Vaseline in de kleedkamer bij SVG5!

Algemeen Archief - 2015/'16
Geschreven op maandag 21 maart 2016 23:47 door SV Geuldal.

De gewonnen thuiswedstrijd tegen Zwart Wit 3 eerder dit seizoen was er een om snel te vergeten. Koud, moeizaam en erg veel gemiste kansen. Van dat laatste was nu ook sprake, maar gelukkig is onze topscorerslijst lang genoeg, zodat er altijd wel iemand het netje kan laten bollen. Op het mooie complex in Eys kwam zelfs het zonnetje door, wat het een aangename voetbalzondag maakte. Alleen keeper Paul had het een beetje fris.

Het was nog redelijk druk langs de lijn en de toegestroomde supporters zagen een ietwat haperend begin. Toen de machine na een minuut of 15 op stoom begon te komen, vielen de eerste doelpunten. De openingsgoal was voor Tom. Een afgeslagen bal werd door hem strak in de lange hoek over de keeper gevolleyd. Aantal minuten later een aanval over links. Bert K. wist op karakteristieke wijze weg te draaien bij zijn tegenstander en gaf voor. Bij de eerste paal verlengde Wim de bal met zijn hoofd, maar de keeper kon nog net zijn vingertoppen er tegenaan zetten. Helaas voor hem was Tom er wel als de kippen bij om dichtbij de rebound binnen te schieten, 0-2. Met Maurice voor Bert N. en Gianni voor Peter werd er wat fris bloed gebracht. Een getergde Maurice liet zijn tegenstander meteen voelen wie er de baas was en nam hem in de houtgreep. De scheids kon er wel om lachen. De 0-3 was een beauty van Roy. Een korte corner van Sven werd door hem met gevoel in de lange hoek gekruld.

Met wat nieuwe Purol op de nodige littekens moest na rust de draai weer even gevonden worden, maar toen dit een feit was volgden vrij snel achter elkaar wederom drie doelpunten. De 4-0 kwam weer op naam van Tom die zo nummertje drie maakte. Vrij worstelaar Stobbie Rassen veroverde middels een vijfpuntsgreep de bal op het middenveld en paste de bal naar de linkerflank. De voorzet van Marco die volgde werd door Tom middels een sliding in het doel gewerkt. Marco scoorde de 5-0. Een schot van Ralf vanaf rechts werd van richting veranderd en Marco reageerde alert bij de tweede paal. Bij de 6-0 speelde Rick zichzelf goed vrij en schoot hard raak met zijn chocoladebeen. Er volgde nog kans op kans, maar de Geuldalnaren hadden hun vizier niet meer op scherp.

Helaas kregen we wel nog een tegendoelpunt te verwerken. Linksachter werd een aanvaller van Eys over het hoofd gezien, die vervolgens de eer kon redden. De AIVD is nog steeds op zoek naar de dader.

Paasmaandag in Wielder tegen RKMVC 3. Fien zet het Lentebock maar koud!!!