Ook Keer C2 erkent meerdere in Strucht/WijlreC2

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 4 oktober 2014 17:00 door SV Geuldal.

Keer C2 – Strucht/WijlreC2         1 – 2 (1 – 1)

Strucht/Wijlre C2 blijft trotse koploper na ook in de uitwedstrijd tegen Keer C2 met de winst aan de haal te gaan. Zwaarbevochten maar wel verdiend gewonnen.Wederom was het weertje ons goed gezind en ook vandaag hadden de mannuh van de C2 er zin in. De warming-up werd al serieus opgepakt door de heren zelf en dat heeft dan ook direct z’n uitwerking op de wedstrijd. Met Daan Rooding en Ian van de Berg in de gelederen, die 2 minuten voor het begin van de wedstrijd waren ingevlogen vanuit Maastricht Airport (Scharn) en daar al de drie punten hadden binnengehaald met de C1, begonnen we sterk aan de wedstrijd.

Nils, Michiel en Max werden node gemist maar Ghian nam die rol voortreffelijk waar op het middenveld en voorin liep Rik Wierts zich de longen uit z’n lijf op de mooie nieuwe blauwe kicksen. Keer C2 heeft een goed team en enkele handige spelers in hun midden maar wij ook! Achterin wordt er super onder de druk van de tegenstander uit gevoetbald door Gosjan en Mitchel. En als het al spannend wordt dan durven we  steeds beter Dani aan te spelen en die geeft hem wel een ‘peer’ als het nodig is maar ook dat wordt zelden gedaan. Compliment heren!

Het spel golfde toch wel heen en weer en beide teams probeerden allebei te voetballen. Dat betekende dat we af en toe verdedigend moesten ingrijpen door met name Rick Senden die een voortreffelijke partij speelde. Zal wel door dat weekje extra rust komen he Rick?! Maar ook Daan aan de andere kant liet de hele wedstrijd niets aanbranden. Steeds meer wisten we echter met mooie aanvallen de 16 meter van de tegenstander te bereiken en dat had uiteindelijk effect.

Onze stoere linksbuiten Sam Coemans gaf sprintles door met een mooie passeerbeweging zijn tegenstander brutaal voorbij te gaan op een Ajax-school-achtige manier en gaf perfect voor op Ghian die heerlijk met de binnenkant van zijn voet de bal mooi in de hoek tikte. 1-0! Niet onverdiend en een heerlijke steun in de rug voor al het harde werk dat er geleverd werd. KeerC2 liet dit natuurlijk niet op zich zitten en dwong steeds meer af door combinerend door het midden onze Dani op te zoeken. Uit één van deze aanvallen was het niet lang na onze 1-0 dan ook raak. Het schot op doel werd nog goed gekeerd door Dani maar uit de rebound was Keer er als de kippen bij om de gelijkmaker te noteren.

Wat zo mooi is om te zien is dat we ons helemaal niet uit ons spel laten halen. Ondanks dat Keer een licht overwicht had in het laatste gedeelte van de eerste helft wisten we de rust schadevrij te halen door te blijven voetballen en te knokken voor elke bal.

In de rust werden we verrast met heerlijke ‘aanmaak’Limonade die de de mannuh zich goed lieten smaken…hahaha…het werkte wel want de eigen aanwijzingen die de heren mekaar geven in de rust hadden zeker hun uitwerking in de wedstrijd. We namen namelijk vanaf de rust het heft in handen en met Timo op rechtshalf en een fantastische Joep Senden van de D op linkshalf zetten we de tegenstander goed vast. Met Ian als super sub erbij op de rechtsvoor positie hadden we met Douwe en Sam een heerlijke voorhoede die mekaar goed wisten te vinden en ook doelgevaarlijk waren.

Nadat Douwe in de eerste helft de keeper met bal en al door het net had kunnen schieten kreeg hij ook in de tweede helft een aantal prachtige kansen maar helaas stond het vizier van onze topscoorder vandaag niet op scherp. Wat niet wegneemt dat hij steeds beter aanspeelbaar is voor het team en ook zorgde dat Sam, Ian en Ghian nog meer aan het voetballen kwamen. Zo ook halverwege de tweede helft. Wederom werd er uit een mooie aanval Sam gevonden op de linksbuiten positie en onze koele kikker omspeelde zijn tegenstander en liet de keeper kansloos met een bekeken schot in de rechterhoek met zijn mooie linkspoot! 2-1!!!

Voor de massaal aanwezige ouders, oma’s, opa’s, broers en overige aanhang braken nu spannende minuten aan want ondanks dat we kansen genoeg hadden om de wedstrijd te beslissen liet Keer met spaarzame uitvallen de harten aan Strucht/Wijlre kant een stuk sneller kloppen en menig nageltje heeft het moeten ontgelden vandaag… Zo ook vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. We kregen de bal niet weg uit de 16 en uit een ware scrimmage belandde de bal voor de linksbuiten van Keer die hard inschoot maar met een katachtige reflex wist Dani de bal uit het doel te rammelen ende  voorsprong vast te houden. Wat een kanjer! De laatste dying seconds van de wedstrijd waren aangebroken en de verder prima leidende scheids werd heel attent door onze gelegenheidsgrensrechter Martin Creusen even gewezen op het feit dat het toch echt wel tijd werd om onze overwinning te mogen gaan vieren.

Een goeie twee minuutjes later was het dan zover! En met gejuich vanaf de zijkant werden de spelers verdiend getrakteerd op een applaus en gejuich van alle meegereisde supporters. De spelers lieten dit voldaan over zich heen komen want het warme nazomer weer zorgde ervoor dat we moegestreden het einde haalden. Maar wat een prestatie en prachtig resultaat van deze kanjers! Alweer drie punten, medekoploper, pas drie doelpunten tegen en 10 doelpunten voor en boven alles een echt team!!! Sjiek heren wat jullie presteren. Trotse koploper na drie wedstrijden dus laat het jullie schoolkameraden van Keer en omstreken maar weten komende week. Geniet!!!

Ook aan de C1 een dikke proficiat want Daan en Ian kwamen trots vertellen dat ook de uitwedstrijd in Scharn met 3-1 gewonnen was!! Wat een weelde met beide teams bovenaan!!! Fijn weekend!!

Volgende week thuis tegen Jekerdal C5 om 10.00 uur!