Joep als dertiende man

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op dinsdag 3 mei 2016 00:53 door SV Geuldal.

Door blessures en vakanties was onze selectie uitgedund tot 7 man! Met veel gesjravel, stress en tal van telefoontjes en appjes was het onze Thei met hier en daar wat hulp toch gelukt om 12 man bij elkaar te krijgen.

Luuk en Olaf (B), Jesper (A) en Joeri en Ralph (2e) werden bereid gevonden ons uit te helpen. Nogmaals dank! Zelfs Joep Mul wilde uithelpen, maar het tenue viel net iets te groot uit. Even later arriveerde ook nog Kilian (B) om ons in de tweede helft van fris bloed te voorzien.

Met zoveel “vreemde” spelers was het even zoeken in de beginfase van deze subtopper in en tegen Eikenderveld 2. De thuisploeg probeerde met diepe en hoge ballen hun rappe voorhoede te bereiken en we kwamen een aantal keer goed weg na adequaat ingrijpen van Paul en een bal op de paal. Aan de andere kant konden wij wel wat plaagstootjes uitdelen, maar echt gevaarlijk werden we niet. Totdat Maurice Jansen met een weergaloze rush vanaf eigen helft, na een dieptepass van Rob, als een jonge god opstoomde op rechts, de zestien indook en de bal bekeken in de lange hoek schoof. Ruststand 0-1!

Na rust kwam Eikenderveld gretiger uit de kleedkamer en leek bij ons na 10/15 minuten voetballend niet veel meer in het vaatje te zitten, maar er werd wel nog goed geknokt! Na niet goed uitverdedigen na een corner, kreeg de thuisploeg een herkansing en schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. Er werd gevreesd voor meer. Desondanks kwamen we weer op voorsprong. Een lange bal werd door de uitkomende keeper en verdediger verkeerd ingeschat en na een kluts kon Ricky de bal voor een lege goal inschieten. De druk van de thuisploeg hield echter aan. Nadat we via een vrije trap de gelijkmaker hadden moeten incasseren volgde even later de 3-2 achterstand.

Met spaarzame uitbraken van onze jeugdige voorhoede bleven we toch nog hopen op een puntje. Die hoop werd beloond! Om een redelijk vage reden kreeg Rob een vrije trap mee. Een lange haal naar voren viel achter de verdediging en Jesper kon vrij vanaf randje zestien hard binnen schieten. Hoppa! Een mooie en toch wel terechte uitslag.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen om 10. 00 uur in Wielder tegen FC Gulpen! Daarna party time!