Strucht/Wijlre B1 pakt punt in Daalhof.

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 6 september 2014 21:33 door SV Geuldal.

Vandaag was het weer tijd voor de eerste wedstrijd van dit seizoen. Daalhof B1 was vandaag de tegenstander in deze bekerwedstrijd. Een pittige ploeg die dit seizoen een klasse hoger speelt dan ons. Maar dat zegt natuurlijk niets. De wedstrijd begon redelijk in evenwicht, wat kansjes over en weer die niet tot een doelpunt werden bekroond. Maar daar kwam snel verandering in. Milan ging wat te ver in zijn tackle en de scheids lag de bal op de stip. Luuk werd kansloos gelaten en Daalhof opende de score in deze wedstrijd, 1-0.

Gelukkig zorgde deze tegenslag niet voor een inzinking van onze ploeg. Sterker nog, de gelijkmaker liet uiteindelijk niet lang op zich wachten. Na een overtreding op Jesper werd ook aan de andere de bal op de stip gelegd. Stan bleef koel en schoot de bal mooi in de bovenhoek, 1-1!

Daarna regende het weer kansen, de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Zo lag de keeper van Daalhof een paar keer een doelpunt van ons in de weg en aan de andere kant raakte Daalhof tweemaal het ijzerwerk. Toch werd er nog een keer voor rust gescoord. Jesper sprintte naar het doel en bleek veel sneller te zijn dan hun verdedigers. Hij kwam zo één-op één met de keeper en rondde prima af, 1-2! Vlak voor rust lieten wij echter dé uitgelezen kans op de 1-3 liggen. Na hands werd de bal opnieuw op de stip gelegd. Helaas wist Stan dit keer zowel de penalty als de rebound niet te benutten. We gingen dus rusten met een 1-2 voorsprong.

In de tweede helft waren de teams weer aan elkaar gewaagd. Daalhof wist echter niet 100% kansen te creëren, zo bleef een doelpunt van hun uit. Wij profiteerden optimaal van de ruimte die Daalhof achterin liet, Jesper werd namelijk na een goede aanval opnieuw één-op-één met de keeper gezet. Hij schoot de bal snoeihard in het doel en zo schoot hij ons ook naar een comfortabele 1-3 voorsprong!

Daarna werden we meer gedwongen om te verdedigen, al ging ons dat wel goed af want Daalhof creëerde nog steeds vrij weinig. In stunt leek hier in de maak, maar ongeveer 10 minuten voor tijd werd het toch nog spannend. Voor de 4de keer deze wedstrijd lag de scheids de bal op de stip. Milan en Niels maakten volgens de scheids een overtreding in de zestien, of het er echt een was valt over te twisten. Maar we moesten er maar mee leven. De penalty werd rustig binnengeschoten en er zou een spannende slotfase volgen in Daalhof.

Het werd steeds moeilijker om de voorsprong vast te houden en de 3-3 hing in de lucht. Vlak voor tijd viel die 3-3 dan ook. Het was een voorzet vanaf links die loepzuiver in de hoek werd gekopt, 3-3. Na de 3-3 gingen beide ploegen nog vol voor de winst, maar die 3-3 bleef staan.

Er had zeker een overwinning in gezeten dus dat was wel balen, maar een punt bij deze sterke ploeg is nog steeds een knappe prestatie van ons team

Man of the Match: Het hele team, iedereen heeft keihard geknokt voor dit punt.

Dinsdag spelen we in Strucht een thuiswedstrijd tegen Rood-Groen/Vijlen B1.