brouwmeester de jongensharten sneller deed slaan, de beste kansen voor Geuldal, maar door vakkundig keeperswerk hield Mheer de nul. Na twee gevaarlijke counters kwam Geuldal op 0-2 achter, maar nog voor rust verkleinde de herintredende Hans de Backer, als bewoner van Engwegen staat hem een druk en verhit fietsweekje te wachten, met een welgemikte kopbal (vgl Sjaak Swart tegen Benfica seiz. 71-72) de achterstand.

Net op het moment dat Geuldal, dat een keur van jongere talenten om uiteenlopende redenen moest missen, nog beter in de wedstrijd leek te komen, kreeg Mheer een kadootje. Daar waar zijn broer, de legendarische Biek, de indraaiende corner met doodsverachting zou hebben weggekopt, trok Arno het hoofd in, waarschijnlijk rekenend op doelman Henk. Henk is een mooie naam voor een zingende trucker, of voor een elfsteden-schaatser, maar wij hebben ‘m in “de gool” staan en uitgerekend onze Henk werd het zicht ontnomen door de klep van zijn srv-petje. Na deze 1-3 probeerde Oranje-Rood het nog , tevergeefs.

Na afloop genoten de Geuldallers en de bezoekers uit Groot Margraten van een hapje en een drankje en ontwaardde uw verslaggever bij het naar huis fietsen enkele gestapelde Amstelkratten op het terrein van de brouwerij…. dat moest de brouwmeester eens weten!

Tijden veranderen !

RS, april 2016