GD5: Wat unne Poppekast!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op dinsdag 13 december 2016 00:04 door SV Geuldal.

Deze keer stond de uitwedstrijd tegen RKTSV op het programma van GD5. De vraag is wel of dit nog wel GD5 is, aangezien de selectie behoorlijk geteisterd wordt door blessures. Toch weet onze leider Theo weer een elftal op de been te krijgen die de strijd met de tegenstander aangaat. Aangezien er de dag van te voren een behoorlijk gezellig feestje was van onze kers verse veertiger Maurice Jansen, waren er enkele nog onder de indruk van het optreden dat die avond gegeven was om de avond nog meer glans te geven. Uiteindelijk bestond dan ook de basis-elf maar uit 3 spelers van het originele GD5 team. Bij deze willen we dat ook de heren die ons uithelpen bedanken voor hun inzet. Geweldig waren wel de woorden van één van de jeugdige spelers: Mogen we wel slidings maken? Of zijn dit de veteranen?

De wedstrijd begint voor GD5 ook zoekend naar hun plaats, zeker omdat dit elftal niet op elkaar is ingespeeld en de tegenstander als een wervelstorm begon. Het spel van GD5 was niet slecht maar wisten even niet wat ze met de fysiek sterke tegenstander aan moesten, zeker enkele behoorlijke schouderduwen en overdreven inkomen van de tegenstander maakte het moeilijk om in het spel te komen. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een tegendoelpunt dat men een beetje op zich zelf had afgeroepen. De tegenstander bleef op het scherps van de snede spelen en de scheids had zijn handen vol om het allemaal maar onder controle te houden, toch kon hij er niet omheen om één van de spelers, die ongecontroleerd in kwam op onze goed spelende Kasper, met een tijdstraf naar de kant te sturen. Dit gaf GD5 wel wat lucht en men zag dat het team wat meer vertrouwen kreeg. Dit vertrouwen betaald zich terug door een geweldige voorzet van onze kers verse veertiger, die meesterlijk wordt afgemaakt door Jorgo Erven….1-1! Bij Jorgo mogen we wel even stilstaan, hij gaf aan dat hij maar alleen de eerste helft beschikbaar was, maar dat was dan ook de aller eerste helft van zij carrière binnen SV Geuldal, dus wat een rendement…1 op ½ wedstrijd, dat beloofd dus nog wat.

Met deze stand mogen beide ploegen dan ook de kleedkamer opzoeken voor de rust. Een kleedkamer waar, de reeds opgeheven voetbalclub Geerendal, zich best mee kon meten. In deze rust werd dan ook duidelijk aangegeven dat we ons niet uit de tent moeten laten lokken, het is een tegenstander waarbij het licht ontvlambaar kan worden.

Terug op het veld stond GD5 goed, ze wisten de tegenstander geregeld de baas te zijn en door zich rustig te houden en van het doel af te voetballen waren de meeste kansen dan ook voor GD5. Inmiddels waren er enkele wissels verricht waardoor het GD5 gehalte weer iets hoger kwam te liggen. Een inworp door onze, inmiddels afgeschminkte, “Sjiengs” kwam in de voeten van Jesper die een splijtende voorzet gaf op het hoofd van Roy Boesten die geheel vrij kon inkoppen….1-2! Op dat moment was de tegenstander klaar voor de sloop, echter werd er geen gebruik gemaakt van enkele behoorlijke kansen waardoor de voorsprong had kunnen worden uitgebouwd. Zoals de voetbalwet dan ook voorschrijft gebeurde dan ook. Eén van de twee snelle spitsen dribbelt het strafschopgebied in en duikt over het been van onze laatste man en tevens verslagschrijver…..scheidrechter fluit…..en……strafschop!!!!! Zelfs de tegenstander staat te kijken van dit vroeg kerstcadeau wat ze mogen uitpakken. Bij navraag aan scheid hoe hij dit kon doen gaf deze goede man ook nog toe dat hij het nu niet meer kon omdraaien en na het scoren van het 2-2 gaf hij nog door het anders nog wel goed te maken. Helaas kwam dit moment niet meer en was het ook de eindstand. Wellicht geen verkeerde eindstand, want de intimidaties van de zijkant namen toe naarmate de wedstrijd vorderde. Een nette wedstrijd van GD5 kant en een welverdiend punt, Chapeau!

Volgende week de laatste wedstrijd tegen Vijlen waarna de winterstop begint, hier mogen we wel verwachten dat de punten worden meegenomen om gerust van de feestdagen te gaan genieten!

Uiteraard aan iedereen die onze verslagen leest, namens GD5…..een prettige kerstdagen en een gezond 2017!!!!