Helaas…bij Hellas…

Archief – 2017/’18
Geschreven op dinsdag 27 maart 2018 19:38 door SV Geuldal.

Het was vandaag een prachtige dag voor een mooie pot voetbal…we verzamelden in Schjinn en vertrokken in colonne naar Ranzel…hier zouden we aantreden tegen de plaatselijke JO9-2.
In een zonovergoten ochtend speelden we ons warm voor de Derby van “Sportieve Clubs”. Wat ook alom de conclusie na afloop bleek te zijn.
Het veld lag er geweldig bij…de lijnen staken helder wit af tegen het mooie, echte gras. Het publiek stond met zonnebrillen en veel enthousiasme klaar voor een erg sportieve wedstrijd .
Doordat er enkele personele kwesties bij Hellas speelden,werden wij gevraagd het spel te leiden en gooiden we de technische verdeling om…het fluitsignaal klink van wat een zeer productieve… maar vooral een geweldige sportieve wedstrijd met veel leermomenten zou worden.
Vanuit een enthousiaste start waarbij het spel in het begin even op en neer golfde, waren het met name Arjan en Gabriel die voor respectievelijk de druk naar voren zorgde en het doel schoon hield…Gabriel in het doel, stond meesterlijk te keepen…terwijl Hellas sterk speelde, hielden we stand en scoren we met een erg mooie goal van Arjan de openingstreffer… 0-1. We vierden dit doelpunt uitbundig …en bijna vanaf de aftrap tikten de leeftijdgenoten van Hellas de gelijkmaker in de netten…1-1. Dit was een dreun…want uit onoplettendheid ontspruit direct daarna de 2-1 …en dan…door balverlies op het middenveld moeten Niek en Ryan een extra opgekomen mannetje afstoppen …Hellas…uuuhhh…helaas…3-1 voor een sterk speelend “Ranzels team”…ofschoon wij het ons toch erg moeilijk maakten. We liepen te weinig zonder bal en lieten de bal niet het werk doen…dan de eerste time-out. Even de koppen bij elkaar…vol vertrouwen in onszelf en ons spel, weer aan de slag in Q2…DENK AAN DE EEN-TWEETJES…was de boodschap…waar hadden we die eerder gehoord?
Maar niet vies van hard werken, gingen Siem , Sem, Niek en Ryan, achterin en Yousef, Arjan, Mik en Fenna samen in de tegenaanval…en wat geweldig…na een mooie solo scoort Arjan met een geweldig afstandsschot… het “Anschlusstor” … 3-2… en na, door mooi samenspel en doorzetten van Yousef, komt door hem de gelijkmaker op het scorebord…3-3…Wauw , wat een veerkracht van dit team…we zitten in een mooie flow…we creëren zelfs nog enkele mooie kansen…soms door weergaloos samenspel…en soms door individuele acties van Mik, Arjan en Fenna…toch is het weer onze snelle Yousef die ons op voorsprong zet…met enkele flitsende bewegingen en een weergaloze afronding brengt hij de stand in ons voordeel op…3-4…op dit moment maken wij het spel… Maar ook Hellas heeft een sterk, veerkrachtig team…en na balverlies op het middenveld… Sem en Siem proberen nog met man en macht het scoren te voorkomen…passeert Hellas’ sterkste speler met een prachtige beweging onze verdediging … zelfs Niek is kansloos…Gabriel heeft het nakijken…4-4…wat zijn de teams aan elkaar gewaagd…
De coaches kijken elkaar aan…deze wedstrijd verdient een gelijkspel…onderling erg sportief …erg leuk voetbal…hard werken…veel kansen…mooie acties…het publiek genoot zichtbaar…
Beiden teams krijgen nog enkel kansen…zo plukt de keeper de bal nog net voor de lijn weg op een mooi schot van Fenna…heeft Mik enkele geweldige acties in petto en treft de paal.. de afstandsschoten van Arjan en Sem treffen net geen doel en zelfs Niek en Ryan zijn gevaarlijk voorin…en toch is het weer Yousef die de ban breekt…4-5…weer op voorsprong…dan krijgt Mik loon naar werken…met wat last van zijn voet…maakt hij een prachtige dribbel af met een subliem doelpunt…5-6…”drop en drover”…heet het bij het wielrennen……knap gedaan… Dan is Hellas weer aan de beurt…ze dringen ons terug en we maken het onszelf achterin weer lastig…uitverdedigen door het midden zorgt voor de gelijkmaker…6-6…en vlak erna zelfs voor de voorsprong van onze gastheer…7-6!!! Het zal toch niet waar zijn…de laatste twee minuten breken aan…het is erg spannend…en dan…daar staat ze…op de juiste plek…op het juiste moment…Fenna scoort…7-7.
Met nog een minuut te spelen lijkt het gelijkspel de verdiende stand voor beiden…Dan komt een hoge bal richting Gabriel…hij strekt zich uit…hij stopt hem…met de rug ligt hij naar het veld…was de bal over de lijn..? de spelers van Hellas juichen…aan de blik van Gabriel was de teleurstelling te zien…via de” videoscheids” werd het bevestigd…8-7 …het team raapt alle moed bij elkaar en gaat na de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker…het is blessuretijd…lukt het nog..? we vallen als collectief aan…vlak voor het affluiten verliezen we de bal in het strafschopgebied…Hellas breekt uit en maak koelbloedig de 9-7…Helaas…bij Hellas.
Top gespeeld, terugkomen van achterstand…en zo sportief spelen…de Technische Staf is waanzinnig TROTS…