Wauw… wat hadden we het warm…

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 20 november 2016 13:48 door SV Geuldal.

Op de poster stond vandaag de derby SV Geuldal JO9-2 tegen ST RKVVM/Sibbe JO9-2 (oet “Sub (en niet soep, zoals in het kleedlokaal was verstaan) en Mergraote” ) als mooie titel. In Strucht zou onze wedstrijd worden gespeeld. Daar aangekomen troffen we net nog Henk, die weer in alle vroegte de lijnen uitzette….en de spreekwoordelijke puntjes op de i zette… maar dan zonder puntjes… Henk, dank je… want het zou vandaag weer de basis zijn voor de lijnen in óns spel.
De accuratesse waarmee dit lijnenspel was uitgezet zou de voorbode zijn van een erg interessante pot… Ofschoon het er na het aanvangssignaal, overigens een slechte fluittoon van de coach van Geuldal, niet op leek.
Het zonnetje dat er net nog was, verdween en een ijzig koude wind stak schuin over het veld onder begeleiding van donkere herfstwolken… en inderdaad het eerste deel van de eerste doorgang was niet om aan te zien… beide teams dachten waarschijnlijk al aan het zetten van de schoen bij de open haard, onder het genot van warme chocomel en sfeerliedjes over de goedheilig man… maar de kou van het weer sloeg even over op het spel van Fenna & haar mannen… ofschoon alle spelers hun best deden, lukt het net niet… net als onze kameraden uit het mooie heuvelland… hoe graag we ook het grote aantal toeschouwers een hartverwarmend spel wilden voorschotelen.
Het spel verplaatste zich over het veld alsof de harde wind het bepaalde en niet onze spelers… er waren wel wat kansjes over en weer. Zowel Fenna als Gabriel liepen mooi in de vrije ruimte maar strandden dan weer op een blauwe muur. Zoals vaker startte Justin in het doel en stond daar weer zijn mannetje… ook Max lukte het niet om de vonk over te laten springen… tot iets voor de rust… onder aanvoering van Mik die tot dat moment de duels vaker tegen de grotere verdedigers had moeten afleggen. Had hij de weg gevonden? het zou een kanteling in de wedstrijd betekenen… als een nog jongere Max Verstappen had hij grip gevonden buiten de reguliere looppatronen. Vanaf dat moment was Mik de baas… en hadden de grotere verdedigers het nakijken. … met een mooie krul gaf hij de eerste waarschuwing af… Machtig Mik…de druk op het doel van de blauwen nam met een forse windkracht toe… Ik schat 8 beaufort… Mik ontving de bal op aangeven van Siem vanuit de verdediging… en met een Magnifiek Mooie Miksolo rondde hij ongenadig precies af… 1-0… je voelde de warmte in het spel stromen… dit sloeg over naar de anderen, voor vandaag in een engelachtig wit tenue (ons Uit-tenue) gestoken team.
Vlak na deze actie kwam Gabriel in balbezit en zag het veld voor zich open liggen… en besloot met een lange rush een kans te wagen… in eerste instantie stopte de moedige keeper Gabriels schot nog… maar hij was kansloos in de rebound… Geweldig Gabriel… 2-0… Dan weet Mik zijn tweede doelpunt van de dag aan te tekenen… Erg mooi… maar wat hieraan voorafging was nog mooier… door gebruik te maken van de ruimte ging de bal over vier schijven en dat doet ons, als technische staf, erg goed… via Yousef, Fenna en Sem komt de bal bij Mik die met een prachtig schot de keeper kansloos laat…3-0 wat een weelde… we konden in de aangebroken pauze even de koud geworden handjes opwarmen en elkaar in alle rust nog wat tips geven… de “peptalk” was eigenlijk niet nodig… maar wel de aanwijzing dat we te lief waren voor de tegenstander… we gaven weer vaak de bal af terwijl wij een hoekschop of inworp verdiend hadden.
De tweede helft ging hartverwarmend van start… het spel zorgde voor, op zijn minst warme handen bij het publiek… dat regelmatig voor de serieus mooie acties de handen op elkaar bracht. Wat erg opviel, was dat vanuit de verdediging zowel Gabriel als Niek de sturing gaven aan de opbouw. Samen met Siem, Justin (gewisseld met Sem in de rust) en Yousef op het middenveld werd met mooi combinatiespel de tegenstander vastgezet. Steeds vaker al op de eigen helft… dan ontstaan wel de kansen dat zag iedereen aankomen… en ja hoor… het moment brak aan… nu voor Gabriel en… met een mooi geplaatst afstandschot bracht hij de stand op 4-0… Erg mooie Goal Gabriel… Onze gasten proberen nog wel maar nu werden ze ook nog eens erg vroeg in de opbouw gestoord door onze voorhoede, Mik, Max en Fenna, als schaduwspits gaven hen geen enkele kans… door een weergaloze actie van Yousef, worden de handen van het publiek nog warmer… en Roy en ik zagen enkele ouders vreugdedansjes maken… “Yous” ontving de bal vanuit een kluts en met een snelle beweging nam hij de bal mee en speelde zichzelf vrij na een prachtige “1-2 tje” met Fenna… de afronding was weergaloos… Klasse Yousef… 5-0!… terwijl wij achterin de zaak volledig onder controle hebben. Niek staat weer een partij te voetballen… geweldig Niek… onze rots in de branding… Dan volgen enkele geweldige aanvallen vanuit het boekje… via erg leuk combinatiespel creëren Fenna, Justin en Max enkele kansen die nu nog net in schoonheid sterven… maar niet de aanval door het midden nu opgezet door Siem die Justin aanspeelde en Max in een prachtige scoringspositie bracht… Fenna was meegelopen en trok zo een verdediger met zich mee… hierdoor stond Max oog in oog met de keeper… 6-0… ook de technische staf danste er vrolijk op los… wat werd er leuk gespeeld… zowel aan de bal maar ook het spel zonder bal… het vrij lopen, meebewegen en meeverdedigen… ook weer verre uittrappen van Sem zorgden voor druk bij de tegenstander… dan lijkt Fenna een beloning te krijgen voor haar geweldige spel van vandaag… ze maakt zichzelf knap vrij van een grotere verdediger en draait mooi in de baan van de bal en schiet… net naast… deze actie had meer verdiend… Jammer Fenna, Fantastisch gespeeld… vlak hierna komt Justin door toedoen van Fenna en Max in een geweldige positie en hij slalomde erg mooi door de verdediging en maakte koelbloedig af… 7-0 Justin…Jotta*… dan komt misschien wel de mooiste actie van de hele partij… na een duel won Siem de bal en hij speelde deze snel en vlijmscherp door het midden van de verdediging van “Sub” naar Fenna… zij draaide kort speelde Max precies… maar dan ook heel precies aan… en scoorde machtig mooi Max… Magistrale aanval … 8-0… dan geven we wat ruimte weg… omdat we lekker genoten van deze wedstrijd… zo komen de blauwen nog even bij onze Sem in de buurt… hij kon van zo dichtbij niet veel meer doen dan alleen met de ogen knipperen… 8-1… weergaloos gespeeld kanjers… we hebben genoten… Wauw…wat hadden we het warm…

* Jotta… (of Yotta…beide schrijfwijzen zijn in “ut Kirchroads jot”) en betekenen… goed gedaan!teamfoto-1-nov-2016