MC1 eerste helft verloren, tweede helft gewonnen…

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op zaterdag 10 oktober 2015 16:34 door SV Geuldal.

Een wedstrijd waar veel op het spel staat. De koppositie in de 2e klasse meisjes C-junioren. Onze MC1 vertrok vol goede moed naar IVS / Urmondia MC1.

Vorig jaar werd op hetzelfde terrein een klinkende 0-12 overwinning behaald, maar we wisten al aan de resultaten van IVS / Urmondia tot nu toe dat er een ander team zou aantreden. De mouwen moesten worden opgestroopt, dat was duidelijk!

De wedstrijd was vanaf het begin af aan al zeer fel. De eerste 10 minuten konden we nog redelijk bijbenen, maar al gauw nam de tegenstander het heft in handen. De snelle aanvallers en goede voorzetten vanaf de zijkant op de trefzekere spits en oprukkende middenvelders bracht de tegenstander op een 5-0 voorsprong. Een mooi schot van Esther viel via de onderkant van de lat volgens onze waarneming toch echt achter de doellijn, maar de scheidsrechter gaf helaas geen doelpunt. Balen, geen 5-1! De fluitist van IVS/Urmondia werd overigens een paar keer betrapt op het nemen van dubieuze beslissingen…

De meiden kregen de opdracht mee om in de tweede helft de posities beter te bezetten. Vleugelspelers meer aan de buitenkant, middenveld vanuit een iets meer verdedigende positie naar voren spelen en de achterhoede in het centrum met een vaste tegenstander. Deze opdracht werd perfect uitgevoerd. De tweede helft werd door de meiden een puike partij op de mat gelegd. De snelle uitbraken werden door onze backs goed afgeslagen, het centrum van de verdediging stond goed en het middenveld zocht goed de aansluiting tussen de verdediging en de aanval.

Wat deden we in de voorhoede? Aanvallen en scoren! Esther wist met een mooie uitbraak haar tegenstandster af te troeven en schoot zelfverzekerd raak: 5-1. En we bleven aanvallen, over links en over rechts. Esther was goed op dreef en gaf haar tegenstandster weer het nakijken. Om haar te stoppen was een keiharde overtreding nodig. De scheidsrechter gaf terecht een penalty, maar bij de profs was er zeker een rode kaart getrokken… Esther krabbelde weer overeind en had het lef om zelf de strafschop te nemen. Hard, in het midden, de keeper wist te pareren, maar de bal viel weer in de voeten van Esther en die knalde genadeloos raak. 5-2.

Waar gaat dit heen, gaan nog punten mee naar huis? Het spel bleef goed en er kwamen genoeg kansen. En ja, het was weer Esther die met een mooi schot de bal in de touwen joeg. 5-3.

Oh, ja, de tegenstander kreeg nog een onterechte penalty die knap door Noa werd gestopt en ze scoorden nog 1 keer, maar de tweede helft was voor SV Geuldal. Geflatteerde einduitslag 6-3. Tweede helft gewonnen met 1-3.

De scheidsrechter vond klaarblijkelijk ook dat SV Geuldal te goed aan het spelen was, want hij floot de wedstrijd maar liefst 5 minuten te vroeg af om zeker te weten dat de punten bij de thuisploeg bleven.

Complimenten meiden voor het perfect uitvoeren van de opdracht en een mooie tweede helft. Hou dit spel vast, kom lekker trainen en dan gaan we volgende week zeker punten pakken!