Sju….een gemiste kans!

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op zondag 18 oktober 2015 21:21 door SV Geuldal.

Het is en blijft een vreemd fenomeen bij Geuldal 5, als onze leider op donderdag zijn selectie bekend maakt heeft hij meer dan zat spelers opstaan, echter bij het binnen komen van ons clublokaal café “Oud Wielder” zie je al snel dat deze selectie is uitgedund. Ook het gezicht van onze hoofdleider spreekt dan boekdelen en mogen wij blij zijn dat hij weer twee personen heeft weten te vinden die ons uit de nood helpen…bij deze nogmaals bedankt.

Sibbe uit is altijd lastig, de laatste twee potjes hebben we dan ook de punten daar moeten laten en vandaag werd dus ook een lastige pot. Sibbe staat op de 3 de plaats en wij volgen hen met 2 punten achterstand op de 4 de plek. Al snel hebben we in de gaten dat zij een jeugdig team hebben en Sibbe er veel zin in had. De druk op de achterhoede werd dan ook steeds hoger en de spitsen van hen waren aan het loeren om een doelpuntje mee te pikken. Toch was het Geuldal 5 wat de grootste kansen kreeg, mn Maurice J. had een dot van een kans op zijn schoen liggen, helaas wist hij alleen de lat te raken maar gaf wel aan dat Sibbe rekening met ons moest houden. Helaas was een onoplettende rechtsback ( met rugnummer 11 ) de schuldige van de openingstreffer. De spits van Sibbe weet te scoren na het omzeilen van de buitenspelval en gaat alleen op onze, wederom grandioos keepende Paulus af, helaas was hier geen redden meer aan, 1-0! Met deze stand gaan we dan ook het kleedlokaal in waar aangegeven wordt dat er nog niets verloren is ( tenminste voor diegene die geluisterd hebben ). Ook werd door onze balvaste spits Wim aangegeven dat hij het zonde vond dat hij vorige week niet is worden benoemd in ons wekelijks verslag, dit kon veranderen door deze week wel genoemd te worden…helaas werd aangegeven dat onze Wim de tweede helft van onze leider op de bank moest gaan zitten, maar bij deze Wim….je staat erin!

De tweede heft zit vol kansen van beide kanten, met name Geuldal 5 had toch wel de beste kansen om de gelijkmaker in te schieten. Maar zoals een oude voetbalwet gegeven is valt het doelpunt aan de andere kant. Wederom een doorgebroken speler kan alleen op onze keeper aflopen en het balletje in het netje schuiven, 2-0! Dit maakt de klus wel erg moeilijk om hier de 3 punten weg te slepen. Toch weet Geuldal 5 een vuist te maken en breekt het laatste kwartier aan met een stormvloed van kansen op het doel van Sibbe, en ja hoor….door een kluts komt de bal voor de voeten van onze uithulp Arno, hij weet dan ook vakkundig de bal in het doel te deponeren, 2-1! De mouwen opstropen en vechten voor dat puntje. Helaas krijgen we die bal er niet en is de eindstand zuur. Wederom dure punten laten liggen in Sibbe.

In het kleedlokaal is de sfeer wel positief daar we weten dat we geknokt hebben. Dan weet ook nog een trouwe supporter het kleedlokaal binnen te dringen om onze laatsteman en spits advies te geven om meer de “flanken”te zoeken. Deze supporter wordt daarna vakkundig naar buiten gewerkt door het simpelweg dichtdoen van de kleedkamerdeur.

Volgende week weer nieuwe kansen….Thuis ( in Schin op Geul ) tegen WDZ 5!