Vierde sterk in competitiekraker tegen Mechelen

Archief – 2018/’19
Geschreven op donderdag 15 november 2018 15:25 door SV Geuldal.

Vandaag stond wederom een belangrijke match op het programma tegen Mechelen 4. Zouden de strijders van het 4de wederom met de volle buit ervan doorgaan? Later in dit verslag zal dit duidelijk worden….

In de app werden al vroeg in de week enkele mensen verwijderd aangezien deze contacten hebben met de tegenstander. In de hedendaagse tijd kun je niemand meer vertrouwen zelfs onze geliefde sint blijkt niet de goedheilig man te zijn volgens een kleine minderheid in ons landje maar daar hebben we het een andere keer over.

Onze Coach Hugo was toe aan vakantie en liet het coachen over aan niemand minder dan zijn kolonel Martien van Kan. Waarvoor dank! Op papier hadden we 15 man enkele van deze wil ik nader toelichten.

Onze Benny aka Boeing 747 was heelhuids terug uit Mexico gekomen (incl de inmiddels wereldberoemde vlag die furore maakte bij de F1 en Dumpert) en kwam ons versterken. Chris had een paar uur Papa verlof en mocht ook weer eens meedoen. Lars Mehlkopff was lichamelijk aanwezig en daar is helaas ook alles mee gezegd… Als laatste onze nieuwe aanwinst Patrick Leise die voorin samen met Ivo H flink wat oorlog kan maken.

Onze inval coach heeft tot de aftrap flink gesleuteld aan de opstelling aangezien Tim R ons vroegtijdig moest verlaten wegens werk. Kortom, een turbulente voorbereiding zoals we dat wel gewend zijn.

12.00 aftrap:

Vanaf de aftrap werd de toon direct gezet. Beide ploegen gingen vol voor de winst en er werd ook meteen aardig gespeeld met strijd van beide kanten. De eerste grote kans was voor Mechelen waarbij een speler de bal in de lange hoek probeerde te krullen maar gelukkig was royos wakker en kon hij deze bal uit het hoekje plukken. (overigens, onze redactie heeft na vorige week met zijn werk gebeld en hij is niet ontslagen). Het 4de stond goed achterin waar Remy en onze BoomBoom Boris iedereen scherp hielden. Jammer genoeg brak een speler van Mechelen (of was het Epen?) toch uit en kwam 1 op 1 tegen Royos die geen antwoord had op het schot: 0-1 Mechelen. Het 4de liet de kopjes niet hangen en ging vol op de aanval. Dat resulteerde in een lage voorzet in de 5meter die voor de voeten van Leise kwam en die twijfelde niet. De bal werd koeltjes in het netje geschoven: 1-1!

(Kabouter Wesley stemmetje) Even later (stemmetje uit): een lange bal resulteert in een snelle uitbraak voor RKMVC maar keeper Royos is er net op tijd bij en pakt de bal klem al schuiven klem. Niet veel later kreeg Ivo H het op de heupen en knalde de bal van randje 16 mooi in het doel. Een voorsprong van 2-1! Mechelen is even helemaal zoek maar komt er toch een keer gevaarlijk uit. Vanaf 7 meter wordt de bal in de korte hoek geschoten en het is nog steeds de vraag hoe, maar Royos tikt de bal met zijn vingertoppen naast. Dat blijkt het sleutelmoment want niet veel later volgt de 3-1 wederom mogelijk gemaakt door Ivo H. Hij vraagt de bal bij de 2de paal, de opstormende Jeffrey geeft gehoord aan de oproep en geeft de bal waar Ivo H hem vraagt. Onze Ivo (H, voor als je twijfelt welke ivo) bedenkt zich geen moment en kopt de bal als een ware Nanninga binnen: 3-1 en bijna rust! In laatste fase van de eerste helft neemt de wind toe, de hoekschoppen specialist van Mechelen ziet dit ook en probeert de bal vanuit slinks in te draaien. Gelukkig stond iedereen op de juiste plek en werd deze bal vakkundig tot weer een hoekschop verwerkt. In de volgende hoekschop probeert deze speler het nog een keer en jammer genoeg voor ons was het deze keer wel raak. De goed spelende Royos (aldus de schrijver van dit stuk, de geheel objectieve Royos) verkijkt zich in de bal en gaat net over hem heen in de lange hoek 3-2.

Tijd voor thee!

In de rust is er niet heel veel te vertellen, we spelen redelijk voetbal en dat met 200% inzet. Het uitverkochte stadion ging richting kantine in Strucht om een pint te vatten.

De tweede helft:

Mechelen begon direct sterk aan de 2de helft terwijl aan Geuldalse kant het spel direct minder was. Maar de inzet werd alleen maar meer en dat was nodig in deze pot. Mechelen kwam er een aantal keer gevaarlijk eruit maar deze aanvallen werden goed opgevangen door de sterke verdedigingslinie en de ultrafantastisch keepende Royos.

Nu beste lezers, ga er even voor zitten want daar is het moment van de wedstrijd (misschien wel van het seizoen?). Een vrije trap van ongeveer 70 (!) meter. BoomBoom gaat klaar staan en denkt ik probeer gewoon eens te schieten. Met een mooie stuit over de keeper (die er wel een beetje zwak uitzag bij deze actie, het vat komt eraan vriend 😉 ) 4-2!!! BoomBoom speelt de laatste wedstrijden erg sterk en deze goal verdient hij dan natuurlijk ook! Na deze aanval besloot RKMVC om er een tandje bij te doen wat resulteerde in paar kansjes..

Vanuit een hoekschop werd de bal tussen de 11 en 5 meter gelegd, precies op de schedel van een Mechelen-speler die bal in de korte hoek binnen knikt: 4-3. De spanning was zowel op het veld als langs de lijn te voelen! De mouwen werden nog maar eens opgestroopt, meters werden gemaakt en elke bal werd vakkundig geblokt met r werd hard gewerkt voor de 3 punten en iedereen maakte meters en vloog voor elke bal!

4-3 einde!!!

Wederom een driepunter met veel inzet en een team wat vecht voor elke meter!! Met een 4de plek op de ranglijst tot gevolg.

Man of the Match: unaniem BoomBoomBoris !!

Na afloop mochten 3 spelers van het 4de aantreden op het eerste Ivo H, Ricciardo F en Royos (laatst genoemde werd man of the match op 1 zonder te spelen)

Verslag door: Onafhankelijk Objectief Keepende Reporter Pascal Royen.

Aanpassingen door Hugo