GSV blijft nr. 2!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 17 oktober 2016 21:43 door SV Geuldal.

Het was zondag 16 oktober en de clash of the titans stond op het programma. GLDL4 was op trainingskamp geweest in A Gen Baan. Haha dit is niet grappig!!!!!!

Het was een prachtige zondag. De vogeltjes fluiten en het gras was paars. Klokslag 12.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheids Ger. GLDL4 was gemotiveerder dan ooit, GSV was immers de nr 2 en wist in tegenstelling tot het 4de een aantal wedstrijden met zeer duidelijke cijfers te winnen. Winst zou betekenen dat het 4de na 5 wedstrijden een voorsprong van 5 punten op alles en iedereen zou nemen. De bal was rond en ging over het veld. GLDL4 begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd maar tot een echt doelpoging kwam het niet. Peter zag Tom vrij staan en gaf een strakke bal in de voeten. Tom L draaide mooi weg bij de tegenstander bedacht zich geen moment en zei go go gadget afstandsschot. Hij lanceerde een streep in de lange (en vanuit een moeilijke) hoek. Keeper kansloos 1-0 GLDL4. Uit emotionele reactie knuffelde sommige spelers elkaar en stonden met glinsterende ogen te lachen naar elkaar. Wij GLDL4 zonder Glenn controleerde de wedstrijd. Opeens kreeg GSV een kans. De GSV speler kwam oog in oog te staan met onze katachtige Royos. De GSV speler bescheet zich bijna en Royos kwam met een weergaloze redding, schepte de bal waarna kleine jongen de bal voor de doellijn wegschoot naar het veld van Strucht. GSV nam de corner, niemand raakte de bal op een speler van GSV na. Maar die wist niet wat die deed en de bal schoot omhoog. Royos kwam uit het doel, sprong omhoog, bokste de bal weg. Toen gebeurde het! Onze tijger werd nog geraakt op de hak en schreeuwde het uit van de pijn. Tijger Royos moest het veld verlaten. Dit gaf GLDL4 een mentale knak. Kalief Hugo werd gek en besloot Hub r in de goal te zetten waardoor het elftal in de as wat veranderingen onderging.  De sluwe spits van GSV rook zijn kans door de re-organisatie van het 4de en benutte de eerste de beste mogelijkheid met een droge schuiver in de lange hoek die Hub kansloos liet: 1-1. Moet erbij gezegd worden: fout van de anders zo solide verdediging die met 3 man een spits niet konden afstoppen. 1-1 was ook de ruststand.

In de 2de helft waren er kansjes over en weer maar niemand nam echt de overhand in deze topwedstrijd. Het publiek smulde behalve van het lekkere weer ook van het hoge tempo en de (faire) strijd die gevoerd werd. Tom kreeg nog een goede kans om de 2-1 te maken maar mikte nét over. GSV zette vervolgens aan en GLDL4 kwam goed weg toen een spervuur van schoten en een terugstuiterende bal op het nippertje door een volleyballende Hub aka Ron Zwerver uit zijn goal geranseld werd. Deze wereldsave werd zelfs gefilmd door een aandachtige toeschouwer! De wedstrijd bloedde vervolgens langzaam dood!

GLDL4 kreeg nog tactische tips van Hub R dat 1-1 goed genoeg was en we niet teveel aanvallend moesten gaan spelen.

Maar……………….

De kleinste jongen vh veld was niet tevreden met een gelijkspel. In de laatste minuut stond kleine jongen te wachten bij de 2e paal met Friete Theo. (Friete Theo die maar 10 min kan voetballen) Tom L had de bal links op het veld ongeveer bij de cornervlag. Kleine jongen schreeuwde 3 keer 2e paal 2e paal. Tom L kwam los bij de man. Kleine jongen schreeuwde nogmaals 2e paal. Tom L gaf een schitterende voorzet op de 2e paal kleine jongen kopte de bal………..en het was een goal! Galozo!!!!!!! Kleine jongen rende over het veld trok zijn shirt uit en zei kleinste man van het veld. Met het hoofd! Met hoofd! Flashback naar WK Nederland-Brazilie Wesley Sneijder! Gsv vroeg om een gele kaart omdat kleine jongen zijn prachtige lichaam toonde. Maar onze scheids Ger vond het geweldig en zei neej tegen gsv en weg ermee 😉 . Het laatste fluitsignaal klonk!! 3 punten tegen de nr2 en 5 punten voorsprong! Kalief Hugo zag dat het goed was!

Wat niet goed was was het nieuws dat enkele uren na de wedstrijd gemeld kon worden: goalie Royos bleek zijn kuitspier gescheurd te hebben, werd een dag later al geopereerd en kan een half jaar niet keepen. Sterke Royos!

Verslag door John aka kleine jongen.