Jeugd SV Geuldal aan de slag met VTON

Archief – 2018/’19
Geschreven op vrijdag 26 oktober 2018 16:00 door Ralph Souren.

Alle jeugdteams van SV Geuldal trainen sinds kort met de VTON app. Dit is een handige app die de trainers ondersteunt in het geven van goed opgebouwde trainingen.

VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen.

Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De methode ondersteunt met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De ervaren trainer kan zelfs zijn eigen trainingen samenstellen met behulp van de VTON bibliotheek.

Na enkele weken 'proefdraaien' zijn de reacties van de trainers ontzettend positief. Hieronder enkele quotes:

De kinderen worden goed uitgedaagd met de oefenstof. Vooral de intensievere training (meer balcontacten, meer duels) zorgt voor meer weerbaarheid en de competitie vormpjes zorgen voor veel spelplezier.

Roy Knops

Ik vind het VTON tot nu toe goed en handig toe te passen. De kids vinden het ook leuk om tijdens de training mee te kijken. Tot zover zeker een positieve toevoeging voor mij als trainer.

Ralf Mullenders

Ik had de eer om namens SV Geuldal nog voor de implementatie fase de app uitvoerig te testen. Als snel was het voor mij duidelijk dat dit de oplossing is om minder ervaren of opgeleide trainers toch een perfecte jeugd voetbal opleiding te voeren. De gevarieerde en uitgekiende oefeningen maken iedere training tot een aantrekkelijke training. Het enthousiasme en fanatisme is duidelijk hoger geworden bij de spelers. Voor mij als trainer heerlijk om zonder veel voorbereidingstijd toch altijd met een trots gevoel van het trainingsveld af lopen.

Ad Caubo

Naast de positieve reacties gaf het ook één kritische noot.

Filmpjes kloppen niet op de filmpjes staan altijd maar 1 of 2 leiders terwijl wij met drieën zijn ha ha ha

Jordy Eijkenboom

Meer over de app is te lezen op www.vton.nl