GLDL4: Vechtvoetbal levert gelijkspel op

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op woensdag 14 december 2016 14:04 door SV Geuldal.

Na de aflassing vorige week mochten de trotse koplopers van het 4de weer de wei op. Deze keer in Nuth tegen minor. De lokale gemeenteraad had in al haar wijsheid besloten dat op het peperdure kunstgras niet meer getraind en gespeeld mocht worden.

Dus dat betekent dat op het enige overgebleven veld alle trainingen en wedstrijden van de gehele club tot nader order afgewerkt moeten worden. Veiligheid voor alles natuurlijk. Dat op dit knollen (en mollen)veld voetballen zelf gevaarlijk voor de ledematen is vergeten we gemakshalve maar even. Hoe dan ook: er moest gevoetbald worden. Minor stond 4de en had enkele goede resultaten neergezet. Een tegenstander om voor uit te kijken dus. De opkomst en motivatie was prima, alleen Chris kreeg de schijt ervan (en het team van hem) en meldde zich op het laatste moment af. Dus moest er opnieuw met spits Ivo in het doel gespeeld worden.

Vanaf de aftrap bleek dat Minor inderdaad een geduchte tegenstander was. Met name op het middenveld werd het 4de overlopen en konden zelfs erkende werkpaarden als Tom en John het niet bijbenen. Achterin was men er ook niet helemaal bij waardoor ballen die weg geramd moesten worden linea recta in de voeten van een Nuth speler gespeeld werden of onnodige kap en draaibewegingen gemaakt werden wat alleen balverlies op gevaarlijke plekken opleverde. Minor kreeg dan ook enkele goede kansen om de score te openen. Maar Ivo stond (wederom) zijn mannetje (wederom) in het doel. Maar ook de verdediging van Minor was niet waterdicht. Zo reageerde Boris alert na slordig wegwerken van de keeper maar zijn afstandsschot miste het lege doel. Tim (R) ging even later met een rush langs de linkerkant op avontuur maar zijn poging kon op het nippertje gestopt worden en ook Rik en Lars konden de kansen niet verzilveren. Zo werd de thee doelpuntloos opgezocht.

Na wat harde woorden in de rust realiseerde iedereen zich weer waar het om ging en was de start beter. Boris gaf binnen de minuut een panklare voorzet op Lars maar deze maaide over de bal en ook de rebound liep op niets uit, ondanks dat Lars nog met de hand van (een willekeurige) god probeerde te scoren. De 2de helft was meer open en er volgde kansen over en weer. De tot dan toe goed fluitende scheids begon echter plotseling vreemde beslissingen te nemen. Na een verkeerd toegekende inworp zorgde een onschuldige opmerking van Tim (R) ervoor dat laatstgenoemde 10 minuten weggestuurd werd waarna Minor de overhand nam. Een diepe bal richting strafschopgebied zorgde ervoor dat de Minor spits op Ivo afging, deze kwam te enthousiast uit en torpedeerde de speler ipv de bal: penalty. Terecht, geen discussie over mogelijk. Deze discussie volgende even later toen de Minor speler de bal schoot en…. Ivo stopte de penalty! Held! Maar zo dacht de scheids er niet over: Ivo kwam volgens hem van de lijn af. Waar Keepers in de Champions League soms bijna op de stip zelf staan zeurde deze leidsman over 2 cm beweging, en dat in de 6de klasse reserve. Felle protesten zorgde er uiteraard niet voor dat de penalty toch geldig was. In de herkansing was het wel raak en stond het 4de achter met nog 10 minuten te spelen.

John was intussen met een dikke enkel gewisseld voor Lesly en laatstgenoemde trok zijn trukendoos open waarvan niemand wist dat hij deze bezat. Maar zijn bergkamp achtige pirouette om de tegenstander werd net niet tot doelpunt gepromoveerd. Ramon kreeg even later de kans op de gelijkmaker maar ook zijn poging werd geen doelpunt. Maar deze clash werd wel bepalend voor de uitslag. De uitgekomen keeper knalde vol op Ramon (of was het andersom?) en moest zich groggy laten wisselen. Na wat oponthoud werd de daaruit volgende corner weggewerkt, weer ingeschoten en Jules was er ‘as the chicken with’ (zoals Ome Louis het zou zeggen) om de bal sluw van richting te veranderen waardoor Minor alleen kon kijken naar het onvermijdelijke: GOAL! Een strijdend 4de had de verdiende gelijkmaker gescoord en daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Geen goede pot maar wel eentje waar hard en fair geknokt werd voor elke meter. Even was er de vrees dat de koppositie verspeeld was maar op de weg terug volgde het nieuws dat concurrent Wijnandia eveneens gelijkgespeeld had. De verhoudingen blijven dus nog even hetzelfde voor het 4de.