Vier uit vier voor het Vierde!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op donderdag 13 oktober 2016 11:02 door SV Geuldal.

Deze week trad het Vierde als koploper aan voor een wedstrijd tegen een directe concurrent.

Na in de voorgaande weken achtereenvolgens Wijnandia, Hellas en Walram aan de zegekar te hebben gebonden, was het dit keer het tweede van Sibbe dat zijn opwachting maakte op het voetbalveld in Strucht. Een ploeg die op het eerste oog niet te onderschatten viel, gezien de uitvoerige warming-up en teambespreking/scrum in de kleedkamer.

Door enkele personele wijzigingen begon Jules bij afwezigheid van Martien als linksback, en werd zijn positie achterin overgenomen door broer Casper. Lars, die inmiddels in de herfst van zijn carriere is aanbeland en last had van een niet nader te definiëren pijn in zijn rug, begon op de bank; voor het overige stond grotendeels het elftal dat de voorgaande weken het maximale aantal punten had weten binnen te slepen.

Alle goede voorbereidingen van Sibbe ten spijt, was het echter Geuldal dat gelijk bij de aftrap het initiatief in de wedstrijd naar zich toe trok. Aftrap voor de eerste helft, steekbal op Wesley, beheerste afronding in de hoek; de 1-0 voorsprong in de eerste minuut was een feit. Kalief Hugo keek toe vanaf de kant en zag dat het goed was.

Nadat Sibbe van de eerste verbijstering over de vroege achterstand was bekomen, ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, vooral door het spelen van hoge ballen over en achter de Geuldalse verdediging. Onder aanvoering van veldheer Casper en assistent Stephan, die overal de gaten dicht liep en naar eigen zeggen ‘ totaal niet aan voetballen toekwam’, wist de verdediging echter stand te houden. Het was zelfs Geuldal dat de score vergrootte door een afstandsschot van uitblinker Tom, die vanmiddag behalve met doelpunten ook veelvuldig met mooie passes strooide. Dat de keeper de bal had kunnen hebben is een understatement maar ‘drin is drin en joal is joal’. Hoewel Sibbe nauwelijks echt grote kansen creëerde, kwam de ploeg door een delirium van de scheidsrechter echter wel nog voor rust terug in de wedstrijd. Diepe bal vanaf rechts, de verdediging stapte maar de scheidsrechter blies ten onrechte niet voor buitenspel, waardoor de Sibbener spits in een 1 op 1 duel keeper Pascal wist te verschalken: 2-1. Hoewel tot laat in de avond werd gediscussieerd of deze bal houdbaar was, was het eerste tegendoelpunt in de competitie daarmee een feit.

Na een inspirerende toespraak in de rust van dezelfde Pascal a la Martin Luther King, begon Geuldal de tweede helft op dezelfde manier als de eerste: door het scoren van een vroege goal. Tom speelde zich vrij op het middenveld, kreeg de ruimte om te schieten en zette opnieuw via een afstandsschot de 3-1 op het bord. Deze keer was de bal onhoudbaar en loeihard in de kruising. De keeper kon alleen verdwaasd de bal uit het net vissen. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel gespeeld, hoewel het nog even lastig werd doordat Johnny naar de kant mocht vanwege ‘excessief’ (lees: eigenlijk was er niks aan hand) commentaar op de leiding en Geuldal 10 minuten met een man minder op de wei stond. Het lukte Sibbe echter niet om de man-meer situatie uit te buiten, terwijl Geuldal aan de andere kant nog dicht bij een goal was doordat Boris de bal voorlangs schoot. Hoewel Tim Rongen aanlegde voor de vrije trap was het slotakkoord Lars, zo snel hadden we hem al lang niet meer gezien maar voordat Rongen de bal kon nemen was de pijlsnelle Lars hem voor, maar de oudgediende krulde de bal op fraaie wijze langs de keeper, waardoor die deze middag een laatste keer mocht vissen. En Lars met een euforisch gevoel van het veld stapte. De 4-1 was tevens de eindstand, waardoor de vierde opeenvolgende competitiewedstrijd winnend werd afgesloten.

Volgende week volgt de kraker tegen nummer twee GSV dat weliswaar twee punten minder heeft, maar gelet op de uitslagen van de laatste weken in goede doen is en regelmatig het net weet te vinden. Als daar ook nog een goed resultaat wordt behaald, kon het zomaar eens de opmaat worden naar een mooi seizoen…